2011.12.31. 08:37

Tisztelt Biztosításdoktor!

Egy előző kérdésben már találtam olyan információt, hogy csereautó jár akkor, ha igazoltan szükséges az autó a munkábajáráshoz, vagy munkaeszköz az autóm, miután azt összetörték, mert nem adták meg nekem az elsőbbséget (a károkozó elismerte a felelősségét, rendőrségi határozat is született, mert személyi sérülés történt). Nekem olyan kérdésem lenne, hogy nem munkaeszközöm az autóm, viszont olyan helyen lakom a városon belül, amely városrészre óránként jár csak a helyijárat.17 óráig dolgozom minden nap és 18 órakor indul a buszom, emiatt minden nap 45 percet kellene várnom rá. Az ilyen jellegű kényelmetlenségek esetére is járna csereautó? A másik kérdésem pedig az, ha nem lennék a helyijárathoz kötve, hanem azért tartanék autót, hogy az a kényelmemet szolgálja és azt most elvették tőlem önhibámon kívül, akkor erre az esetre miért nem illetne meg kárpótlás csereautó fejében?

Előre is köszönöm a válaszát,

Réti Alicia

Tisztelt Réti Alicia!

A cseregépjármű igénybevételét minden esetben a biztosító kárügyintézője engedélyezi a rendelkezésre bocsátott dokumentáció és a kárszakértői szemle alapján az optimális javítási időre.Amennyiben munkakörének ellátását vagy a munkábajárást akadályozza írásban kérvényezheti a cseregépjármű igénybevételének lehetőségét.A biztosítótársaságnak mérlegelési lehetősége van, hogy jelen esetben bérgépjármű igénybevételét engedélyezi vagy pedig a közlekedési többletköltséget téríti meg az Ön részére.

Üdvözlettel:

Horváth László pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.