Szabad-e használt Cruze-t venni?

2014.04.17. 13:32 - becsuletesnepper.hu

 

Tisztelt Nepperűző!

A megbízható, ámde szűkös Fabia kombi után szeretnénk egy elegánsabb, tágasabb szedánt, vagy egyterűt. Keret 2m körül.

Évi 10 ezer km körüli használatra számítva eleve csak benzines jöhet szóba. A Cruze 1,6-os nagyon tetszik, kérdés, hogy az anyacég kivonulása mennyire befolyásolja majd az alkatrészellátást és a későbbi eladhatóságot?

Szóba jöhet akár a Fluence, Mondeo is. Az egyterűek közül a Scenic, C4 Picasso, Zafira B szimpatikus. Melyik lenne a legésszerűbb választás Önök szerint?


Köszönettel:
László

Kedves László!

Nem hiszem, hogy különösebb gond lenne az alkatrész ellátással, nem vagyok jövőbe látó, de én ettől nem félnék. A Rover nem vonult ki, hanem lehúzta magát a vécén, nincs is ilyen autógyár, alkatrész mégis van. A Chevrolet azért még nem itt tart Ha nekem a Cruze tetszene, én meg merném venni. Ami a többit illeti, egy C4 Picasso, Zafira, Megane sorrendet állitanék föl.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Ettől már csak a bontóban szabadulok?

2014.04.15. 11:52 - becsuletesnepper.hu

 

Kedves Becsületesnepper!


Pár éve vettem egy Rover214si -t. Most úgy áll a helyzet, hogy elgondolkoztam, hogy jó lenne lecserélni egy fiatalabbra. Körbenéztem, hogy mennyiért lehetne eladni...

Ez tényleg így van, hogy 250e és 350e között vannak ezek a kocsik??
Ráadásul ha jól látom, nem is nagyon mennek, mert hetek óta ugyanazok a hirdetések vannak fent, nem nagyon látom, hogy lenne rájuk kereslet. El lehet egyáltalán adni őket? Vagy jobb ha megtartom lassan oldtimernek?

Ráadásul megdöbbentem, hogy 216-os nincs fent egy darab se eladó, pedig régebben mikor az én 214-esemet vettem akkor még volt bőven. Elkoptak? Vagy nem adja el senki? A 214-esekből meg alig 26db van fent, abból is vagy tíz az sérült vagy motorhibás. Három év alatt ennyire leromlott az országban a Rover-állomány? Ami ép, normális autó, azt nem adja el senki, vagy amit meg el is akarnának adni, az meg nem kell senkinek? Mit érdemes itt tenni, mit javasol?

Lassan 18 éves lesz a kocsim, és nem tudom mitévő legyek. Lassan lakatolni kellene, rá kellene költeni vagy százezret csak a karosszáriára. Meg félek tőle, hogy egyre több hibája fog előjöünni, és ha ennyire kevés a Rover-szám az országban akkor lassan az alkatrész árak is el fognak kezdeni felfelé menni.

Mit érdemes itt tenni? Adjam el még most, és most talán kapok érte annyit, ami egy 1 milliós autóhoz beugrónak elég? Vagy tartsam meg, költsek rá 150.000-et (ami ezekszerint az autó értékének kb. fele) és használjam amíg megy, aztán 2-3 év múlva meg nekem sem marad más lehetőségem mint bontóba vinni?

Ön mit tenne?

Köszönöm a segítséget!

Kedves Kérdező!

Addig amíg eléri a harminc éves kort, még jócskán kell majd rá költeni, hogy egyáltalán mozgásképes maradjon. Ekkor még nem OT vizsga képes, csak megy. Onnantól jönne az, hogy felkészíteni OT vizsgára, ellocsol egy jelentéktelennek nem nevezhető összeget, és van egy oldtimeres szempontból teljesen érdektelen, műanyag lökhárítós autója, ami a ráköltött összeg töredékét éri. Az elmondásából úgy tűnik, hogy az autó még használható állapotban van, működik, nagyobb baja nincs. Ha rákölt még 1000-150 ezer forintot, és használja még két-három évig, utána sem kell feltétlenül a bontóba vinni, akkor is lesz olyan ember, akinek erre lesz pénze. Ha hitel felvételében gondolkodik, és a Rover lenne a beugró, nagyon fontolja meg, hogy mennyit vesz föl, inkább egy olcsóbb autót vegyen, hogy minél előbb az öné legyen az autó, és ne a banké.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Negyedmillióért mit vegyek?

