Vettel visszatér, Raikkönen bedarál

2012. április 22., vasárnap 16:53

Magára talált a Red Bull, talán ez volt a szombati nap legfontosabb híre. Ahogy az várható volt, az Adrian Newey által vezetett mérnökgárda megtalálta az elvesztett tizedmásodperceket, így Vettel végre visszatérhetett az első rajthelyre. Mark Webber a harmadik helyről indult, közéjük azonban beférkőzött Lewis Hamilton, Jenson Button a negyedik helyre kvalifikálta magát.

Izgalmas rajtnak ígérkezett, már csak azért is, mert a Red Bull-McLaren-csapatok mögül rajtolt a vérszemet kapott Nico Rosberg és az erősen motivált Daniel Riciiardo is, aki kirobbanó formát mutatott az időmérőn. A szombati nap nagy vesztese egyértelműen Michael Schumacher volt, aki csak a 22. helyről rajtolhatott, mivel az időmérő első harmadában kicsit túlagyalták a taktikát plusz váltót is cseréltek autójában. Mindenki kíváncsian várta, hogyan tudja magát előredolgozni az öreg, főleg annak fényében, hogy a pálya és a finom homok elég gyors ütemben koptatta az abroncsokat.

Raikkönen a 11. helyen sem állt túl rózsásan, csapattársa megint elverte az időmérőn, Grosjean a hetedik helyről indult. Alonso a kilencedik, a rajt előtt tapintható volt a feszültség, pláne úgy, hogy egész komoly esőfelhők gyülekeztek a horizonton...

A rajtot legjobban Raikkönen és Alonso kapta el, de okvetlenül meg kell dicséret illeti Felipe Massát is, aki szintén sokat lépett előre, ráadásul – úgy tűnik – megtalálta elveszett bátorságát és az egész futam alatt jól teljesített, keményen odatette magát, ha kellett. Most nem rajta múlt, hogy a kilencedik helyre tudta csak behozni a Ferrarit, Alonso is küzdött, amennyit szokott (sokat), de a hetedik helynél feljebb nem sikerült tornáznia magát. Így is mindketten pontszerzők lettek és talán z a brazil számára is ad egy kis lendületet a jövőben.

Vettel hozta a tavalyi formát és lényegében rajt-cél győzelmet aratott, okosan versenyzett, még akkor sem jött zavarba, amikor a kitűnő formában versenyző Raikkönen leheletét érezte tarkóján.

A Lotus-Renault-k szolgáltak a futam legnagyobb meglepetésével, hiszen iszonyatosan gyorsak voltak, Grosjean ügyesen tartotta kiharcolt helyét, amikor simán átlépett Mark Webberen, a hetedik körben megette Lewis Hamiltont is. Taktikájuk is bejött, a nagy kedvvel (mikor láttunk tőle régen ilyet?) versenyző Raikkönent pedig öröm volt nézni, ahogy a 11. helyről rajtolva szó szerint bedarálta a mezőnyt. A végeredményben azonban az a legszebb, hogy a helyezések ezúttal – javarészt – a pályán dőltek el.

A 9-10. körben került sor az első kerékcserékre, Hamilton versenye itt úszott el. Bal hátsó kerekének cseréjével sokáig vacakoltak, végül csak a nyolcadik helyig tudott felérni a futam vége előtt. Button is szenvedett, de végig a 4-5. hely környékén állt, aztán beütött a hiba: a kipufogórendszer problémája miatt két körrel a futam vége előtt feladni kényszerült a küzdelmet. Fekete nap volt ez a McLaren számára, de a Mercedes sem akasztja ki az ablakba a végeredményt.

Hiába Rosberg Kínai fellángolása, ezúttal inkább veszélyes manővereivel hívta fel magára a figyelmet. Hamiltont és Alonsót is keményen a pálya mellé terelte, az csak külön mázli, hogy annál a tempónál mindketten vissza tudtak jönni, anélkül, hogy komolyabb baj lett volna belőle. Ezeket a manővereket még vizsgálják a versenybírák és könnyen lehet, hogy sportszerűtlennek minősítik őket. Tény, hogy a német csak egyszer váltott irányt, de inkább tűnt mindez amolyan agresszív kismalac-manővernek, mintsem elegáns feltartásnak. Kérdéses. Mindenesetre Rosberg az ötödik helyen végzett.

