2012.02.10. 11:51

Tisztelt Biztosításdoktor!

Azzal a szabállyal (törvénnyel?) kapcsolatban szeretnék érdeklődni, mely szerint ha valakinek 2 évig nincs élő kötelező biztosítása, elveszti a bónusz besorolását. Először is az érdekelne, hogy mi ennek az értelme vagy célja. 25 éve vezetek balesetmentesen, viszont munkám miatt korábban 2 évig külföldön dolgoztam, így visszasorolódtam A0-ba. Most megint készülnék 2 évre kimenni, de nem szeretném emiatt megint elveszteni a B9 besorolásom. Nem értem, hogy ha valaki ennyi ideje nem okozott kárt, ráadásul azalatt a két év alatt is vezet autót, csak másik országban, akkor miért nem maradhat meg az elért bónusza? Van-e valami mód a bónusz megtartására? Válaszát előre is köszönöm.

Üdvözlettel:

Dr. Varga Zoltán

Tisztelt Érdeklődő!

Kérdésére válaszolva: a jelenlegi törvényi szabályozás értelmében, ha a gépjármű eladása és új gépjármű vásárlása közben két év eltelik, a bonus besorolás alapdíjas lesz. Amennyiben azonban a külföldön eltöltött évek alatt saját tulajdonú gépjárművet üzemeltet, az illetékes külföldi biztosítótársaság igazolja az Ön kármentességét, azt a magyarországi választott biztosítótársaság figyelembe veszi az új szerződés megkötésekor a bonus besorolás megállapításánál.

Üdvözlettel:

Horváth László pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.