Vétlen autós, vétkes kerékpáros

2013.01.14. 13:32

Üdvözletem!

Ugyebár gyakran előfordul, hogy a kerékpárosok magukénak tekintik a gyalogátkelőhelyet és leszállás nélkül átkerekeznek rajta. Mivel kerékpárosként gyalogátkelőhelyen nincs elsőbbségük a gépjárművekkel szemben, viszont kötelező biztosításuk sincs, ki fizeti meg a kárt abban az esetben, ha egy kerékpáros vét a KRESZ ellen és okoz anyagi kárt?

Válaszát köszönöm!

Üdvözlettel: S. Ferenc

Tisztelt érdeklődő!

A levelében leírtak alapján amennyiben a kerékpáros rendelkezik lakásbiztosítási szerződéssel és ebben a magánemberi felelősségbiztosítási elem tartalmazza ezt a fedezetet / biztosítói szabályzat konkrétan rendezkezik róla / akkor az illetékes biztosító társaság rendezi az okozott kárt. Azon esetekben ha nincs biztosítás akkor vagy saját zsebből fizet az okozó, vagy pedig polgári peres úton lehet érvényt szerezni jogos követelésünknek.

A baleset alkalmával ha vannak a helyszínen tanúk nevüket és elérhetőségüket a későbbi nyilatkoztatásuk lehetősége céljából jegyezzük fel. A kár mértékétől függően rendőrségi helyszínelést is kérhetünk.

Üdvözlettel:

Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.