Schumacher eleve nehéz helyzetben volt, de sikerült becsempésznie a másik Mercedest a tizedik helyre, ami nem kis teljesítmény, tekintettel arra, hogy az egymást keresztül-kasul verő középmezőnyben kellett utat találnia.

A hatodik helyen Paul di Resta a Force India nagy eredményét érte el. Kockáztattak és eggyel kevesebb kiállással teljesítették az 57 körös versenyt, de bejött nekik. Az egész hétvége nagy vesztese a hatodik helyről rajtoló Daniel Ricciardo lett, aki már a rajtnál rontott és csak a 15. helyen ért célba.

Vettel ezzel a magabiztos győzelemmel azonnal a világbajnoki tabella élére katapultálta magát 53 ponttal, Lewis Hamilton 49-cel a második, őt követi Mark Webber egy ponttal lemaradva.

Nem bánta meg senki, aki leült és megnézte a mai futamot, már a másodszor fordul elő, hogy lebilincselő és izgalmas volt a verseny. Jackie Stewart öröme nem volt véletlen, hiszen úgy Grosjean, mint Raikkönen is megmutatták, hogy mindenképpen számolni kell velük és képesek átlépni a McLarenen és a Mercedesen is. Bravó!

Hozzászólások

 • 2012.04.22 17:10:07Analfa Béla

  Ez van a címlapon: "Feje tetejére állt a világ Kínában. Vettel uralkodott,
  a Lotusok mindenkit lezúztak, a McLaren eltűnt." Légyszi', javítani! :)

 • 2012.04.22 17:12:04BTO11

  Kimi megint ivott! D:)))

 • 2012.04.22 17:16:19Bálint636

  Kinaban, biztos?

 • 2012.04.22 17:17:09hugsz

  Nem volt rossz futam.

  Na ki kezdi a szokásos fikázását a bemondóknak?

 • 2012.04.22 17:18:53tybcsi

  Az csak lehet hogy egy megállapítás, és nem is ehhez a cikkhez kapcsolódik :)) Külön mondat:) A szerző egyébként egy büdös szóval nem említi meg a verseny színhelyét a cikkben.
  Amúgymeg GO KIMI GO!!!

 • 2012.04.22 17:19:41tybcsi

  Mezei néha nem tudta ki kicsoda :)

 • 2012.04.22 17:20:25hugsz

  Háhhá

 • 2012.04.22 17:22:51Pasas

  Én akartam kezdeni, de pozitív kritikával. :)
  Csak annyit akartam mondani, hogy hosszú-hosszú évek után ez volt az első normális közvetítés, persze ehhez nagyon kellett hogy Mezei otthon hagyja a Palik-stílust. Az a néhány hiba belefér, a normális hangnem feledteti.

 • 2012.04.22 17:25:13koc

  Igazán remek futam volt. Minden futamon új arcok kerülnek előre, semmi nincs kőbe vésve, semmit nem vehetünk biztosra. És ami fontos, VAN verseny, vannak előzések. Bővebben itt[link] írom le a véleményem. Vigyázat hosszú. :)

 • 2012.04.22 17:26:42bendix21

  Mezei néha tudta ki kicsoda!:-)

 • 2012.04.22 17:47:11orcface

  A holland ementálival azért megint bizonyította az okoskodó mezei, hogy egy s3gg.
  nem szégyen az ha valaki nem tudja, hogy svájci sajt, de fennhéjázóan kijavítani valakit aki jól mondta, azért szégyen...

 • 2012.04.22 18:01:20bono92

  Pistät nagyon birom, élvezetes cikkeket ír, de a Forma 1-ben ugyanannyira szakértő, mint itt bármelyik olvasó. Az összefoglalói a futamok után csak azért jók, mert nem unalmasan írja meg, nem szimplán tényközlő. Igaz, ez az írás nagyon összecsapott lett, de kérlek, felejtsétek el azt a Bukótér nvezetű rádiós műsorotokat !! Borzalmas ! Az egyik ember azt se tudja, mi az a Forma 1, de Pista sincs a helyzet magaslatán! :/

 • 2012.04.22 18:03:13robian

  mezei peppet javult

 • 2012.04.22 18:06:44hugsz

  Vajon focit közvetítve is keverik a játékosok nevét?

