Kütyüdoktor Kütyüdoktor

Telefonos védelem

2015.05.02. 12:03 - Kütyüdoktor

Nap mint nap arról olvashatunk, hogyan találjuk meg a telefonunkat, ha ellopták. A telefonkészüléket nagyon könnyű lekövetni, hiszen folyamatosan jeleket fogad és küld. Kérdésem, hogy miért nincs temérdek anyag arról, hogyan lehetne (esetleg házilag is) ezt a technológiát kocsivédelemre használni? Egy megunt, régi telefonkészüléket a kocsiban eldugva töltőre teszünk, és benne hagyjuk. Ha elemelnék, akkor a telefon nyomra vezethetne.

Lehet, van is, volt is ilyen ötlet. Az egyetlen hátránya, hogy pontatlan, így szerencse kell ahhoz, hogy az autó valóban ott legyen, ahol mutatja. Nem nyílt terepen jön elő a hátránya, hanem szűk utcákban, ahol az érzéketlen vevő téved a visszavert jelekből számolt pozícióban.

Vannak telefonos átjelzők (pager), amelyek megfelelő érzékenységű GPS vevőt használnak és egy-két funkcióval bővítve valóban védelmi eszközök. Jelez, ha riasztás történik, ha merül az akkumulátor és akár blokkolás parancsot is kiadhat a tulajdonos, de be is kapcsolhatja az állófűtést, ha van az autóban.

Ezek autós használatra tervezett szerkezetek, jól bírják az ott uralkodó állapotokat, mint hideg, meleg, pára, rázkódás. Árban sem veszélyes, 60 000 Ft-tól kaphatók (beépítve), ami lehet, hogy több, mint egy használt telefon, de ez védelmi eszköz, valós, testre szabott funkcióval, míg az öreg telefon csak ráerőltetett funkció lenne.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu Üdvözlettel, Kuznyák Miklós - New Duett Kft.

Multikormányhoz fejegységet

2015.04.28. 09:55 - Kütyüdoktor

Kedves Kütyüdoktor

Egy 2006-os (már faceliftes) Seat Ibizában szeretném kicserélni a gyári "Alana" rádiót egy SD kártya olvasós fejegységre. Eddig nem is lenne gond, a kínálat hatalmas, de én olyat keresek amit vezérelni tudnék a gyári multikormányról. Nem szeretnék százezreket költeni rá, ezért (ha létezik ilyen) a belépő kategóriában tudna ajánlani valamit? Segítségét előre is köszönöm!

Üdv: Csaba

Minden Alpine, Kenwood és Pioneer készülék fel van készítve kormány modul fogadására.

Ez azt jelenti, hogy opcionális modullal csatolható a gyári kezelőgombokhoz. USB-s rádió már 20 000 Ft-tól kapható, akár három év garanciával, de a modul egy kicsit meglepőbb árban van, 20 000Ft, mint a rádió. Sajnos ezért a szolgáltatásért elkérik az árat.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu

Lopásvédelem megbontás nélkül

2015.04.23. 11:49 - Kütyüdoktor

Kedves Kütyüdoktor,

BMW lízingelés előtt állok és szeretném mindenképpen valamiféle lopásgátlóval ellátni az autót, azonban nem szabad az autót megbontani. Érdekelne, hogy mit tud ajánlani pontosan? Gondoltam már pl. valami drágább kormányzárra, de abból sem tudom, hogy melyik lenne a legmegbízhatóbb. Se megfúrni, sem kábeleket (CAN Bus) nem szabad módosítanom. Mit tudna ajánlani?

Köszönettel: Imre

Olyan védelem nem létezik, amit úgy lehetne beépíteni, hogy nem vágunk vezetéket, nem csatlakozunk semmire és nem bontjuk meg az autót. Nálunk minden termék, ami kapható, rendelkezik bevizsgálással, ami azt jelenti, hogy autóipari felhasználása megengedett. Nem tesz tönkre semmit, nem ír rá a CAN-bus hálózatra, csak csatolódik az autó hálózatához és teszi a dolgát - véd.

Egyeztetni kell a lízing céggel, hogy pontosan mit jelentenek mondatai. Nekik is érdekük, hogy a jármű biztonságban legyen, hiszen jelentős kockázatcsökkenést jelent egy immobiliser vagy riasztó, esetleg kormányzár. A védelem kiválasztása személyes beszélgetést kíván, hiszen bizalmi kérdés. Nagyban függ az ajánlott rendszer attól, hogy hol, milyen környezetben használja a járművet, hol parkol. Van, hogy magasabb árkategóriájú autóhoz kisebb kiépítettségű védelmet ajánlunk, mert használata során nincs kitéve veszélynek.

Van, hogy kiskategóriás autóba magas védettséget ajánlunk, mert az autó keresettnek számít, vagy olyan helyen parkol, ami kiemelten veszélyezteti meglétét. Nagyon fontos, hogy egy védelmi eszköz beépítése szakmunka, nem csak drótozgatás. Tudom, hogy sokan nem így gondolják, de a riasztószerelést szakképzett emberek végzik, technológiák betartásával és gyártói segítséggel a háttérben. Sem kereskedő, sem lízingcég nem kérdőjelezheti meg szakszerűségét. A beszerelés során sokszor érintjük a jármű fontosabb elemeit, mint az egyik leg hangzatosabb CAN-bus hálózatát. Ez a szó elrettentően hangzik, de jó, ha tudjuk, nem mi beszerelők fejtjük meg a CAN hálózat titkait, hanem a riasztót, immobilisert gyártó neves cégek mérnökei, sok esetben autógyártók segítségével. A végeredmény nem egy éppen működő, tákolt valami, hanem gyári minőségű, gyártói minősítésű megbízható védelmi rendszer.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu

CD tárat szeretnék a Sharanba

2015.04.21. 11:56 - Kütyüdoktor

Kedves Doki!