2014.04.14. 12:59 - becsuletesnepper.hu

 

Tisztelt Nepperűző!


Szeretném a segítségét kérni. A közeljövőben autót szeretnék venni, és nagyon sok fajtán gondolkodtam, de nem tudok dönteni. Még azt se, hogy diesel vagy benzines legyen. Egy biztos, hogy 250000 Ft áll kb. a rendelkezésemre. Persze vannak kinézettjeim: dízel: Peugeot 405 1.9D, Ford Escort 1.8D, Ford Mondeo 1.8TD, Renault Clio és 19-es 1.9D; benzines: Mitsubishi Lancer 1.3; Opel Astra 1.4 60Le vagy 82Le. (Suzukit nem szeretnék venni, de bármi mást, amit mond érdekel.

Tisztelettel: Krisztián

Kedves Krisztián!

Az ilyen olcsóbb autóknál már inkább a benzinest nézném, de azért vannak kivételek, ilyen például a Peugeot 1.9-es dízele vagy a VW 1.9-es dízele. Ha nincsenek széthajtva még sokáig lehet őket használni. Ha már a Peugeot- nál tartunk a 306-os is jó lehet, esetleg Citroen Xsara, Saxo, ezeknél a hátsó futómű a kritikus pont, arra kell figyelni. Érdemes elgondolkodni a III-as Golfon, Ventón. Az Ön által említett F Astra és Clio is jó, nem feltétlenül csak a dízel, az 1.4-es benzines is mozgatja azt a kis autót. További lehetőségek a Nissan Micra, Almera, Mazda 323, Toyota Corolla, stb. Ezeknél az öreg autóknál a legnagyobb ellenség a rozsda, arra kell a legjobban odafigyelni, de persze a többit sem lehet figyelmen kívül hagyni.

Érdemes elolvasni ezt a cikket a témában.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Lecserélném az öreg Mercit

2014.04.13. 07:02 - becsuletesnepper.hu

Tisztelt Becsületesnepper!

Eljött az idő, hogy a 124-es 2,5 szívódízel autómat lecseréljem, mert szétrohadt az alja (különben valószínűleg soha nem cserélném le). Megszoktam, hogy nem romlik el úgy, hogy megáll alattam, és azt is, hogy olcsón javíttatom. Elég volt az extrája, elektromos tükör, légkondi. Évi 15-20 ezer kilométert megyek vele, főleg városban. Na, az Ő helyére keresek valamit.

Ford Focus, Mondeo, vagy Toyota? Lehet épp benzines is, ha az olcsóbb üzemanyag miatt nem járok lényegesen rosszabbul. Egymillióban gondolkodom, de mondjuk 1,5-ig el tudok menni.

Üdv,

Bernát

Kedves Bernát!

A Focusból jó a benzines és a dízel is. Az 1,6-os dízel még városban is elmegy hat liter alatt, hosszútávon pedig öt liter körül. A 90 lóerősben ha jól tévedek nincs részecskeszűrő sem, az még egy problémaforrással kevesebb, a befecskendező rendszere nagyon stabil. Pont most került a látókörömbe egy ilyen, 420 ezret futott autó, aminek még semmi baja nem volt. Mondeóból inkább az 1,8-as benzinest venném.

A Toyotából nem említett típust, de jó a Corolla és az Avensis is. Mindegy, hogy benzines vagy dízel, például a Corolla még az 1,4-es dízellel is jó, és menetdinamikában mind hozza azt, amit a Merci tudott.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Dízel Chrysleren gondolkozom

2014.04.11. 11:47 - becsuletesnepper.hu

 

Kedves Nepperűző!


Chrysler Pt Cruiser 2.2 diesel gépkocsival kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni. A fent említett autó vásárlásán gondolkodom, olvasgattam a cikkeket, tesztek, amiket találtam magyar oldalakon. Ezelőtti autóim diesel Mercedesek voltak, még a régi 124, majd azt követte egy 1993-as C osztály szivódiesel... Jól bevált konstrukciók voltak. A Chryslerben is Mercedes motor dolgozik, viszont azt nem tudom pontosan, hogy a sokak szerint szidott CDI motorok ezek is és, hogy ezek miként teljesíthetnek a Chryslerben?

Köszönettel: Laci

Kedves Laci!