  Palik stílusa nélkül engem sem zavar egy-egy tévesztés. Élő tudósítás közben könnyen előfordulhat, hogy valaki benézzen egy autót vagy sisakot.

 • 2012.04.22 18:09:04Crimson

  Remélem, a "Palik-stílus" elhagyása tudatos volt, és nem a valamivel unalmasabb verseny következménye volt. Az a pár tévesztés még bőven belefér, WG is benéz néha dolgokat, de ennyi egyáltalán nem zavaró. Jól működő közvetítőpáros lett belőlük... csak el ne kiabáljam.

  A Lotus meg végre majdnem ott volt, ahol lennie kellene, csak ezt a mutogatós német gyereket kellene még lerendezni valamelyiküknek! :-)

  Jó kis év lesz ez!

 • 2012.04.22 18:19:58slaci89

  Mezei közvetítése kellemes csalódás a múltkori káosz után. Ha még meg tudná állni, hogy az akció kellős közepén nem nem kezd bonyolult körmondatokba a versenyző eddigi eredményeiről, akkor szerintem egy szavam sem lenne. :)

 • 2012.04.22 18:25:33kel

  Annyira átlátszó az egész. Szegény redbullnak nem ment eddig, most meg sima győzelem. Nem tűnik fel senkinek, hogy "muszáj" volt egy kicsit a Red Bullnak "visszafognia magát az előző futamokon, hogy a nézettség megint jó legyen?? Tényleg nem tűnt fel senkinek?? Figyeljük csak tovább, majd megint Red Bull pole-ok lesznek meg győzelmek. Hajrá Kimi!! Hajrá Alonso!!

 • 2012.04.22 18:28:39Tomchy

  Pista: "A rajtot legjobban Raikkönen és Alonso kapta el, de okvetlenül meg kell dicséret illeti Felipe Massát"
  Ez itt még korrekcióért kiált, amúgy klassz összefoglaló

 • 2012.04.22 18:38:43koc

  Érdekes, hogy mennyien dícséritek Mezeit. Nekem rosszabb, mint volt. Rengeteget hibázik, és minden roppant magabiztosan állít, nem ritkán tévedve. A csúcs az volt, hogy az ementáli szerinte holland. Ráadásul Wéber Gabi előtte elmondta, hogy svájci, de Dánielünk jobban akarta tudni. De persze azt se vágta, hogy azért svájci a szendvics, mert a Sauber csapat svájci. Engem roppant mód zavart a rengeteg tévesztése mellett az is, amikor Wéber Gabi elmondott egy infót, majd 15 másodperccel később Mezei felébredt a kómából, és elmondta ugyanazt mégegyszer, azzal a hangsúllyal, hogy "nem hiszitek el mire jöttem rá". W;ber Gabiban viszont nehezen tudok hibát találni. Ő a biztos pont. Kérek egy Mute Mezei gombot a távirányítómra.

 • 2012.04.22 18:49:17Bambano

  Azé' hogy Mezeinél DiResta vezessen sok körön át, még akkor is, amikor mutatja a képernyő, hogy harc a 4. helyért DiResta meg (nememlékszem) ki között, az elég gáz.
  meg hogy nem bírnak egy szenvedő szerkezetet rendesen végigmondani, az is gáz (az időjárási körülmények befolyásolása nélkül...)

 • 2012.04.22 19:01:02tybcsi

  Azért lássuk be : az elmúlt évek után felüdülés jó minőségben, és élvezhető közvetítéssel végignézni egy futamot. Szegény gyulám eszi a kefét biztosan, hogy miért éppen a paliktól kellett tanulnia :) Érdekes a szujó kellett a m1-nek :) Lehet hogy azért mert szakmailag korrekt a csávó??

 • 2012.04.22 19:01:40Dr. GGG77

  Mezei (akinek csak a hangszíne elviselhetőbb Czollnerénél) borzalmas.
  Wéber menti meg a közvetítést.

 • 2012.04.22 19:03:48Dr. GGG77

  Gyulai Balázst és Czollnert remélem többé nem engedik sportközvetítés közelébe.

 • 2012.04.22 19:07:19megint

  Mezei ma egész jól teljesített, meg is lepődtem.