Vásároltam egy 2001-es Sharant és egy gyári Radio Navigation System mcd legrégebbi navigációs rádió van benne. Cd-t cd tárról olvasna, azonban ez nem volt a kocsiban. Azt szeretném kérdezni, hogy vásárolhatok-e bármilyen új cd tárat, fel fogja-e ismerni a gyári rádió, vagy csak gyári VW cd tárat tehetek hozzá?

Köszönöm szépen előre is,

Kremer Daniel

Csak VW CD-tár használható. Egyéb megoldáson kell gondolkodni, mert a CD-tár új ára indokolatlan, használtan pedig garantáltan hibás mind.

Dension Gateway termékkel, ami egy kiegészítő modul a CD-tár helyére, USB és AUX bemenetet lehet varázsolni. Mellesleg kezeli az iPhone és iPod zenelejátszást. Ha már költünk a kiegészítésre, akkor ne egy húsz éves technológiát tegyünk hozzá, hanem legyen naprakész a szolgáltatás.

A CD sok kellemes perccel ajándékozott meg minket, de ma már el kell engedni, megtette, hát mehet. Nehezen viselte az autós használatot, ugrabugrált, némely lemeznél olvasási vagy formátumbeli problémája volt és egy USB eszközhöz képest csekély mennyiségű zene fért el rajta. Mivel elég összetett szerkezet, az ára is ezt tükrözte, ami jócskán meg is emelkedett, mivel a kereslet visszaesett.

Használjunk USB eszközt, mert könnyen kezelhető és nincs benne mechanikus alkatrész, ezért nem érzékeny semmire. Mielőtt szó érné a ház elejét, az USB nem egyenlő a tömörített hangformátummal, lehet rá tömörítetlen zeneanyagot tenni és így nincs minőségromlás. A tömörítés a kezdetek trükkje volt, amikor az adathordozók kis kapacitással bírtak. Ma már az MP3 is a CD lemez mellé való, az "ilyen is volt" polcra.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu

Yaris ablakemelő hiba

2015.04.16. 14:07 - Kütyüdoktor

Tisztelt Kütyüdoktor!

Egy kis segítséget szeretnék kérni Öntől. Van egy 2003-as Toyota Yaris T sport típusú autóm, és egy furcsa jelenséget tapasztaltam. Járó motornál, jobb ajtó nyitva volt. Felhúztam a jobb oldali elektromos ablakot, majd rögtön ezután leengedte a balt. És itt történt valami, mert azóta a jobb oldali ablakot az anyós ülés felőli kapcsolóval nem tudom leengedni, csak felhúzni. Nem reagál a kapcsoló nyomására. Viszont a vezető oldali panelről tökéletesen tudom kapcsolni az ablakot le-fel.

Mi lehet a hiba, és annak az oka? Hogyan lehetne orvosolni ezt a problémát? Segítségét előre is köszönöm!

Kétszer is nekifutottam, remélem érthető lesz a magyarázat.

A jobboldali ablak jobboldali kapcsolója a bal oldali kapcsolótól kap testet. A kapcsoló alaphelyzetben az emelőmotor mindkét kivezetését testen tartja, és csak akkor emeli el és ad neki áramot, amikor a kapcsolón kapcsolunk. Ha baloldalról történt emelés után nem megy a jobb oldali kapcsoló, akkor arra gondolnék, hogy a baloldalon valamitől nem állt vissza alaphelyzetbe a kapcsoló és nem adja ki a jobboldal számára a testet, ami nélkül a jobb oldal nem tud működni csak egy irányba. Le kell venni a kárpitot és mérni.

Szóval, egy kapcsolón alaphelyzetben egy darab pozitív mérhető, a többi lába mind test. Ha kapcsolunk, akkor az egyik ponton elveszi a testet és áramot ad ki a motor számára, egyik irányba az egyik kivezetésre, másik irányba a másikra. Otthon ne álljon neki, mert a kárpitbontás bonyolult, a mérésbe pedig könnyű belebonyolódni. Persze lehet a kapcsolón kívül az ajtóátvezető kontakthibája is és lehet, hogy egyidejűnek tűnik a hiba a nyitott ajtós vezérléssel, de csak véletlen egybeesés, vagy rossz volt már régen, csak most vette észre. A méregetés minden hibát felfed.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu

Nem akarnak riasztót rakni a Smartba

2015.04.14. 09:29 - Kütyüdoktor

Tisztelt Uram!

Vásároltam egy Smart 451 Mhd-t. Sajnos nem tudok belerakatni riasztót, mert senki nem vállalja a védelmet arra való hivatkozással, hogy nem lezárható a motortér. Van valami ötlete, hogyha szeretném biztonságban tudni az autómat mit tehetek? A választát előre is köszönöm szépen!

Tisztelettel: Barcza Zsolt

Semmilyen problémát nem látok abban, hogy az első rész nem zárható. Nyitásérzékelő tehető rá, így megszólal a riasztó, ha nyitják. A riasztó központját ebben az esetben sem a nyitható részbe kell szerelni, hanem az utastérbe, vagy a csomag-motortér alatti rekeszbe.

Bár más autók esetén zárható minden, de a motortérbe nagyon kevés autóban van nyitásérzékelő kapcsoló, azoknál is meg kell oldani, ez nem újdonság. Riasztón kívül szerelhető még immobiliser és/vagy rablásgátló, ami szintén tökéletes védelmet nyújt az autó számára.

