2011.11.22. 10:22

Tisztelt Biztosításdoktor!

A következő eset történt múlthéten, 4 sávos úton éjjel egyedül várakozok egy piros lámpánál amikor egy bedrogozott vadállat 100-as tempóval fékezés nélkül belém csattan. Majd összetört kocsijával eldöcög a helyszínről. A gépjárművet 20 percen belül megtalálja a rendőrség, az elkövetőt 3 nap múlva, azonban közben egy ártatlan magára vállalta a tettet, azonban a rendőrség a DNS mintára vár hiszen tudják hogy nem ő volt. Nekem pedig az 1999-es Alfa Romeo 166-os 2.0TS-em használhatatlan állapotban. Csomagtartó mint olyan megszűnt létezni, kipufogó előrecsúszott a motortérbe, C oszlop felrongyolódott, hátsó ajtók szorúlnak, hátsó kerekek nem forognak. Az autó első tulajdonosa voltam, mindig is féltettem csak városban használtam, valós 150 000km volt benne, csak az elmúlt egy évben több mint 1 milliót költöttem a kocsira. A csomagtartóban értékes horgászbotok amiket nyáron vásároltam (300 000 számla megvan) és egy értékes notebook úgyszintén megsemmisült. Az utastérben egy értékes mobiltelefon tört szét. Mit várhatok ha az autó totálkáros és mit, ha nem az? És hogy egyáltalán a leírt sérülések totálkárnak hangzanak-e. És az autókáron kívül az autóban széttört dolgok is ott vannak, az is egy kisebb vagyon, van-e esélye hogy biztosító megtéríti?

Tisztelt Érdeklődő!

Hivatkozással a leírtakra az alábbiakról szeretném tájékoztatni. Abban az esetben ha ismert a károkozó gépjármű rendszáma az Ön biztosítójánál érdeklődhet a károkozó gépjármű biztosítójáról ahol a bejelentést megteheti.

Amennyiben nem ismert a másik fél biztosítója a saját biztosítótársaságánál kell előzetesen a kárt bejelentenie, a rendőrségi határozat kézhezvétele után átküldik a teljes anyagát az illetékes biztosítónak. A gépjárműben sérült tárgyak a károkozó kötelező biztosítása alapján térülnek amennyiben rendelkezik számlákkal azok másolatát a bejelentéskor csatolni kell. A kárfelvétel és az azt követő gazdaságossági számítás dönti el,a gépjárműve sorsát. A kárrendezést végző biztosító ügyintézője tájékoztatni fogja a további teendőkről.

Tisztelettel:

Horváth László

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.