 • 2012.04.22 19:25:40Vhornet

  Mezei százszor jobb mint Gyulám!! De szeretném a "fikázókat" megkérni, hogy írjanak le egy nevet is, kit szeretnének! A VB eddig nagyon jó! Az elején megijedtem, hogy a McLaren idén mindent visz, és unalmas lesz a szezon, de szerencsére eddig nem tudták kihozni az autójukból a maximumot.

 • 2012.04.22 19:26:29Fox888

  Mezei már javul már csak 10 percenként ugrik be horror film szerű effec-tel a palik. VISZONT könyörgöm a futam után amikor a 3 dobogós helyezett megbeszéli a futamot egymás között akkor ne pofázzon már az a két nyomorult idióta!!!!!!! Remélem utoljára tették. Jajj Istenem ha lenne BBC Sport om :-(

 • 2012.04.22 19:26:31ommm

  bono92: Te pedig vedd észre azt, amit minden adás előtt elmondunk: ez nem egy szakmai műsor, csak egy teljesen szubjektív beszélgetés. Köszönjük

 • 2012.04.22 19:34:35hugsz

  Nna ezt vártam. Autóversenyről egy szó sincs. Csak az a béna közvetítés a lényeg.
  Bár erről részben a látványos fejlesztéseket korlátozó f1 is tehet, de azért van itt más bibi is.

 • 2012.04.22 19:35:59bono92

  Ommm: rendben, értem! Sorry ha sértésnek jött le, nem annak szántam...

 • 2012.04.22 19:40:22kokal

  Én személy szerint örülök, hogy ommm megírja ezeket a vasárnapi szösszeneteket. Ha nagyon konkrét elemzést akar az ember, akkor meg kell várni a konkurenciánál Farkas Petit, ő meglehetősen alapos. Mind a kettőnek van létjogosultsága.
  KIMI ma gyönyörűen vezetett, remélem marad a forma!

 • 2012.04.22 19:45:57nincs_szeri

  Mezeivel az a baj, hogy nincs érzéke a motorsportokhoz. Nem látja az autók mozgásából, mi fontos manőver, és mi az, ami teljesen szokványos. A lehető legrosszabb pillanatokban emeli fel a hangját. Wéber látja a készülő akciót, felhívja rá a figyelmet, erre Mezei átveszi tőle a szót, bepaliklacisodik kicsit, de addigra már régen vége van az előzésnek. De ő még mondja, mondja: AZT NÉZZÉK? AZT NÉZZÉK, MOST!!!
  Persze, most... Tőle már csak a felvezető műsorban látott maca volt rosszabb, aki egy mondaton belül is megállt 2x gondolkozni, kinézni a kollégára.

 • 2012.04.22 19:48:24Anyádlóháton

  Jó verseny volt ... már amennyit lehetett látni belőle, mert a BBC összefoglalót adott csak ... most öt órától. Szerintem a Rosberg gyereket megintik, kap egy öt helyes vissza büntetést. Alonso kicsit zokon vette a manővert (jogosan). Kiminek jó napja volt, szépen csinálta, gyakori szereplője lesz a verseny végi interjúknak. Sumi is feljött a végére, de nem volt nagy durranás amit csinált, főleg úgy, hogy az elszúrt időmérő miatt megmaradt gumi szettel kétcserést simán bevállalhatott volna és akkor talán előrébb is végez mint a 10. hely.
  Köszi Pisti, jó összefoglaló, még akkor is ha valóban kicsit összecsapottnak tűnik.

 • 2012.04.22 19:58:27koc

  "De szeretném a "fikázókat" megkérni, hogy írjanak le egy nevet is, kit szeretnének!"

  Wéber Gabi fix, mellé mehetne Farkas Péter. Bár nem tudom, hogy előben hogy adja elő, de hülyeséget nem hiszem, hogy sokat hallanánk tőle.

 • 2012.04.22 20:27:24fetyisob

  Végre egy normális futam!
  Vettel idén is megnyeri remélem de ott lesz csataban vele kimi is!
  szerintem palik volt a legnormálisabb es legfanatikusabb szpiker!
  de hát kiutáltak! jöttek helyette fasza fidesznyikesek ! imádom a kajakosokat de mi a faszt keresnek a gyorsasági autosportban! gyulainak nem volt más hely a minisztériumban?