Nyugodtan válassza ki az Önnek megfelelő védelmi eszközt, azt amiben bízik és keressen riasztószervizt. Lényeges, hogy riasztószerviz, mert autóvillamossági vagy autószerviz nem teljesen erre a profilra készül fel és normál riasztókat beépítenek, de speciálisabb dolgokat nem vállalnak, ahogy mi sem vállalunk generátorjavítást.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu

Beázott a rádió

2015.04.07. 11:02 - Kütyüdoktor

Tisztelt Kütyüdoktor!

Van egy Mercedes-Benz W 124.032 típusú, 1993-as évjáratú autóm, melyet gyárilag Becker Grand Prix 2000-Typ 1319 rádió-magnóval szereltek. A rádió a nyitva hagyott tetőablakon keresztül beázott, azóta gyakorlatilag nem használható. Mivel szeretném megőrizni az autó eredeti állapotát, ezért nem akarok másik rádiót vásárolni.

Érdeklődöm, hogy Magyarországon tud-e ajánlani megbízható, fenti típusú rádiókat (is) javító műhelyt? Illetve olyan kereskedést/üzletet ahol ilyen típusú felújított rádió vásárolható.

Üdvözlettel: Zsolt

A beázás nem javítható hiba. A víz, elektromos árammal párosulva olyan gyorsan bontja a rádió belső szerveit, hogy azt helyreállítani nem lehet.

A Becker amúgy sem egy egyszerű szerkezet, nem spóroltak az alkatrészekkel és nagyon komoly áramköri megoldásokat tartalmaz, egyedi felépítéssel. Soha nem tartozott a javítható készülékek közé, sajnos Becekrék a modulcserét részesítették előnyben, amihez se alkatrész, se szerviz. - és az árat ki sem tudjuk találni. Csak a készülék csere jöhet szóba még így látatlanul is. Ilyet nem lehet már újonnan vásárolni, aukciós oldalak jöhetnek csak szóba.

A beázott készüléket meg lehet próbálni javítgatni, de a szakadt fóliák és a kirohadt alkatrészek kicserélése után biztosan elromlik újra, hiszen vannak teljesen szakadt és csak félig bontott fóliarészek és alkatrészlábak. Ami most még a helyén van, de keresztmetszete csökkent, a használat során megszakad. Soha nem lesz üzembiztos, így tapasztalataink alapján nem ajánlott a javítás. Sajnálom.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu

Állandóan tönkremegy a végfok

2015.04.02. 14:30 - Kütyüdoktor

Üdvözlöm!

A gondom az, hogy tönkrement a végfok ic a rádióban, kicserélték, de ismét kiégett. Lehetséges-e kikerülni a végfokot, van rc kimenet a rádión de a végfok nélkül nincs jel benne.

A végfok tönkremenetele inkább külső hatással van összefüggésben, nem szokott magától elfüstölni. Ha már egyszer tönkrement és megjavították, majd ismét tönkrement, meg kéne mérni a hangszórókat és ellenőrizni a bekötést.

A hangszórók impedanciája 4 Ohm és egyik kivezetésének sem szabad testen lenni. A rádió tápfeszültsége, ami azonos az autó töltőfeszültségével, maximum 14V. Ha ezek a paraméterek jók, akkor a rádiót javító műszerészt kell lecserélni, amit az is alátámaszt, hogy végfok javítás után mindig ellenőrizni kell az autót. Nem egy alternatív megoldást kell keresni RCA kimeneten keresztül, hanem hibát javítani.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu

Nem zár az Auris

2015.03.31. 11:03 - Kütyüdoktor

Érdekes jelenségre lettem figyelmes 2008-as évjáratú Toyota Aurisommal. A központi zár távirányítója bizonyos esetekben nem zárja az ajtókat. A kis piros led világít a kulcson, amikor megnyomom a gombot, de az ajtók nem záródnak. Viszont, ha kulccsal bezárom, a távirányítóval (a legtöbb esetben) ki tudom nyitni.

Az egészben a legfurcsább, hogy általában nagy áruházak parkolójában jött eddig elő ez a jelenség, mert például itthon, vagy szüleimnél a ház előtt a parkolóban (vagy bárhol máshol) még nem jelentkezett. Merül az elem? Vagy máshol lehet a hiba? Esetleg mégsem véletlen egybeesés, hogy pont egyes áruházi parkolókban nem zár a zár?

Előre is köszönöm! Gyuri

Ha a távirányító által kiadott jel keveredik a környezet rádiófrekvenciás jelével, akkor az autóban lévő vevő hibásnak ítéli a kódot és nem áll szóba a távkacsolójával. Ilyen előfordulhat egy nagy parkolóban, ahol sokan nyomkodják a távkapcsolót, de parkolhatunk is olyan jármű mellett, ami ad valami okból, valami rádiójelet. Ilyenkor arrébb kell parkolni és helyre áll a rend.

Azért egy parkolóban csak ritkán fordul elő, hogy mindenki egyszerre és folyamatosan nyomja a gombot, valamint a kibocsátott jel nem olyan nagy, csak pár tíz méter, amin belül zavart okoz. Így csak ritkán találkozunk ezzel a jelenséggel, nem általános.

Az autólopás egyik módszere, hogy nagy parkolóban rögzítik a kiszemelt autó távkapcsolójának jelét. Zavarják a jelet, ezért a tulajdonos többször is megnyomja a gombot, így több egymás után következő jelsorozatot tudnak rögzíteni, amiből könnyebben reprodukálható az autó nyitásához szükséges kódsorozat. Ilyen is előfordul, de ez sem általános. Ezt tapasztalva szintén máshová kell parkolni.

