Téli gumi kopása nyáron

Kedves Gumidoki!

Az lenne a kérdésem, hogy mennyire használható a téli gumi nyáron? Nekem egy gumiszerelõ ajánlotta, hogy nyugodtan használhatom a nyáron is a téli gumit, hiszen õ is azt teszi. A kocsit szinte csak városban használom és évi 10.000 km-nél kevesebbet. Kopás, menettulajdonságok hogyan alakulnak így?

Köszönöm:

Tom

Kedves Tom!

Valóban azt szoktam mondani, hogy jobb nyáron téli gumival járni, mint télen nyárival. De azt azért nem árt tudni, hogy a téli abroncsok jóval intenzívebben kopnak +10 fok felett, mint a nyáriak, valamint a nyári hőségben szabályosan megéghet a futófelületük, ami felkeményedéshez, végső soron pedig tapadásvesztéshez vezet. Nem túl gazdaságos tehát és nem is 100%-ig biztonságos a téli abroncsok nyári használata.

Sokkal inkább érdemes Önnek megvizsgálni egy négyévszakos abroncs-szett beszerzésének lehetőségét.

Üdv:

Gumidoki

A fenti tanács első megjelenésének időpontja 2008. január 23., 21:37, ezért előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt már nem időszerű, vagy téves. A tanácsok pontosságáért és hasznosságáért szerkesztőségünk mindent megtesz, de tartalmukért és a betartásuk következményeiért felelősséget nem vállal.


h i r d e t é s

KeresésKeresés

IndapassIndapass

Totalcar áruház

hosszbordás szíj
SUZUKI SX4 1.6 VVT Ferdehátú 2009-2013
2376 Ft
tömítés, hengerfej
SUZUKI VITARA 2.0 TD Intercooler zárt terepjáró 1995-1998
14196 Ft
gyújtógyertya
SUZUKI SX4 1.5 Ferdehátú 2006-2013
4490 Ft
További termékek »

Totalcar Magazine

Bentley driver of Budapest has regretted everything
An era is coming to end in Budapest. The owner of the infamous matte black Bentley has been tracked down, and scared by the media attention has escaped into repentance.