 • 2012.04.22 20:30:00bono92

  Kár, hogy Lantos András wtcc-s, mert ő szerintem nagyon jól kommentálja a futamokat a jurósporton. Őt el tudnám képzelni Gabi mellett. De Gabi a legjobb! Sztem nincs még egy ilyen jó szakértői szemű, és egyben versenyző, aki ennyire jól tudna versenyeket közvetíteni! Írásai is kiválló, a szövegelésében sincs hiba, és emberileg is normális, és nagyon jó humora van! :) viszont a Mezei Dani...én sem értem, hogyan lehet vezető kommentátor, aki eddig azt se tudta, miaz az F1, visszanénzte az elmúlt 2 év futamait, megtanulta az összes infót, és adatot a versenyzőkről és egyebekről! Hűű ennyi erőből én is lehetnék kommentátor az M1-en! :D és az egyik hozzászóló írta, h belegabalyodik a körmondatokba, amikor magyarázza az adott pilótáról az eddigi eredményeit. Nos sztem ezt direkt csinálja, így fitogtatja, h mennyi adatot, infót tanult meg! Gáz... A Kínai futamon volt az, amikor Sumi kiesett és el kezdett ordibálni, h a 40 (?) éves, 7x világbajnok Schumi, aki 2 évvel ezelött tért vissza az F1-be, kiesett. Miért kell ezeket az adatokat elmondani könyörgöm?! -.-"

 • 2012.04.22 20:30:45fetyisob

  rosberg nem kapott büntetést!
  ugyanis szabályosan védekezett!
  az idiota csalonzo elöadta a szokásos spanyolos hisztijét!fociban is ezt csinálják mint a buzik ugy fetrengenek...szegyenei a sportnak

 • 2012.04.22 20:45:24bono92

  Fetyisop: nem tudom, hogy az Neked mennyire szabályos, amikor úgy védekezik egy pilóta, h lelöki a pályáról a fűre (itt homokos föld) ! Mert Hamiltont nagyon is kilökte!

 • 2012.04.22 20:58:04malenykij polgar

  Pista, suhamér nem eltaktikázta magát, hanem beszart a DRS-e a Q1-ben.

 • 2012.04.22 21:14:37ColT

  Raikkönen nagy volt :) Nem baj, ha nem nyert, csak nyomja így tovább, és lesz itt még valami!
  Cikázásért büntetés meg marhaság. Ez egy verseny!

  De.
  Már régóta figyelem.
  Kínai, az kisbetű lenne. Rengetegszer elrontják mostanában a TC-n a hasonlókat.

 • 2012.04.22 21:18:33koc

  Alonsot hiszti nelkul nem is lehetne szeretni. Elvarjuk tole.

 • 2012.04.22 21:19:06kel

  Annyira átlátszó az egész. Szegény redbullnak nem ment eddig, most meg sima győzelem. Nem tűnik fel senkinek, hogy "muszáj" volt egy kicsit a Red Bullnak "visszafognia magát az előző futamokon, hogy a nézettség megint jó legyen?? Tényleg nem tűnt fel senkinek?? Figyeljük csak tovább, majd megint Red Bull pole-ok lesznek meg győzelmek. Hajrá Kimi!! Hajrá Alonso!!

 • 2012.04.22 21:23:32nyulontul

  @Anyádlóháton:[link]

 • 2012.04.22 22:19:07taxi546

  Igaza volt Schuminak, amiért beszólt a Pirellinek. Lassan tényleg a gumiké lesz a főszerep. Jó ez így?

 • 2012.04.22 22:34:50koc

  kel: Nem vagyunk olyan [minősítés törölve]k, hogy higgyünk az ilyen [minősítés törölve] összeesküvés elméltekben.

  taxi: Ha feküdne neki a gumi szava nem lenne. Pont a gumiktól jók a versenyek.

 • 2012.04.22 23:02:05Tell Vilmos

  A Ferrari harmatgyenge, de a Mclaren is a levesbe került. A Mercedes pedig lelassult, hol van a szuper DRS? Alig tudtak előzni...