Ha rendszeresen jelentkezik a probléma az Ön autójánál, inkább vizsgáltassa meg a távkapcsolót, bár azt írja, hogy csak a nagyobb parkolókban jelentkezik, ezt nem tudom semmi meghibásodáshoz kötni. Vizsgáljuk meg a távkapcsolót, ellenőrizzük le a rendszer működését és parkoljon máshova, ha ilyet tapasztal, mert jobb félni, mint megijedni.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu

Xenont a fényszóróba

2015.03.22. 08:25 - Kütyüdoktor

Üdvözlöm,

érdeklődnék, hogy mennyire szabályos, ha a tompított fényszóróba sima h7-es izzó van, de a jobb látási viszonyok miatt a távolsági helyére xenon-t tennék?

Azért merült fel bennem ez a kérdés, mert elég sokat vezetek sötétben, és a távolságimmal sem vagyok megelégedve, azt pedig úgy is lekapcsolom amikor jön szembe valaki. Illetve ha ez nem lenne szabályos, akkor mit ajánlana, hogy jobbá tegyem az E36-osom fényszóróit?

Esetleg egy projektoros lámpatest is szóba jöhet ha jelentős különbséget lehetne vele elérni (családon belül van projektoros, Peugeot 307, azzal álom éjszaka vezetni annyira jól lehet látni).

Üdvözlettel: Patrik

A xenon utólagos beépítése nem szabályos. Nem csak azt vakítja, aki szemben jön, azt is zavarja, aki előttünk megy. A hagyományos lámpatest vetülése normál izzóra lett kiképezve, a xenon össze-vissza foltokat vetül és általában pont arra területre, ami a szembejövő és előttünk haladó látóterébe esik.

A xenon távolsági használata lehet, hogy nem zavarna senkit, mert Ön odafigyel, de a műszaki vizsgán bizonyosan magyarázatot igényelne a megléte. Léteznek megnövelt fényerejű izzók, inkább ezek használatát javasolom.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu

Használat előtt felmelegítendő

2015.03.19. 11:23 - Kütyüdoktor

A problémám a következő:

az autóhoz való kulcs távirányítójával nem tudom nyitni sem zárni az autót kivéve, ha felmelegítem a távirányítót (kb.: 25-30°C) akkor veszi a jelet és nyit/zár. Fogalmam nincs mi lehet a baja.

Válaszodat előre is köszönöm: Ákos

Érdekes hiba. A távirányítóban nincs olyan alkatrész, ami üzemszerűen változtatná paraméterét hő hatására, vannak olyan alkatrészek, amik produkálhatnak ilyet, amikor a teljes halál felé haladnak. Mivel a távirányítóban nincs olyan sok belőlük, viszonylag könnyem behatárolható a cserére érett bűnös.

Tudjuk detektálni, hogy ad-e a távirányító, azt is, hogy milyen frekvencián teszi, így csak hő különbséget kell létrehozni mérés közben és hamar jelentkezik a hibás alkatrész.

Otthon nem érdemes belenézni, mert a pici alkatrészekből könnyedén kipöckölhet egyet a kíváncsi nézelődő, amivel nagyobb bajt csinál, mint az eredetileg volt, legalább is ez a tapasztalatunk.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu

Zajcsillapítás a Swiftben

2015.03.17. 11:27 - Kütyüdoktor

Tisztelt Kütyüdoktor!

Egy 1996-os suzuki Swift 1.3 benzines ferdehátú 3 ajtós kocsinak hogyan tudnám csillapítani a műszerfal zaját? A válaszait előre is köszönöm!

Üdv: Pisti

A rezgéscsillapítás időigényes feladat, de igen jó eredményt lehet elérni vele. Ha csak a korból adódó zörejeket kell elnémítani, akkor finom ütögetéssel be kell határolni a zajforrást, majd pótolni a rögzítő patentot, vagy egyszerűen szivacsdarabokkal tompítani a mozgó alkatrészt vagy a patent lötyögését. A nyöszörgések, amiket két műanyagelem mozgása kelt, vagy rögzítetlenségből fakad, vagy egy kis műszerfal ápolóval (szilikonos) megoldható.

Ha az autót túl hangosnak ítéljük és ez a hang nem az elemek rögzítetlenségéből adódik, hanem a jármű konstrukciójából, akkor is van megoldás, de ehhez egy kicsit költeni is kell. Az autó nagy lemezfelületből áll, ami a rezgéseket felerősíti, mint egy hatalmas membrán, valamint a motor és a futómű zaja könnyen átjut a vékony lemezen. Léteznek zaj és rezgéscsillapító anyagok, amik nagy eredménnyel tompítják a külső zajt.

A nagy lemezfelületre egy kátránylaphoz hasonló ragacsos lapot kell ragasztani, ami lefogja a lemez tehetetlenségét, így az nem közvetíti a rezgést. A legnagyobb ilyen felület a tetőlemez és a jármű padlólemeze, de sok rezgést közvetít az ajtóborítás is. Könnyen ellenőrizhető a csillapítatlanság, ha megkopogtatjuk a tetőt vagy az ajtó oldalát, ilyenkor egy üres olajoshordó kongó hangját hallhatjuk. A gyárilag csillapított lemez csak egy tompa koppanó hangot ad. A műszerfal alatti tűzfal bár nagyon nehezen hozzáférhető, de víztaszító, zárt cellás szivacsborítással rengeteg hangot tarthatunk távol. Ugyan ilyen anyaggal lehet a szőnyeg alatt elnémítani a futómű és egyéb menetzajt. Ha a szivacsos csillapítóanyag alumíniumborítású, akkor a hőmegtartás is növelhető, az autó hamarabb melegíti a belső teret és tovább megtartja a meleget. Több cég gyárt ilyen zajcsillapító anyagokat, amik nem annyira olcsók, de az autó belső zaját töredékére csökkentik. Nem helyes megoldás polifoamot vagy egyéb, nem autóipari anyagot használni, mert nem tűzállóak és nem víztaszítóak. Egy polifoammal bélelt autó csöndes lesz, de hamar el is korrodál.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu

Milyen kihangosítót vegyek?

