Van rendőrségi jegyzőkönyv, mégse fizetnek

2015.06.17. 09:07

Tisztelt Biztosításdoktor!

A segítségét szeretném kérni.

Kb 4 hete közúti balesetet szenvedtem, balra szerettem volna megfordulni, kitettem az irányjelzőt, be húzódtam balra és elkezdtem kanyarodni (mindezt záróvonalnál) amikor balról megelőztek, és így elvitte a kocsim elejét. Senki nem sérült meg.

Nem tudtuk eldönteni, h melyikünk a hibás, így rendőrt hívtunk. Elmeséltük, hogy hogyan történt. Végül is a másik felet hozták ki a baleset okozójának, amit ő a baleseti bejelentőn el is ismert. Engem 10 000 ft-ra őt 5000 ft-ra büntettek meg.

Bejelentettem a biztósitójánál, ki is jöttek, megnézték, lefényképezték, majd felhívtak egy ajánlattal, amit én keveseltem és nem fogadtam el.

Eltelt 2 hét és kaptam egy levelet a biztosítótól, amiben megírták, hogy a keletkezett káromat nem áll módukban kifizetni. Ők azt írták, hogy én belefordultam a mellettem elhaladó gépjárműbe.

Megfellebbeztem a levelüket, csatoltam a rendőrségi jegyzőkönyvet, de a válaszuk lényegében ugyan az volt.

1. Hogy lehetséges az, hogy a rendőrségi jegyzőkönyv alapján őt hozták ki a baleset okozójának, de a biztosító mégsem akar fizetni nekem?

2. Nem értem, ha először fizetni akartak, pár héttel később miért változott meg az álláspontjuk?

3. Mire számítsak? Mi várható, hogyan tovább?

Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelt Érdeklődő!

A levelében leírtak értelmében Ön már elkezdte a balra fordulást, amikor az másik gépjármű gépkocsijának ütközött. A gépjármű sérüléseiből egyértelműen azonosítható ki kinek ütközött előbb, amelyet a helyszínen a kárfelvételt lebonyolító kárszakértő jegyzőkönyve alapján a biztosítótól kapott egyezségi ajánlat is megerősített.

Javaslom a jogalap felülvizsgálatát kérő fellebbező tértivevényes levél - kárszámra történő hivatkozással - küldését a kárrendezésben illetékes biztosítótársaság részére amelyben kérje állásfoglalásuk megváltoztatásának visszavonását a fent elírtak értelmében valamint amennyiben állásfoglalásukat fenntartják annak részletes indoklását. Igényének érvényesítéséhez jogi segítséget is kérhet.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.