 • 2012.04.22 23:04:21▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓

  Ezt nagyon nem értettem! Hogy a fenében nem lett első Kimi? Komolyan az az érzésem volt, hogy vagy a csapat iszonyat dilettáns, vagy szándékosan intézték így, mert ez a forgatókönyv, ami az utolsó 20 körben lezajlott rendkívül irreálisnak hat számomra...

 • 2012.04.22 23:33:28ommm

  malenykij polgar: Puha keverékkel anélkül is befért volna még a Q2-be legalább. Valami más volt ott, nekem úgy tűnik.

 • 2012.04.22 23:52:18Bambano

  azt sem értettem teljesen a kommentálásban, hogy üvöltenek, hogy most egy fél másodperc vettelnek, most kiminek, stb. stb. közben nem veszik észre, hogy éppen leköröztek versenyzőket? ezt még Wéber se jegyezte meg...

  szóval ez hulladék kommentátori munka volt. mint rendesen.

 • 2012.04.23 00:47:23esmivanhabrucespringsteenkeszitettefel

  Jo verseny volt, nekem tetszett. Kar, hogy Rai nem tudott 2x probalkozni az elozessel. Elkepeszto tempokulonbseg volt a ket auto kozott.

  Ha mar kiutaznak a helyszinre, Mezei megnezhetne hol a celvonal. Addig is egy tipp: ahol a zaszlot lengetik, ott a celvonal, es ez biza nem ugyanaz, mint a rajtvonal. (Ami persze nem is rajtvonal, hiszen az elso is joval mogule indul)

 • 2012.04.23 00:49:09Pasas

  Bár nem vagyok nyelvész, de amiért a kínai (mint melléknév) kisbetű, attól még a Kínai nagydíj (mint főnév) lehet nagybetű. Főleg hogy a futam Bahreinben volt.

 • 2012.04.23 01:01:46uarempty

  A wéber egy okoskodó jellemtelen maki, a mezei egy fokkal jobb, de ő meg annyira nem próbálja szakérteni a motorsportot.
  Szerintem, kommentátor nélküli futamok kellenének, vagy legyen a kommentár Kiss Ádám meg a Hadházi Laci, még röhögnénk is, így csak sírunk.

 • 2012.04.23 01:02:17uarempty

  legjobb, amikor a forummotor megeszi az első kommentet.KÖPÖDKI!

 • 2012.04.23 01:30:32koc

  Joó Gábor újabb mélységeket csillogtat:
  "Összességében igen unalmas verseny volt"
  Nos azt hiszem, aki ezek után azt feltételezi, hogy Gábor csak nyomokban ért a Forma-1-hez, az már nem bátor, hanem vak.

  Gábor: könyörgöm mondja meg a munkahelyén, hogy Őn bármilyen kiváló sportújságíró is, ehhez sajnos nem ért, ezért nem akar ilyen cikkeket írni. Mindenki jobban járna. Az újság, Őn és persze elsősorben a megvezetett olvasók. István is amatőrnek hat helyenként, de az nem baj. Őn viszont dilettáns, és ez nagy baj.

 • 2012.04.23 06:18:42ColT

  Jaj meg...
  Az m1-nél a stáb fele nem tudja kimondani, hogy Ricciardo... (Csomóan Ricardo-nak...)

 • 2012.04.23 07:16:40koc

  Cserébe elmondták, hogy azért így ejtik, mert az érintett is. Most másodszor. Ebben valószinűsítem, hogy igazuk is van.

 • 2012.04.23 07:16:55arncht

  coit: csak azert mert ricardonak ejti sajat maga is a nevet.

  tell vilmos: a superdrs szvsz versenyen sok elonyt nem jelent, a vegsebesseguk nem magasabb, inkabb kiegyensulyozottabb az auto drsel is, ami idomeron jol jon, mert ott lehet folyamatosan hasznalni, nem csak egyket helyen az egyenesben.

  a musorba meghivott szakerto jol latta, hogy ha nincs ott a palya kiszelesitve, akkor rosberg mellett valszeg bele sem kezdenek az elozesi manoverbe. a kozvetites alapjan nekem is szabalytalannak tunt, de tobb szempontbol is meg tudtak vizsgalni utana, en hiszek nekik, hogy rosberg tudta mit csinal.