2015.03.11. 15:53 - Kütyüdoktor

Sziasztok!

Olyan kérdésem van, hogy milyen kihangosítót tudtok ajánlani (Lenovo s750) amely rendelkezik alábbi tulajdonsággal:

-autóba kellene

-szinkronba lehessen hozni az autós rádióval.

Eddig ezt néztem:

-Platronics K100

-Jabra drive

De mindent meghallgatok

Ezek nem autós kihangosítók, hanem hordozhatók. Természetesen autóban is működnek és megfelelő minőséget adnak, de nincs bennük zajszűrés, nincs lehetőség rádiónémításra, zene kicsatolására, hiszen nem erre tervezték.

Az autós megoldás többet tud, és cserébe többe is kerül, így nehéz dolgom van, mit is ajánljak. A legkedvezőbb áru autós kihangosító a BURY 9048 és ez már saját kis végfokozatán keresztül is, és AUX kimeneten is kiadja a telefonon tárolt zenét. Ha az autórádiónak van bemenete, össze kell kötni és hallgatni. Természetesen, mint autós kihangosító tökéletes. Ára kb. 30 000 Ft bruttó összeg. Ez duplája a hordozható megoldásoknak, de nem lehet összehasonlítani, mert nem ugyan azt a célt szolgálják.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu

Kívülről nem zár be a kocsi

2015.03.10. 10:17 - Kütyüdoktor

Tisztelt kütyüdoktor!

Van egy Seat Ibizám, 2002-es évjáratú, 1,9TDI, 5 ajtós! A problémám vele az, hogy kívülről a kulccsal nem tudom lezárni az autót. Ugyanakkor, belül a kapcsolót lenyomva mindent lezár! Mi lehet a gond? Milyen javítási költséggel számoljak? Válaszát előre is köszönöm!

További szép napot kívánok: Balázs

Okozhatja az ajtóátvezető kontakthibája, de valószínűbb a zárban lévő kapcsoló, mint bűnös. Az ajtóból a karosszériába érkező kábelkötegen lehet mérni, és innen indulva keresni, hol vész el a vezérlőjel.

Nem tudok előre árat mondani, mert bármi lehet a javítás vége. Nálunk úgy működik a folyamat, hogy először behatároljuk a hibát, majd amikor már látjuk, hogy mi is lehet, akkor tájékoztatjuk az ügyfelet a várható költségekről.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu

Zavar a Swiftben

2015.03.03. 11:04 - Kütyüdoktor

Tisztelt Kütyüdoktor!

Adott egy '99-es, ezres Swift, amiben van egy LG LAC2900RN tipusú autórádió AUX bemenettel. Arra gondoltam, hogy telefonról (Galaxy ACE 3) hallgatom a zenét és az AUX bemeneten keresztűl összekötöm a rádiót és a telefont egy 3,5"-ös jack csatlakozóval. A dolog működik is, azzal a szépséghibával, hogy a hangszórókból folyamatos fütyülő hang hallatszik, ami a gázpedál lenyomásával arányosan hangosodik.

Egy kis túlzással élve, olyan a hang, mintha turbó lenne az autóban. A kábel kihúzásával a hangjelenség megszűnik. Van valami ötlete, hogy mi lehet a hiba? Zavarszűrő, vagy valami más?

Kőszönöttel: Béla

Gondolom, csak akkor van zavar, ha a telefont is tölti, és töltés nélkül zavarmentes. Ha nem, akkor rossz a rádió.

Ha csak töltéskor jelenik meg a zavar, akkor földhurok alakul ki, amit úgynevezett RCA zavarszűrővel lehet megszűntetni, meg egy kis szerencsével. Igen, sajnos szerencse is kell, mert a zavarszűrés roppant babrás folyamat, nincs rá kialakult és bevált módszer.

Érdemes ellátogatni egy HIFi-vel foglalkozó szervizbe, nekik (nekünk) van mindenféle zavarszűrőnk, amiből lehet próbálkozni. Az RCA zavarszűrő nem más, mit egy tarfó, ami leválasztja a hangfrekvenciás testet és így próbálja megszűntetni a kialakult potenciálkülönbséget. Ez persze nem mindig jár eredménnyel. Otthon nem hiszem, hogy rendelkezésre állna több féle zavarszűrő, vásárolni pedig költséges lenne mindenből egyet, ezért ajánlom inkább a szervizt, nekik van és csak azt kell fizetni, ami használ is.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu

Utólagos xenont az Accordba

2015.03.02. 17:05 - Kütyüdoktor

Üdvözlöm!

Honda Accordba (1999 1.8) szerelnék utólagos hid xenont H4 vagy H7 Bosch típust.

A kérdésem az lenne, hogy Magyarorszagon illetve Ausztriaban (külföldön élek osztrák rendszám) ez szabálytalannak minősül-e illetve mit tehet velem a rendőr?

Válaszát előre is köszönöm!

Nem szabályos hazánkban.

Az összes kitétel teljesítése esetén nincs mibe belekötni, de ami a legfontosabb, a lámpatest csere. A lámpatest búrájának kiképzése felelős a fény vetüléséért, ami a xenon esetében teljesen más, mint egy hagyományos izzószálas megoldásnál.

