Hogy kapom meg az önrészt?

2014.11.24. 13:13

Üdvözlöm!

A parkoló autóm elejét összetörte egy homlokrakodó, szemből neki ment. A gép kezelője elismerte a károkozást, majd kitöltöttük a kárbejelentőt. Értesítettem a biztosítóját, kinek kárszakértője felmérte a kárt. Viszont a biztosító csak a 100 000 Ft feletti összeget volt hajlandó kifizetni, mert a károkozó ennyi önrésszel kötötte a biztosítást.

A károkozó gép tulajdonos kft. folyamatosan mellé beszél, mikor végre sikerül valakivel beszélnem tőlük. Futok a pénzem után! Az a kérdésem, van rá esély, hogy megkapjam az okozott kár teljes összegét? Köszönöm válaszát!

Tisztelettel: Tibor

Tisztelt Érdeklődő!

A levélben leírtak alapján már "csak" a károkozó gépjármű tulajdonosa, tartozik Önnek a biztosítás önrészének -általa a fedezetet nyújtó biztosítás kötésekor vállalt - kifizetésével, amelynek behajtásához jogi segítséget is igénybe vehet.

A Ptk. változás értelmében, amely a vezető tisztségviselők felelősségére vonatkozó új szabályozást is tartalmaz, 2014.03.15.től lehetősége van közvetlenül a károkozó cég ügyvezetőjével szemben is követelést érvényesíteni.

Üdvözlettel. Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.