Belementem, erre meg akar veretni

2012.02.22. 12:17

Tisztelt Biztosításdoktor!

Két hete szombaton, sajnos életemben először kárt okoztam, a helyszínen elismertem a vétkem, adtam "bejelentő lapot", amin feltüntettem, hogy elismerem a hibám. (Havas út, megcsúsztam.) Posta biztosítónál vagyok B8-ban, biztosításom befizetve.

A károsult ma hívott telefonon, hogy az autója kora (14 év) miatt a biztosító 245 ezer forint kárt állapított meg, míg a szervizes ismerőse azt a kárt 500 ezerért javítaná meg. Majd itt kezdődött az irányomban történő fenyegetés, rendőr, ügyvéd, feljelentés, verőember stb... hogy fizessem ki a kárát készpénzben. A biztosító kérésemre azt mondta, hogy mivel a biztosításommal nincs gond, így további felelősség nem terhel.

Ez tényleg így van? Ha igen, mire hivatkozhatok a károsult ismételt fenyegetése után?

Előre is köszönöm válaszát!

S. László

Tisztelt Érdeklődő!

A levelében leírtak alapján Ön törvényi kötelezettségének megfeleően a választott biztosítótársaságnál érvényes gépjármű felelősségbiztosítási szerződéssel rendelkezett. A károsult amennyiben a biztosítótársaság által megállapított kártérítési összeggel nem ért egyet, lehetősége van írásban felülvizsgálatot kérni, valamint a gépjármű helyreállítását végző szakembertől árajánlatot kérni és azt a kárszakértő rendelkezésére bocsátani. A balesettel kapcsolatosan Ön mindennemű kötelezettségének eleget tett,amennyiben szükségét érzi, a rendőrség segítségét kérheti a fenyegetés miatt.

Üdvözlettel: Horváth László pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.