Egy közúti ellenőrzés során az első, ami elég élesen jelzi a szabálytalan átalakítást, az a lámpa vakító fénye és innentől nincs mit magyarázkodni.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu

 

Nappali menetfényt utólag

2015.02.26. 10:21 - Kütyüdoktor

Tisztelt Kütyüdoki!

Egyre több autón látok utólagosan felszerelt nappali menetfényt! Az tudom, hogy a jogszabály szerint DRL 001 E4 szabvány-jelel ellátottnak kell lennie, tudom milyen magasan és szélesen lehet felszerelni, azt is, hogy mivel a forgalmiba bejegyzése nem történik meg (bejegyeztetés egy vagyon és sok tortúra), egyedi átalakítás miatt a rendőr ugraszthatja a forgalmit!

Milyen ledes lámpát ajánlana, (ami nem egy vagyon) és egy Skoda Fabia 1.4 mpi Combim (AQW motorkód 2002.06 havi) hova tudnám felrakni, hogy rögzíteni is lehessen és valahogy mutasson a gép! Tudom, hogy tompított világítással együtt nem üzemelhet!

Köszönöm a segítségét!

Tisztázzuk, hogy a beépítés nem minősül egyedi átalakításnak. A DRL beépítése teljesen szabályos, nem ugrik tőle a forgalmi, nem kell bejegyeztetni, ha az megfelel az előírásoknak.

A kereskedelemben kapható lámpák között a tapasztalat szerint igen kevés felel meg az előírásoknak és azok között is nagy az elhullás. Többségük nem bír ki fél évet és egyszerűen szétázik. Az olcsóbb darabok régi és gyenge minőségű LED-ekkel épülnek fel, amik minden ígéret ellenére hamar kiégnek. Mi Osram lámpákat használunk, nekünk ez jött be, de természetesen nem csak ez az egy márka használható, csak nekem nincs tapasztalatom a többivel.

A beszerelő műhelyek hamar kitalálják, hogy az adott autóra hová és milyen formájú lámpatestet lehet szerelni. Ha megvan a hely és a forma, akkor lehet gondolkodni, hogy milyen márkájú és milyen árfekvésű legyen a kiválasztott darab. Nálunk, ahogy szerintem minden hasonló szervizben, van raktáron DRL, így oda is próbálható.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu

Ülésfűtés utólag

2015.02.24. 11:05 - Kütyüdoktor

Tisztelt Kütyüdoki!

A feleségem egy '98-as évjáratú Audi A4-est hajt. A minap észrevettem, hogy a vezetőoldali ülés be van alulról kábelezve. Valószínű, hogy az ülésfűtés vezetékei.

A kérdésem a következő: mivel az autóban eredetileg nem volt ülésfűtés, be lehet-e utólag kötni? Arra gondoltam, hogy a vezetékezés megy tovább a műszerfalig, és elég lenne a megfelelő kapcsoló beszerzése, mondjuk egy bontóból. Ha a művelet ennél bonyolultabb, nem áldoznék rá több időt/pénzt/energiát, nem akarom egy ilyen öreg autó még jól egyben levő műszerfalát megbontani.

Válaszát elöre is köszönöm, Üdvözlettel, AB

Sajnos a kábel megléte nem nagy segítség sem Önnek sem nekünk szerelőknek.

Relé, kapcsoló, fűtőlap, ezek hiányoznak és ezek a költséges dolgok. Az ülésfűtés beszerelése viszonylag nagy munka, de nem kell megijedni tőle, tökéletesen kivitelezhető.

Az autók, főleg egy Audi bontható, összeszerelhető minden zörgés és nyikorgás nélkül. Lehet egy ülésbe, két ülésbe vagy akár az összesbe szerelni, ettől csak nő a komfortfokozat, nem csökken az autó értéke és nem éri semmi kár. Egy ülésfűtés beépítése egy munkanap, beépítve bruttó 49 900 Ft és a végeredmény gyári jelleget ölt.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu

Gyengén spriccel

2015.02.17. 16:26 - Kütyüdoktor

Tisztelt Kütyüdoktor!

2002-es Toyota Corollát hajtunk 2 éve. Nagyon jó autó, semmi gond vele. Tavaly november óta azt vettem észre, hogy nem elég erős a ablakmosó vízereje. A fúvókákat átmozgattam tűvel, de nem hiszem hogy az lenne a baj, mivel mind a négy fúvóka azonos erővel spriccel. Azt mondják, hogy a szivattyúval lehet gond. Cseréljem ki, vagy próbálkozzak mással?

Köszönöm a segítséget! Tamás

Igen, lehet a motor hibája is, de általában a cső eldugulása okozza a legtöbb problémát. A legkisebb szennyeződés is okozhat nagy bajt, mert a csőben lévő visszafolyás gátló valamint a spricni kis keresztmetszete nem tolerálja, ha még valami mellé kerül. Mivel mind a négy lyukon egyformán kicsi a nyomás, a dugulást az elosztó előtt kell keresni.

Le kell húzni a motorról és az elosztó pontról a csövet és kifújni. A motort is érdemes megjáratni cső nélkül, hogy a nagyobb keresztmetszet és a cső által okozott ellenállás nélkül kiköpje az esetleges koszt. Ha mindez jó, de a hiba fennáll, akkor lehet gyanakodni a motorra. Bár az ablakmosó tartály nem igazán hozzáférhető, de talán azt is érdemes kimosni, mert lehet benne lerakódás. A hiba nem jellemző, nagyon ritka, hogy előforduljon.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu

Led a műszerfalba

2015.02.13. 10:41 - Kütyüdoktor

Tisztelt Kütyüdoktor!