A PT Cruiserben egy 2.2-es CDI motor van, szerintem nem olyan problémás, nekem volt már több darabom is, egyikkel sem volt semmi probléma. Szerintem az a gond, ha egy nagyon visszatekert órás darabot vesz az ember, egy normális futásteljesítményű, normálisan karbantartott autóval olyan sok gondot nem vizionálok. Ha talál olyat, aminek nem tekerték csapágyasra az kilométeróráját, azt nyugodtan megveheti, de persze költeni kell majd rá.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Swift-utódot családi házhoz

2014.04.10. 11:41 - becsuletesnepper.hu

 

Kedves Nepperűző!


Autóvásárláson gondolkodunk, mert kinőttük második generációs SWIFT-ünket. 2-3 éve költöztünk családi házba, ami sok pakolással jár, illetve szeretünk ide-oda menni, gyakran földutakon is. Ezért abban kérném a tanácsodat, hogy 2 millió forintig mit tudnál ajánlani, aminek viszonylag nagy a csomagtere, egy földúton is elmegy, viszont nem zabálja az üzemanyagot.

Segítségedet előre is köszönöm
Üdv
Miklós

Kedves Miklós!

Nem részletezted milyen földútról beszélünk, mert egy sima földúton bármi elmegy, csak lassít az ember fia egy kicsit, odafigyel, és nem veri le az alját. Én is horgászom, mindenféle rossz töltésen jártam már, de még nem volt szükségem magas autóra. Ha nem kell igazi nagy hodály, akkor egy Honda Jazz már sokkal nagyobb, mint a Swift, nem romlik el, hat literrel elmegy. Csalóka, mert belül nagy, kívül kicsi. Ha nagyobb autó kell, akkor egy Skoda Octavia, Toyota Avensis, Honda Accord tökéletes lehet a célra.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Benzines vagy dízel Golf IV-et?

2014.04.07. 13:45 - becsuletesnepper.hu

 

Tisztelt Becsületesnepper!


Hosszú gondolkodás és némi készpénz összespórolása után elhatároztam, hogy vásárolok magamnak egy autót. Leginkább 2-3 hetente kb. 600-650 km megtételére használnám és a zord időjárás beköszöntével munkába járásra. A kiszemeltem a VW Golf IV, mivel ahogy most látom ezek az autók még jó pár év után is úgy ahogy értékállóak. A kérdésem a következő. Melyik motorral érdemesebb megvenni egy ilyen autót? Mindenfélét hall az ember: "az 1.4 és 1.6 benzinesek eszik az olajat", "a PD TDI drága mulatság ha elromlik", bár melyik nem az ilyen esetben. Megfelelően szándékozom karban tartani leendő járművemet, legalább 3-4 évre terveznék vele. Ön szerint az 1.9 TDI (110 Le) vagy az 1.6 benzines a megfelelőbb választás?

Köszönettel,
László

Kedves László!

Ha ilyen hosszúakat is megy, akkor egy jó kis TDI-t vennék. Nem kell ragaszkodnék a 110 lóhoz, bár ez néz ki jobban a forgalmiban, de a 90-es megbízhatóbb. Ez ebben az esetben nem azt jelenti hogy a 110 lovas egy probléma halmaz, mert az is nagyon jó, de a gyengébbik egy picit egyszerűbb, jobb. A TDI jobban is megy, az autópálya tempót is jobban bírja, kevesebbet is eszik.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Megbízható dízelt keresek

2014.04.06. 10:20 - becsuletesnepper.hu

 
Kedves Nepperűző!

Egyterű vásárlását tervezem, tud-e segíteni, hogy tapasztalata alapján melyik a legmegbízhatóbb, legfőképpen, melyik dízel motor megbízhatóbb, legalábbis "kedvezőbb" áron javítható?

Szóba jöhet: Golf Plus, Renault Scenic, Seat Toledo/Altea, Toyota Corolla Verso.


Köszönöm: Ferenc

Kedves Ferenc!

A Toyota dízelt nagyon szeretem, kulturált, csendes motorja van, nem igazán romlik el. A VW csoport dízelei közül legjobban az 1.9-es dízelekkel járna, minden van hozzá olcsón, akár bontott motor is, és mindenki ismeri. A Renault dízeleinél az előző kettő jobb, én azokat venném inkább.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Autót olcsón, amibe elfér a négy bicikli

2014.04.04. 17:49 - becsuletesnepper.hu

 

Tiszteletem!

