Svájcit váltanék forintra

2011.06.21. 12:10

Azt szeretném megtudni, hogy van-e lehetőség a svájci frank alapú hitelt átváltani forint alapúra ugyanazon autóra

Mik a feltételek?

Van-e külön költsége?

Újraértékelik-e az autót?

Tisztelt Érdeklődő!

Általánosságban elmondható, hogy minden finanszírozó biztosítja a deviza alapú hitelszerződések forint alapúra váltását, de természetesen erről, valamint az átváltás feltételeiről az adott bank ügyfélszolgálatát kell megkérdezni.

Fontos tudni, hogy az átváltáskor a jelenleg fennálló tőketartozást az átváltáskor érvényes árfolyamon számolják ki, azaz ez a magasabb összeg képezi a forint alapú szerződés induló tőkéjét. Ezzel párhuzamosan valószínű megvizsgálják azt is, hogy az autó jelenleg mennyit ér és az aktuális piaci érték milyen arányban áll az átváltani kívánt tartozással. Ez azonban nem feltétlenül okozza az átváltási kérelem elutasítását, de erről is az ügyfélszolgálattól lehet információt kérni. Azt is tudni kell, hogy forint alapú hitelek kamata általában magasabb, mint a svájci frank alapúaké, ezért a fentiekkel együtt magasabb törlesztő részletre lehet számítani, viszont az árfolyam kockázat megszűnik.

A módosítási díjat minden finanszírozó maga határozza meg és az ügyfélszolgálati irodákban, honlapon közzé is teszik.

Javasoljuk, a finanszírozótól kérjen konkrét ajánlatot az átváltásra. Az ajánlat kiadása általában ingyenes és minden olyan információt tartalmaz, aminek birtokában meg tudja hozni döntését.

Tisztelettel:
Hiteldoktor