Szörnyek a Hungaroringen

2006.09.29. 15:10

Akit egy kicsit és érdekelnek a gyors, egzotikus autók, nem mulaszthatja el a hétvégi futamokat a Hungaroringen, a magyar gyorsasági ob mellett ugyanis ellátogat hozzánk az FIA GTbajnokság mezőnye, vagyis egy csomó üvöltő szörnyeteg. Füldugót vigyenek!


Utolsó fordulójához érkezett a gyorsasági ob. A kategóriák nagy részében már eldőlt a bajnoki cím sorsa, ennek ellenére lesznek érdekes versenyek. A Suzuki Kupában még nyílt a küzdelem, bár Szelényi Alfrédnek nagyot kell alakítania, ha meg akarja fogni Michelisz Norbertet. A Clio Kupában Wéber Gábornak is van még matematikai esélye a győzelemre. Vasárnap történelmet írunk, annyi év után nyugdíjba vonul az Astra Kupa, a vasárnapi futam lesz az utolsó. A hétvége igazi érdekességét azonban az FIA GT bajnokság versenyfutama jelenti majd. Olyan versenygépeket láthatunk majd egy kupacban, amilyeneket egyébként külön-külön is csak szökőévenként. Lesz itt Maserati, Aston Martin, Saleen, Ferrari, Panoz, Porsche, Corvette, és lehet, hogy valamit még ki is felejtettem.

Az eseménynek magyar érdekeltsége is lesz, a GT2 kategóriában Palik László és Zengő Zoltán is indul a versenyen egy 470 lóerős GT3-as Porschéval, melyet az osztrák Renauer Motorsport készít fel. Az eseményre a belépés ingyenes, és ingyenes buszjáratok indulnak a József Attila színháztól a Hungaroringre. A szombati napon már rögtön reggel nyolckor éles versennyel kezdenek, a formaautók mezőnye foglalja el az aszfaltcsíkot, de már ma délután is lesz verseny, sőt, az FIA GT bajnokság mezőnyét is megnézheti 13:30 és 15 óra között, aki kíváncsi a szabadedzésre. Szombaton egész délelőtt versenyek lesznek, délután pedig időmérők. A GT-autók kvalifikációja 15:00 és 15:20 között lesz.


Vasárnap is reggel nyolckor indul a program. A kistúraautók versenye nyitja a napot. Ez lesz a kupás Astrák utolsó felvonása. A GT autók warm upja 10:15-től 10:30-ig tart, a versenyük pedig 13:25-kor kezdődik, és vagy 115 körig, vagy három óráig tart majd. A programot azok zárják, akikkel indult. A formaautók versenyére17:10-től kerül sor.