2011.11.28. 14:37

Tisztelt biztosításdoktor!

2010 novemberében vettem egy használt autót és kötöttem rá biztosítást, ami 2010 november 17-étől él. Kb. 1 hónapja kiküldték az értesítést a jövő évi díjról, amit sokalltam, de nem mondtam fel, mert kezdő autós lévén nem tudtam, hogy egy hónappal a lejárat előtt fel kell mondani, illetve nem ismertem a többi biztosító ajánlatait, mivel ekkor még nem tették közzé, így nem is tudtam mi alapján döntsek. A kérdésem az lenne, hogy felmondhatom-e még a biztosítást és válthatok-e (kaptam ilyen infót is ismerősöktől), és ha felmondom biztosítva leszek-e 2011.11.17-e és 2012.01.01-e között?

Válaszodat előre is köszönöm: Tamás

Tisztelt Érdeklődő!

Az Ön szerződése évközi évfordulós, tehát az érvényes törvényi szabályozás értelmében csak a biztosítási évforduló előtt 30 nappal tudja felmondani jelenlegi szerződését. Levelében leírtak alapján az évforduló november 17.

Üdvözlettel:

Horváth László

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.