Nagyon szeretik a Teslát az Uber-sofőrök

2022.06.28. 16:28

Az Uber egy időben nálunk is nagyon népszerű taxi-alternatíva volt, ám a törvénykezés közbeszólt, csírájában elfojtották a szolgáltatást Magyarországon. Amerikában azonban továbbra is népszerű és támogatott dolog az Uber, és a sofőröknek minden lehetőségük meg is van arra, hogy saját használatú autójukkal szállítsanak utasokat, applikáción keresztül, minden taxis külsőséget nélkülözve. Az Uber 2030-ig szeretné elektromosítani a sofőrök által működtetett flottát, a Hertz autóbérlő céggel közösen pedig akár Teslába is átülhetnek a dolgozók.

Több mint 15 ezer sofőr jelentkezett Telsa-bérlésre, és a Uber már összességében 5 millió, Teslával végrehajtott fuvart hajtott végre. 2023-ig az 50 ezres célt tűzték ki a Tesla-állomány kapcsán. Az elektromos autók iránti érdeklődés az amerikai benzinárak kapcsán is egyre inkább serken, az Uber egyik üzleti felelőse szerint pedig nem csak az üzemanyagon lehet spórolni, de a borravalóra is nagyobb az esélye annak, aki egy Teslával viszi utasát a megadott címre.

A Tesla bérlése iránt érdeklődő Uber-sofőröknek alsó hangon 150 teljesített úton kell túllenniük, és kiemelkedő, legalább 4,85 csillagos értékeléssel kell rendelkezniük ahhoz, hogy jogosultak legyenek a hetente nagyjából 113 ezer forintnak megfelelő 300 dolláros bérlésre.

Ilyen és ehhez hasonló tartalmakért kövesd a Totalcar TeChno Facebook-oldalát is!