 • 2012.04.23 09:53:32töreki

  Nem értem a csalonzó reakcióját. Tavaly ő is és a hamilton is minden versenyen legalább 1.2 esetben ugyanígy levezette az ellenfeleit a pályáról és akkor meg voltak dicsérve, hogy milyen keményen tartották a helyüket. ha vele csinálják akkor meg van sértődve a kis hisztis.

 • 2012.04.23 10:04:51Gixef

  Jó kis futam volt, Lotusok majdnem mindent vittek, maxirespect Kiminek és a lényegében újonc Grosjean-nak is. 3 futam - 3 különböző győztes, jó kis szezon elé nézünk.

  Hogy kicsit fikázzak is: Akik a RedBull "feltámadásával" kapcsolatban gyártják az összeesküvés-elméleteket, nos az meg sem fordul a fejükben, hogy esetleg Adrian Newey és Geoff Willis melózik? :)

 • 2012.04.23 10:18:51kel

  Annyira átlátszó az egész. Szegény redbullnak nem ment eddig, most meg sima győzelem. Nem tűnik fel senkinek, hogy "muszáj" volt egy kicsit a Red Bullnak "visszafognia magát az előző futamokon, hogy a nézettség megint jó legyen?? Tényleg nem tűnt fel senkinek?? Figyeljük csak tovább, majd megint Red Bull pole-ok lesznek meg győzelmek. Hajrá Kimi!! Hajrá Alonso!!

 • 2012.04.23 11:10:19Gixef

  @kel: Persze. Azért nem megy most a Ferrarinak, meg a Mekinek sem (meg tavaly sem), mert visszafogják őket a nézettség érdekében, mi? Istenem, építsd magasabbra a kerítést...

 • 2012.04.23 12:27:31Tutto

  "... meg kell dicséret illeti Felipe Massát ... " Ezt a mondatrészt javítani lenne érdemes.

 • 2012.04.23 12:36:40Panther_V

  @kel: Kiminek fogyott a gumija, ezt Kínában is látni lehetett, ezért visszavett.

 • 2012.04.23 13:04:34Gixef

  @Tutto: Érdemes lenne javítani. Ha már nyelvészkedünk. :)

 • 2012.04.23 13:34:42Montuain Bike RWD Kompressor

  Fettel vagy Rájkönnen?Tök mindegy csak hadd rúgjak meg egy Redbull Rönót az Autobahnon. :)

 • 2012.04.23 13:57:08cr500

  Jajjj valaki megemlítette a gyulait,na attól állt fel a szőr a hátamon.Én csak úgy hívom: Alkalmasint Balázs.Egy. Rosberg egy tapló,kimi pedig szenzációs,de azért kezd az arcán látszani a kor,a vodka fiatalító képessége nem a legjobb :) Hajrá kimi--alonso

 • 2012.04.23 14:01:09cr500

  Apropó Grosjean: azért neki sem egyszerű az élet:megnyeri a gp2-őt?! elmegy rönóékhoz,kirugják félidőbe,visszamegy gp2őzni megen megnyeri visszahívja a rönó,most jó a szekér és pokoli gyors a csávó (a gp2be nem vok biztos de a lényegen nem változtat)

 • 2012.04.23 15:54:33koc

  Joó Gábor szépített, a leszorítós cikke megállja a helyét. Mára a Joó-Joó mérkőzés 1-1-re áll.

 • 2012.04.24 13:12:10arncht

  szvsz azert ilyen hullamzo a teljesitmeny, mert nagyon nehez eltalalni, hogy mikor es hogy mukodik jol es tartosan a gumi. mindig masnak sikerul ebbe beletrafalni, es par pilotanak nem is tetszik, hogy ennyire kiszamithatatlan a dolog.


h i r d e t é s

Totalcar áruház

tömítés, szívókönyök| tömítés, szelepfedél| tömítés, olajteknő
SUZUKI GRAND VITARA 1.6 zárt terepjáró 1998-2013
2860 Ft
tömítés, kipufogókönyök
SUZUKI WAGON R+ 1.3 DDiS egyterű 2003-2013
4006 Ft
fékmunkahenger
SUZUKI IGNIS 1.3 4x4 zárt terepjáró 2003-2013
5916 Ft
További termékek »

Totalcar Magazine

Anyone can become Ken Block
Not even the gymkhana videos that millions of people watch in awe are safe from mockery.