Tudnivalók, parkolás, nyitvatartás

2013.06.14. 12:16

Figyelem, visszaszámlálás indul, remek idő ígérkezik, érdemes kijönni, akár családostul is. A Totalcar, a Hungaroring és partnereink gondoskodnak a szórakoztatásukról.

Beléptidíj: a látogatóknak nincs. Csak a vezetéstechnikai tréningen ill. a pályán körözésben résztvevők fizetnek. Másoknak ingyenes a belépő, a szimulátorozás, partnereink programjai, Novoth Tibi diagnosztikai állomása, Gumis Peti műhelye és az ugrálóvár, a kismotorok. A tanpálya melletti gyermek KRESZ-pálya is ingyenes!

Nyitvatartás: A főkapu reggel hétkor nyílik, azért, hogy a 9:30 perckor tartandó eligazításon mindenki ott lehessen, aki a versenypályára hajt (a csak a veztech. tréning résztvevőinek nem kötelező).

Parkolás: A boxutca mögötti paddockban, szépen, rendezetten,a  Hungaroring munkatársai ott lesznek, irányítanak, segítenek. Amint a paddock megtelt, a látogatók át lesznek irányítva a nem egész 50 méterrel távolabbi, aszfaltozott parkolóba.

Bejárhatóság: A szabály az, hogy mindenhová lehet menni, ami nincs kordonnal lezárva, vagy őrizve. Ez nagyon fontos, mivel a szerviz- és menekülőutakat minden esetben szabadon kell hagyni. A paddock tetejéről ill. magából a paddockból remekül belátható szinte az egész pálya.

Időmérés: Az időméréshez szükséges transzpondereket a regisztrációs pultnál lehet bérelni 1500 Ft/darab áron, kaucióként a személyi igazolványt vagy a jogosítványt kell otthagyni érte. A transzpondert ezek után a regpultnál kapott duct tape-pel célszerű az autó hátsó oldalablakára ragasztani. (De a szalagot visszahozni ám utána!) Ugyanitt kapja meg mindenki a rajtszámát, az lényegében egy A4-es lap, amit szintén celluxxal fel kéne ragasztani jól látható helyre. Az időeredmények természetesen két monitoron is nyomonkövethetők és minden egyes menet után kinyomtatva kifüggesztjük őket az információs táblára.

Boxbérlés: Szintén a regisztrációs pultnál, 10 000Ft/nap áron, ami igazán baráti a 4x12 méteres helyért.

Étel/ital: Büfé és a Hungaroring étterme nyitva áll, az árak nem vészesek, senki nem fog szomjan/éhen halni.

Egyéb: Várhatóan rekkenő hőség lesz, gyermekeknek naptejet mindenki hozzon, a hidratálás fontos, leleményesebbek egy összecsukható horgászszékkel sokat javíthatnak a komfortérzetükön.

A vezetéstechnikai tréningen résztvevők a jól láthatóan megjelölt gyülekezőponton várakoznak a trénerre, aki lekíséri őket a tanpályára.

Ugyanolyan jól megjelölve lehet benevezni az offroad taxira, időtöltésnek remek, pláne, hogy a kormány mögé is beülhet az érdeklődő.

És akad még meglepetés, nyeremény.

Hogy mi lesz még?

- A Federal Tire a regisztrált, pályanapi résztvevők között (tehát azok között, akik a Hungaroringen koptatják a gumit) pedig kisorsol egy garnitúra 215/45*17 RSR utcai használatra is homologizált verseny-abroncsot, amely - természetesen - értékegyeztetéssel más méretűre is cserélhető. A résztvevők a regisztrációs pultnál kapják meg kártyájukat, melyet kitöltve be kell dobni a Federal-stand gyűjtődobozába, melyből 12.00-kor Pista saját bal kezével fogja előhúzni a nyertes nevét. Komoly cucc, érdemes volt regisztrálni.

- Az ötvenedik születésnapját ünneplő Carrera elhozza a Hungaroring általuk épített 1:32-es méretarányú mását, melyen bárki kedvére játszhat. (És természetesen nyereményjátékkal is készülnek.)

- A SimTechsRacing két, élethű mozgó szimulátorral képviselteti magát és én mondom: remek szórakozás, pláne, hogy a másodperceket nem saját, utcai autónkkal kell kergetnünk.