Van egy 2003-as Mazda 323-as autóm és azon gondolkodtam hogy lecserélem a műszerfal megvilágítását led-re. Van-e ennek valamilyen akadálya, vagy észlelhető lesz a különbség vagy inkább felejtsem el? Előre is köszönöm!

Köszönettel: Szabolcs

A LED fénykibocsájtása viszonylag szűk, szemben az izzóval, ami szinte teljes körbe világít, a ledesítésnél ezt figyelembe kell venni.

Amikor az izzó helyére LED-et teszünk, minden olyan irányba el kell helyezni egyet, amerre világítani kell, így egy izzót nem helyettesít, azaz nem feltétlenül helyettesít egy darab LED. A műszercsoportban lévő izzó fényét műanyag fényterelők szórják szét, ha nem megfelelő a LED fényének iránya, akkor a műszerfal egyes részei vagy nem kapnak fényt vagy kevesebbet, esetleg többet, mint kéne.

Megoldható, de sokat kell játszani az irányokkal és a megfelelő fénymennyiséggel, hogy mindenhol egyenletes és elegendő világítás legyen.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu

Megmarta a klímatisztító az elektronikát

2015.02.11. 11:10 - Kütyüdoktor

Tisztelt Kütyüdoktor!

Citroen C4-ben házilag tisztítottam a klímát. A boltban vettem egy flakont, amiből a tisztító habot nem a klíma bevezető nyílásán, hanem az utastérből belülről a szellőzőrácsokba dugtam be a csövet, és nyomtam a habot, ami 30 perc után ha jó helyről fújtam volna be, akkor a kondenzvíz kivezetőn távozik.

Két oldalt még rendben is ment, de középen a levegőbeömlő nyílás alatt a 2008-as évjáratnál még lcd kijelző van, ami az órát, a hőmérsékletet, és a fedélzeti számítógép adott adatait mutatja.

Tisztítás után 40 perccel az első alkalommal be sem kapcsolt. 2 óra múlva újra használtam az autót, és bekapcsolt, de nem mindenhol működik. Mit lehet tenni vele, hogy megjavítsam?

Tisztelettel: József

Valószínűleg semmit nem lehet tenni vele, de azért érdemes egy ügyes műszerésznek megmutatni. Ha a hab elkezd marni, akkor helyreállíthatatlan a kár.

Ha meg is próbálják a tapasztalat szerint csak átmeneti javulás érhető el, a szétmart fóliákat össze lehet kötögetni, de ami csak félig roncsolódott, az később fog elszakadni. 

Üdvözlettel, Kuznyák Miklós - New Duett Kft.

Nem világít a tolatólámpa

2015.02.09. 14:42 - Kütyüdoktor

Tisztelt kütyüdoktor!

A problémám a következő lenne:

2001/12 Ford Focus 1.8 TDDi ferdehátú autómban a tolatólámpa nem működik! Sajnos nem tudom, hogy mikortól, trehány voltam ellenőrizni! A hátsó lökhárító jobb sarkában van kiszedtem az izzót a benne lévő azonosra cseréltem de nem működik továbbra sem!

A foglalatot is megkapargattam hátha az oxidáció az évek során ellepte de ezután sem világít! Nem tudom, hogy esetleg foglalatot kell e cserélni vagy, hogy hol keressem a hibát mivel hogy az oda vezető vezetéken nem látok sérülést!

Remélem tud nekem benne segíteni, hogy megoldjam a problémát esetleg egy olyan oldalt tudna-e mondani ahonnan a foglalat beszerezhető? Előre is köszönöm a válaszát

Tisztelettel: PÉTER

A foglalat kontakthibája szemmel is látható, vagy rozsdás, vagy valamiféle réteg van rajta.

Ha rozsdás inkább a cserét javaslom, mert hiába kaparjuk a galvánréteg eltűnt róla, így újból rozsdás lesz. Ha csak valamiféle kirakódás, zsírszerű van rajta, azt kontaktsprayvel kell tisztítani, kaparni nem szabad az előbb ismertetett okból.

Mindenképen mérést javaslok a hibakeresésben. Először a lámpa csatlakozóján kell mérni, hogy eljut-e oda a feszültség. Ha igen, akkor az érintkezőknél van a baj, ha nem, akkor lehet biztosítékhiba is.

Az autó könyvében jelölve van, hogy melyik biztosíték tartozik a tolatólámpához. Ha ez is jó, akkor sajnos a tolatólámpa kapcsolója lesz a bűnös, de azt csak szerelő tudja cserélni.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu

Ledes izzó utólag?

2015.02.06. 10:26 - Kütyüdoktor

Tisztelt Kütyüdoktor!

Egyre több helyen árulnak H7 foglalattal cree leddel szerelt fényforrásokat egész hihetetlen fényárammal. Ha minden igaz a xenon utólagos beszerelése, gyakorlatilag tilos, hisz automata magasság és mosó is kellene hozzá. Viszont a LED-ről sehol egy szó se. Ön szerint ugyan az vonatkozik a LED-re is mint a xenonra, vagy minden megszorítás (és persze rendőri retorzió) nélkül berakható-e ez az "izzó"?

Válaszát köszönöm!

Hasonló vonatkozik a LED-re is, hiszen semmiféle változtatás nem engedett a rendszerben, csak és kizárólag ugyan olyan paraméterekkel rendelkező izzó tehető be. Amiért nem hallani a LED-ről, sajnos gyermekcipőbe jár a felhasználás.

