Megvezetett a biztosító a bónusszal?

2012.02.15. 14:26

Kedves Biztosítódoki,

Szeretném kikérni a véleményét, hogy megvezetett-e a biztosítási ügyfélszolgálat, avagy tényleg nem vagyok jogosult a kérdéses bonus besorolásra. A szituáció a következő: 2010-ben vettem egy autót, amely tavaly már B1-ben volt. Közben tavaly vettem egy másik autót is, ez A0-ba került. Tehát párhuzamosan volt egy A0-ás és egy B1-es autóm. A B1-est közben eladtam üzembentartóival családon belül. Most került sor a jelenlegi autóm évfordulójára, és az újrakötéskor csak B1-be kerültem, holott a régi autóm már január óta B2-ben lenne. Az ügyfélszolgálat szerint most, hogy eladtam a régi autóm, már nem vezethető át a bonus besorolás. Ez jogos, vagy járna a B2?

A segítségét előre köszönöm!

Üdvözlettel,

Fodor Zoltán

Tisztelt Érdeklődő!

Levelében leírtak alapján a korábban vásárolt gépjármű az eladás pillanatában B/1-es fokozatban volt. Mivel a jelenleg tulajdonában lévő gépjármű is B/1-es fokozatban van ezért az átvezetés nem lehetséges. Úgy gondolom bár leveléből nem derül ki ,de az eladott gépjármű megfigyelési időszaka még nem telt le, ezért nem lépett B/2-es fokozatba, amely alapján a jelenlegi szerződésére kedvezőbb besorolást kérhetne.

A megszerzett jelenleg nem használt B/1-es fokozatot megtarthatja, ha két éven belül vásárol gépjárművet ott igénybe veheti a kedvezményt.

Üdvözlettel:

Horváth László pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.