Csöcsparádé a Blazer körül

2002.11.19. 13:33

Szalay Balázs látványos körülmények között szereltette szét autóját. A Dakaron nyilván kevesebb női mell veszi majd körül a Blazert, de promóciós célokra még mindig jobb az ilyesmi, mint egy tonna homok.

 
   
 







A Mammut2 bevásárló központban rendezett rendhagyó eseményen először a Penthouse-os csajok jöttek, lehetett fényképezkedni csajokkal, autóval, büféslányokkal, különös tekintettel a másodlagos nemi jellegekre. Aztán a csapat gumiszponzora (BF Goodrich) elmesélte, hogy ezek az abroncsok körülbelül húsz év múlva tűnnek majd fel az utcai autókon.

 
   
   

Az idei Dakar győztese olyan speciális gumikkal versenyzett, melynek anyagába környezettisztító baktériumokat kevertek. Ezek a kopás közben keletkező égett gumit alakítják valami környezetbarátabbá, de ezt ellenőrizni termékminta és elektronmikroszkóp híján sajnos nem volt módom.

 
   
 

A legújabb fejlesztés a beszélő gumi, ami a számítógép kijelzőjén keresztül rendszeresen elpanaszolja vezetőjének aktuális sirámait. Jaj, jaj, de elkoptam, istenem, de felfújtak már megint.






 
   
   

Szalay kapott egy ajándék mobiltelefont, lehet, hogy a TotalCar Dakar-közvetítése során ezen fogom majd hívogatni Balázst. Ekkor a szerelők nekiláttak, és szétszedték a Chevrolet Blazert, ami persze csak műanyag elemeiben hasonlít egy Chevy Blazerre, meg azért a motor is többé-kevésbé eredeti.

 
   
 

A szerelés természetesen nem volt túl érdekes, úgyhogy inkább a nők után iramodtam. A büféslánytól kértünk egy szendvicset és egy energiaitalt, de még azt is készségesen kibontották, nehogy túlságosan elfáradjak az interjúra. A szerelők fél óra alatt gyakorlatilag végeztek az autóval - erre eredetileg egy teljes órát szántak, úgyhogy a túlteljesítés ékesen jelzi a csapat kiváló felkészültségét.

 
   
   

A sajtóhiénák interjúzni kezdtek boldog-boldogtalannal, szerelővel, navigátorral, valaki még egy véletlenül odatévedt nénit is meginterjúvolt, közben az érdekesebb riportalanyokon, meg a képbe lógó végtagokon össze is veszett a vehemensebbje.

 
   
 

A lányok megtámadták a rózsaszín nyuszit, mi pedig a lányokat, a szerelők lassan összerakták az autót, mi meg hazamentünk. Az autót december 9-15-ig kiállítják a Mammutban, ahol bárki megnézheti, részt vehet a nyereményjátékon, és megnyerheti a fődíjat, egy utazást a Dakar befutójára, Egyiptomba.

Szalay-interjút ezúttal nem készítettem, mert hatalmas sor állt a versenyző előtt, egyébként is majd' minden nap találkozunk.