2015.04.09. 17:00

Tisztelt LPG doktor!

Most vásároltam egy 2000ccm 156-os Alfát. Új generációs LPG rendszer van benne, ami elméletileg már nem jár sok többletfogyasztással és teljesítmény vesztéssel. A teljesítménnyel nincs is baj nem is igazán érzek különbséget a benzinhez képest.

Viszont a fogyasztás... tankoltam bele 12 liter gázt úgy, hogy elötte még a maradék gázzal hajtottam be a kútra. 48 km után sípolt hangosan, hogy bizony kifogyott. 24 literes gázfogyasztást teljesen elfogadhatatlannak tartok.

Amit tudok hogy baj van az autóval hogy a kipufogó leömlőn van egy pici luk ami a lambda szondát meg is zavarja (alapjárat enyhe fluktuálása). Kérem segítségét, hogy lehet-e ez csak is a lambda szonda hibája (benzinből is többet kér mint kéne neki 11 liter normál használat mellett) vagy a gáz rendszerben is van valami hiba.

Köszönöm válaszát!

Üdvözlöm!

A korszerű rendszerek 15%-os többlettel működnek a benzin fogyasztáshoz képest, ezt meg kell említeni mindenképpen. Az Ön esetében a 11 literes benzin fogyasztáshoz képest betegnek tűnik a 24 literes gáz fogyasztás, javaslom a rendszer mielőbbi ellenőrzését!

A lamda szondát meg tudja zavarni a kéményen tátongó lyuk, de az Ön esetében ez csak elenyésző mértékét képviseli az eltérésnek.

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu