A Rulettkerék ezúttal a Tűzoltó utcai gyerekklinikánál áll meg, ahol támogatónk, az Imrei pékség jóvoltából mostantól nem a magyar egészségügyben jellemző minőségű reggelit kapnak a betegek. Hajnali kelés, százötven kifli és néhány mondat azoknak, akik még segítenének, mert Segíteni rock 'n' roll!

Aranyosi Judit mindennap öt óra körül ébred és hétkor már bent van a gyerekklinikán. Amikor nem dolgozik, nyugtalan lesz, persze estére rendesen elfárad. Szédítő belegondolni, hogy mi mindent láthatott már az elmúlt negyvenegy évben ez a törékeny nő, amióta nővérként, majd főnővérként tartotta lendületben az ország legismertebb, gyerekrák gyógyításával foglalkozó egészségügyi intézményét.

A rózsaszín épület előtt parkolt le kedd reggel a Bálna, nem kis feltűnést keltve az éppen csak ébredező környékbeliekben. A főnővér már a portán várt minket, fülén a házi telefon, mert egy percre sem lehet leállni. A Semmelweis egyetem II. számú Tűzoltó utcai gyerekklinikáján nem olyan békésen indul a munkanap, mint itt, a Totalcarnál. Felfoghatatlan dolgokról hallottunk, amikor átadtuk neki a Rulettkerék támogatója, az Imrei pékség ajándékát, 150 darab friss, laktózmentes gyerekkiflit.

Judit már akkor is itt dolgozott, amikor a leukémiából még csak a gyerekek 50 százaléka épült fel (ez a szám azóta 80-90 százalékra emelkedett), amikor még nem működött az emeleti tornaterem a csontrákból gyógyulóknak és akkor is, amikor minimális esély volt a gyerekkori agytumor túlélésére. A magyar egészségügy kizárólag a Judithoz hasonló ismeretlen hősöknek köszönheti, hogy még működik, és emellett még egy autós honlap sem mehet el szó nélkül.

Önök megszokhatták, hogy ha a Rulettkerék cikkeire kattintanak, a Totalcar kipárnázott életű újságíróinak kalandjaihoz jutnak és nem kell a létező világ borzalmairól olvasniuk. Ígérjük, így lesz ez ezután is. Segíteni szerettünk volna, ezért ezen a napon mi is hajnalban keltünk. A reggelit átadtuk, a főnővért visszaengedtük a betegekhez, akiknek a reggeli vizit után, ezúttal jobb minőségű péksütemény jutott, mint amit a minősíthetetlen kórházi étkeztetésben (a minap, valaki rántott sárgarépát és rizst kapott ebédre egy másik intézményben) megszokhattak.

Az Imrei pékség friss péksüteményeire mostantól hetente egy alkalommal számíthat a klinika, de jelezték, további támogatókat is keresnek. Egy másik napon, egy másik támogató segítségével bio gyümölcsleveket kapnak a beteg gyerekek, de jól jönne még rendszeresen friss gyümölcs és zöldség. Kis dolgok, de mindent jelentenek. Az Imrei pékség késlekedés nélkül mellénk állt, a további támogatók pedig a kórház elérhetőségein jelentkezhetnek ha segítenének, hisz tudják: Segíteni rock 'n' roll! 

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!