Javíthatatlan a Volvo futómű?

2015.06.11. 08:43

Tisztelt AutoDoki!

7 éves S40 60 ezerrel a háta mögött darálja a gumi belső szélét, emiatt egy egy minta között magasság különbségek alakultak ki. És persze bődületes zaj az utastérben különböző sebességeken felerősödve.

Új korától nálam van az autó, szinte csak autópályán ment, a gumis csávó azt mondja nem érdemes lecserélni a gumit mert az új is ilyen lesz 5 ezer után. Azt mondja az Octáviákból sok ilyen futómű konstrukció hibás volt. Ez is az lehet. S40 -ről érkezett hasonló panasz ? Mit lehet/érdemes vele elkövetni ?

Tommy

Kedves Tommy!

Kérem, ne hallgasson a "gumis csávóra". Ha az autó nem volt korábban törve - tehát az autó karosszériája a gyári méreteknek megfelelő - és a futómű elemei sem szenvedtek alak és méretváltozást, akkor az S40 futóművét tökéletesen be lehet állítani.

A gumik cseréje is szükséges: a rendellenes kopású, hangos - valószínűleg megkeményedett - abroncsok nem biztonságosak, és kellemetlen velük az utazás.

Ha a hang valóban a bődületes jelzővel írható le, az sem kizárt, hogy az egyik kerékcsapágy ment tönkre, ami a "felettünk repül az AN-2-es" jelenséget okozhatja.

Keressen egy hozzáértő szervizt, ahol a futómű ellenőrzését, javítását, beállítását, és a gumiabroncsok cseréjét is egy füst alatt elvégzik. Újjászületett Volvójában kellemesen eltöltött, csendesen suhanó kilométerek tízezreit kívánom önnek!

Remélem segíthettem! Gulyás Márk - www.deltamark.hu