2015.02.24. 10:56

Tisztelt szakértő!

Kötelesek a német biztosítók elfogadni a magyar biztosítom által kiadott kártörténeti igazolást? Ugyanis nem szeretnék 0-ból indulni kint, amikor autót vásárlok. A másik kérdésem viszont az, hogy ha esetleg pár év múlva újra magyar rendszámos kocsit szeretnék, akkor fordítva is működnie kell ennek? Ugyanis azt sem szeretném, ha pár év kinti vezetés miatt elveszíteném az itthoni bonusomat.

Köszönöm válaszát

Tisztelt Érdeklődő!

A német biztosítótársaságtól, ahol a gépjárművét biztosítani szeretné, érdeklődjön a balesetmentes vezetéssel Magyarországon megszerzett bonusz fokozat elfogadásának feltételeiről és mértékéről.

Ennek megfelelően a kiállított kártörténeti igazolás - hiteles fordítását- kerülhet sor a kedvezmény szerződésre vezetésére. Későbbiekben a Magyarországon kötendő újbóli biztosítás esetén szintén hasonló eljárás alapján kerülhet sor a kedvezmény beszámítására.

Üdvözlettel:

Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.