Keveset fizetett a biztosító

2015.02.26. 10:04

Kedves Biztosításdoktor!

Édesapám Suzuki Swiftjét a kocsi átvételtől számított 2 és fél hónapos korában ellopták. A kocsi teljes cascovl rendelkezett. A biztosító minden előzetes értesítés nélkül kb. 2 hónappal később átutalt édesapámnak kb. 2 200 000 Ft-ot, ami kb. 1 000 000 Ft-tal van az újkori listaár alatt. Semmi sem támasztja alá az ekkora értékcsökkenést, ennyi pénzért sehol sem kapható három hónapos Suzuki, még az önrészt beleszámolva sem.

Javaslatomra édesapám Békéltető testületi tárgyalást kért. Az időpontot kitűzték, kérdésem az, hogy ezen a tárgyaláson milyen hatásos érvekkel érdemes felkészülni?

Válaszát előre is köszönöm.

üdvözlettel, aáb.

Tiszttelt Érdeklődő!

A leírtak alapján javaslom a casco biztosítási feltételekben meghatározott / casco biztosítás kötésekor kézhez kapott/ jelen esetre vonatkozó térítési határ megtekintését,tehát milyen mértékben térít a biztosítótársaság ilyen korú gépjármű ellopása esetén, azonban figyelembe kell venni a casco biztosítás alapján térülő károk esetében a levont önrészesedést, valamint éves biztosítási díjat hiszen a biztosítási érdek megszűnik a lopáskár által.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.