- A Dension jóvoltából minden regisztrált pályanapi résztvevő jogosult egy 25 százalékos kedvezményt biztosító voucherre, amit a Dension standján vehet fel, miután felmutatta karszalagját. Ez bármelyik - Dension által beszerelt vagy forgalmazott – terméknél érvényesíthető.

- Gumis Peti is kivonul mobil szervizével, ingyen és bérmentve dobja le a karkaszra kopott gumit és rakja fel a friss, ropogósat.

- Aki bajban van, az ellátogathat a Totalcar Műszaki Elsősegély Pontra, ahol Novoth Tibi és profi diagnosztikai műszerei küzdenek meg a villogó check-engine-lámpákkal, illetve minden egyéb műszaki problémával. Tibor tanácsol, kiolvas és javít, ha kell, mindezt ingyen. Ma tudtam meg, hogy plusz diagnosztikai-műszer lavinával készül. Ha gondja-baja van, Tibort megtalálja a Totalcar-boxnál, az oszcilloszkóptól balra.

- A gyermekeknek persze ugrálóvár, kis villanyautó- és motor a paddock alatti aszfaltozott parkolóban. A Hungaroring Kart Center pedig jelentős kedvezményt ad áraiból, így egy menet 1500 forint a felnőttnek és 1200 a gyerekeknek. Nem kizárt, hogy mi is itt kötünk ki Bandistul-Karottástul, ha netán autóink feladnák a küzdelmet, amire - valljuk be - mindig van esély.

- Standdal képviselteti magát a Bitframe, az elektronikai kütyük frissen indult webshopja, ahol minden látogató (figyelem, nem csak a regisztráltak) 10 százalékos kedvezményt kapnak az amúgy sem húzós akciókamera-kínálatból. Velük karöltve pedig a magyar Time Attack bajnokságot szervezők is ott lesznek, talán érdemes megnézni, mit hoznak ki a fiúk a talán legolcsóbban űzhető autósportból.

- Bónusz, hogy a Hungaroring Off Road központja is becsatlakozik és az ő programjuk egész élvezetes, pláne, hogy bárki a kormány mögé ülhet. Az off-road taxi 3500 Ft/autó (azaz az instruktor és három utas), a 10 hektáron elterülő pálya pedig helyenként elég dermesztő tud lenni. Ha ön úgy gondolja, hogy kipróbálná magát, akkor 3900 Ft/sofőr áron megetheti, ez esetben csak ön és az instruktor ülnek az autóban (utóbbi a jobb egyben). Mindkét program időtartama egyaránt 15-20 perc.

- A Prokite Kft., a CamOne Infinity forgalmazója a helyszínen ingyenesen felszereli kameráit az érdeklődők autójára és a felvételeket - természetesen - egy pendrive-ra (vagy DVD-re) feltöltve átadja azoknak, akik igényt tartanak erre és feliratkoznak standjukon a listára. A nap folyamán mindössze 32 autót tudnak így felkamerázni, érdemes lesz sietni, feltéve, ha megnézbéd magad odahaza HD-ben. Természetesen minden regisztrált 25 százalékos kedvezményt is kap az akciókamera árából, ha netán rákíván egyre.

- A Time Attack szervezőinek jóvoltából pedig Szalai Szabolcs, a biztoskezű és villámgyors Radical SR5-tulaj mellett pár szerencsés megtapasztalhatja, mi a különbség a gyorsnak mondott és a tényleg gyors autó között.

- Ezen felül képviselteti magát a Nissan, Toyota, Honda, Mercedes, Mazda és a VW-csoport is. Ki versenyautóval, ki utcaival és lesz olyan, akinél vezetni is lehet.

- Étel-ital, étterem, büfé, természetesen biztosított. Ahogy a zenei aláfestés is.

Mindenkit sok-sok szeretettel várunk, Hangyásszal, Pontonnal, Shitgunnal és Bogárral, remek muzsikával és - remélhetőleg - verőfényes napsütéssel. Fotózni-filmezni lesz mit bőven, ebben biztosak vagyunk. Friss információval folyamatosan jelentkezünk a totalcar.hu/palyanap - oldalon. Kérdése/észrevétele van? Itt tegye fel!

Bitframe BMW Capriolo Citroën
Continental Dension Ford
Hungaroring Honda Mazda Motul
MTM Nissan OKF Tanpálya
SimTechsRacing Time Attack Shimano Toyota
Peugeot