A LED-ekkel teletűzdelt H7-nek kinéző foglalat közel sem ad annyi fényt, amennyivel látnánk és a vetülése nem alkalmas autós felhasználásra. Az izzó minden irányba, egyenletesen adja le a fényt, míg a LED, a legnagyobb igyekezet ellenére is irányított. Hiába teszünk rengeteg fénypontot egymás mellé, az akkor is rengeteg különálló sugár lesz, ami az autó foncsoráról másként vetül az üvegre, majd az útra, mint az izzószál fénye. A LED nagyon jó út a takarékosság felé, de még nincs kész, felhasználása korlátozott. Helyi megvilágításként, dekorációként már hibátlan, de az autóban még nem vette át teljes körűen a szerepet.

Egyelőre marad a belsővilágítás és a kezelőszervek megvilágítása terén, de bízom benne, hogy hamarosan kivált mindent. Persze létezik a nappali menetfényben, ködlámpában és létezik a tompított világításban is, de ezek speciális környezetet igényelnek, amit a gyártók meg is teremtettek számára. Ha az izzó helyett tesszük be, akkor az izzó fénykibocsájtásához tervezett környezetbe kerül, ami nem egyezik a LED sugarainak útjával, ezért ne tudjuk utólag megváltoztatni, kicserélni.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu

Kábelezés a Suzukiban

2015.02.02. 10:29 - Gumidoktor

Üdv!

Egy '98-as Swift GL-em van. Első autónak azt hiszem kiváló. Azt gondoltam, legalább annyi luxus legyen az autóban, hogy teszek a kalaptartóba 2db ovál hangszórót (éppen van itthon a régi autónkból), hátha valami mély hang is felzendül amikor zenét hallgatok.

Elgondolásom szerint: kalaptartó kivág, hangszórót rögzít, kábeleket beköt.....na de hol vannak a kábelek? Ez lenne a kérdésem. Van-e egyáltalán a hátsó hangszóróknak fenntartott kábel az autóban? Ha igen, azt hol keressem? Ha nincs akkor hogyan fogjak neki a kábelezésnek (hol lehet elvezetni a madzagot a lehető legkevesebb bontással)? Köszönöm a választ! Abszolút kezdő vagyok a témában :D

Vagy van, vagy nincs, ez felszereltségtől vagy talán a csillagok állásától függ, de nem is lényeges. Valahol a küszöb alatt néha ott lapul a gyári vezeték, de ez amúgy is elég vékonyka, amúgy is toldani kell, így érdemesebb behúzni egy újat, nem olyan nagy munka, megéri.

A rádiótól elindulva, a küszöb alatt, a gyári vezetékek mellett kell végigvinni a hangszóró kábelt. A küszöb műanyagja egyszerűen lepattintható, a kábelt húsz-harminc centinként rögzíteni illik a gyári köteghez.

Mi egy oldalon visszük a kábelt és a kalaptartó sarkához teszünk csatlakozót, hogy, ha kell ki lehessen venni. A Suzuki kalaptartó általában nem áll a helyén olyan stabilan, könnyen elgörbül. A zsanéros oldalon 10x10-es zártszelvénnyel merevíthető, hogy a hangszórók ne görbítsék tovább.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu

Nehezen indul a ventilátor a Škoda 105-ben

2015.01.27. 10:02 - Kütyüdoktor

Tisztelt Doki!

Évek óta fennálló probléma, hogy menet közben néha nem indul el a ventillátor. Van benne kézi kapcsoló dugóban be szoktam kapcsolni és autópályán ha leállok nem állítom le a motort hanem járatom és hűtöm mert azonnal felmegy a víz 100 fokra és nagyon nehéz beindítani. Ezért nagyon fontos a ventillátor. Egyre gyakoribb, hogy hiába kapcsolom be nem indul. Elvittem egy nagyon jó villanyszerelőhöz és neki mindig működött, hiába rángatta a vezetékeket.Így nem mert motort cserélni.

Rájöttem, ha be van kapcsolva és nem megy benyúlva a lapátokhoz meglendítve erőtlenül elindul és lassan felpörög. Csak mozgatásra semmi. A lapát egy picit súrolja a fém palástot, de annyira nem hogy ez akadályozza a forgást. Vagy mégis? A legfurcsább az,hogy ha hazaérek és nem megy és hozzá sem nyúlok másnap ha bekapcsolom 100% hogy bekapcsol és erőteljesen felpörög. Mindenképpen motort cseréltetek de talán bár nem hiszem van erre valami magyarázat. Egyszer előfordult, hogy a bíztosítékokhoz nyúltam és elindult azóta hiába mozgatok bármit nem tudom miért ez a bizonytalan működés. A saját hőgombája is működik de úgyanígy.

Tisztelettel várom válaszát ha tud segíteni, Gábor.

Mivel idősebb autóról van szó, nem lehet kizárni a kontakthibát sem. Valahogy el kéne csípni azt a pillanatot, amikor jelentkezik a hiba és megmérni, hogy a ventilátor csatlakozóján megjelenik-e e feszültség. Az alkalmazott porcelán biztosítékok rendszeresen okoztak problémát, beégett a csatlakozási pont, kilágyult a foglalat.

Ha nem lehet előidézni a hibát, akkor be kell húzni vezetéket a ventillátortól a belső térbe és rátenni egy izzót, ezzel kontrollálható, hogy amikor nem indul el, akkor a feszültség sem jelenik meg, vagy csak a ventillátorral van gond. Nem elegáns, de annál hasznosabb módszer a ritkán jelentkező problémák keresésére. Ha nem jelenik meg a feszültség, akkor lehet hő gomba, lehet a biztosíték kontakthibája és lehet a vezeték vagy csatlakozó hiba is.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu

Kütyüdoktor Kütyüdoktor

Nincs jóban az elektromos vackaival?
A GPS a tenger helyett a hegyek közé vitte?
A gyerek tévézne hátul?
Jó helyen jár, kérdezzen.

KeresésKeresés

IndapassIndapass