A vétkes megállás nélkül távozott

2015.05.06. 09:59

Kedves Doktor!

Budapesten a párom egy többsávos úton közlekedett, amikor egy kb. 60-70 km/ órás sebességgel közlekedő autó bevágott elé. Azonban a szabálytalan sávváltás következtében az autónk bal sárvédője teljesen összetört, a lökhárító leszakadt és a bal első lámpa kiesett a helyéről. Ezzel több száz ezer forintos kárt okozott a nemrégen vásárolt sérülésmentes autónkban.

A vétkes sofőr megállás nélkül távozott. Sajnos a férjem csak az első 3 betűt tudta felírni. Érdeklődni szeretnék, hogy ilyenkor ki fizeti nekünk a keletkezett kárt? Milyen jogaink vannak?

Köszönettel: Edit

Tisztelt Érdeklődő!

A leírtak alapján rendőrségi feljelentéssel élhet a károkozó cserbenhagyó gépjárművel szemben. Amennyiben azon a részen van térfigyelő kamera akkor a felvételen látható lesz - vélhetően- a teljes rendszám.

A gépjármű kárbejelentését előzetesen tegye meg a saját gépjármű kötelező felelősségbiztosítási szerződését kezelő társaságnál és a sérült gépjármű sérüléseinek felvétele során talán fény derülhet a károkozó gépjármű típusára is.

Amennyiben a rendőrségi feljelentés eredménytelenül a károkozó felderítése nélkül zárul és van casco biztosítási szerződésük annak terhére rendezhető a káresemény.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.