Sokat fogyaszt a busz

2014.05.12. 11:57

Tisztelt doki

Van 1 amerikai lakóbuszom, amibe 1 éve rakattam AC-Stag gázszettet

Ez egy 6800 ccm Ford V10 motor, injektoros, a Bácsgépker végezte a beszerelést Korektek és precizek voltak csak egy problémám van, hogy iszonyú sokat fogyaszt gázból az autó.

A benzines fogyasztása 24-25 liter, a gázos fogyasztása 45-50 liter között mozog, már vagy hatszor állitottak rajta, de még mindig nem sikerült beállitani a fogyasztást. Amúgy a rendszer hibátlanul üzemel, már mentem vele 10 000 km, már Bp-en is. Próbálták beállitani, de nekik se sikerült és nem tudom hogy mitévő legyek. Már azon gondolkodom, hogy kivetetem belőle a gázszettet.

Várom a válaszát

Tisztelettel Divinyi István

Kedves István!

Nyilvánvalóan nem stimmel valami a beállításokkal. Ez olyan vad fogyasztás, amit már-már azt kellene gondolnunk, hogy gázszivárgás okozhat csak! Ha nincs gázszag a kocsi körül, akkor pedig megeszi. Meg kell vizsgálni az injektorokat vagy a gázvezérlőket ( többes számban, hiszen V 10 esetében ez 2 db 6 hengeres vezérlőt jelent, tekintve hogy nincs 10 hengeres vezérlő forgalomban ). Ha itt is minden rendben, akkor a beállítások egyértelműen rosszak. 

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu