GumidoktorGumidoktor

Újrafutózott gumi

2003.04.25. 15:19 -

Kedves Péter!

Mi a véleményed az újrafutózott abroncsokról? Ma találkoztam a Praktikerben futózott Marangoni gumikkal, bár csak 1000 Ft-tal olcsóbbak, mint a hasonló méretű pl. Barum, de olyan bizalomgerjesztően néznek ki, és a mintázatuk is tetszik, ezenkívül könnyűek is. Mit gondolsz, megérik a pénzüket?
Hallottam olyat, hogy a futózott gumik eleve rosszak, mivel az ELŐZŐ használat során a belső szerkezet mindenképpen deformálódott, így nem olyan sima a gördülésük, mint egy valódi új abroncsé. Igaz ez?

Válaszodat előre is köszönöm,

üdvözlettel:
Attila

Kedves Attila!

Hát igen, vannak kétségeim az újrafutózott abroncsokkal kapcsolatban. Az egyik, amit Ön is említett, nem ismerjük milyen behatások érték az abroncs szerkezetét, az ún. karkaszt az újrafutózás előtt.
A másik pedig maga az újrafutózás technológiája. Vannak nagyon gyenge minőségű futózott abroncsok, amelyek ilyen-olyan úton bekerültek az országba és ránézésre nagyon nehéz kiszűrni a gagyit. Természetesen léteznek korrekt eljárásokkal készült újrafutózások is, de ezeket nyilván nem tudják olyan nyomott áron adni.
Én nem vennék ilyen abroncsot, hiszen nem jelentős felárral már vadonatúj abroncsokat lehet találni.

Üdv:
Gumidoki

A fenti tanács első megjelenésének időpontja 2003. április 25., 15:19, ezért előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt már nem időszerű, vagy téves. A tanácsok pontosságáért és hasznosságáért szerkesztőségünk mindent megtesz, de tartalmukért és a betartásuk következményeiért felelősséget nem vállal.

 

h i r d e t é s

KeresésKeresés

IndapassIndapass

Totalcar áruház

vezetőkar fej
SUZUKI SWIFT 1.3 Ferdehátú 1986-1989
3542 Ft
olajszűrő
SUZUKI VITARA 1.6 nyitott terepjáró 1988-1995
1036 Ft
fogasszíj készlet
SUZUKI VITARA 1.9 D nyitott terepjáró 1996-1999
25032 Ft
További termékek »

Totalcar Magazine

The safest vehicle on the Hungarian market
You really do stumble upon interesting things sometimes browsing the second-hand car ads. Like an old amphibious armoured personnel carrier which can be yours for the price of a small car.