Nehéz témában kérném a segítségét, autó vásárlás előtt állok, de teljesen tanácstalanul. Alap esetben kerékpárral járok/járunk mindenhova de távolabbi túrák miatt szeretnék autót venni. Így a következő kritériumok jönnek szóba azonkívül hogy szeretném ha lehetséges 4-500 ezer forintból megvalósítani:

4 személynek hosszabb utakra is ideális
4 kerékpár szállítására alkalmas, akár úg hogy a kereket kivesszük.
Valamint az erdei illetve kisebb hegyi földutaktól se rettenjek meg a jármű.

Mit tudna javasolni?


Köszönettel Péter

Kedves Péter!

Négy kerékpár semmibe nem fér be, még úgy sem, ha kiveszi a kerekeket, csak egy Transporterbe vagy hasonlóba. Ezt a problémát a tetőcsomagtartó fogja megoldani. Ha hosszabb túrákat terveznek, célszerű lenne egy kombit venni. A Toyota Carina E az egyik legtartósabb autó, amit valaha csináltak, örök, mint a nyomorúság, olajat és kopó dolgokat kell benne cserélni, ha nincs elrohadva, nagyon jó lehet.
A régi Audi 80 Avant egy jóféle 1.9 TDI-vel szintén jó választás. További lehetőségek még a teljesség igénye nélkül a Passat Variant, Golf, Peugeot 306, 406, Opel Astra, Mitsubishi Lancer, stb.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Kutyázós autót keresek

2014.04.03. 12:46 - becsuletesnepper.hu

 
Kedves Nepperűző!

Olyan autót keresnék, amibe befér 5 személy+ nagyméretű kutyadoboz 100x80x71cm, plusz még egy kisebb. Esetlegesen úgy, hogy a hátsó üléssorból -1 ülés. Tehát külön kellene hajthatónak lennie. Kis városi utakra és alkalmanként hosszabb autózásokra (600-700 km) kellene, kutyástól. Kevés fogyasztással városban. Ami van rá az kb. 800-900.000 Ft. Tágas raktér kellene, ezért nem kombiban gondolkozom, hanem, olyanban amiben doboztetőre is tudok még pakolni.

Megbízható autó kell, ami nem hagy cserben pár száz kilométer után, könnyen szervizelhető. Strapabíró, a kutyák miatt, bár általában dobozban utaznak. A legfontosabb még, hogy klímás legyen (az ebek miatt). Ami még szempont lenne, hogy a hátsó ajtó(k) tolóajtó legyen. De ez nem feltétlenül kitétel. Mi az amit erre ajánlani tudnál? Mennyi kilométerig érdemes venni?

Köszi a segítséget

Enikő

Kedves Enikő!

Kell a nagy csomagtér, de ne legyen kombi, nagy legyen, de egyen keveset a városban, hátsó ajtó tolóajtó legyen. Ez egy Citroen Berlingo vagy Peugeot Partner leírása 2.0 HDI vagy 1.9-es régi dízel motorral. A csomagtere teherautós, igénytelenebb anyagokkal, karmolhatják a kutyák. Nagyon sokszor elmondtam már, hogy nem kilométeróra állást veszünk, hanem állapotot. Ha talál egy szemmel láthatóan jó állapotú darabot, aminek relatív sokat mutat az órája, azt is meg lehet venni, ha az ára ezt tükrözi.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Corollámat Avensisre, esetleg Galaxyra?

2014.04.02. 16:31 - becsuletesnepper.hu

 

Helló!

Nem tudok dönteni, kérek segítséget! Van jó döntés?

Van egy 2006-os Toyota Corolla Verso 2,2 D4D. Gyári navin, automata váltón és bőrülésen kívül minden benne van. Újonnan vettem, most lépte át a 280000 km-t. Napi 100-120 km-t használom munkába járásra, autópályán és M0-n fele-fele arányban. Ezen kívül a családot viszi kirándulni, bevásárolni, nyaralni... Szóval teszi a dolgát. Fogyasztása 5,2-5,5 liter. Szűrőket, olajat rendben megkapja. Komolyabb javítást nem igényelt.

Most interneten 1,5-1,9 millió között hirdetik a hasonlókat, hasonló bevallott kilométerrel. Ésszerű lenne most ennyiért kiszállni, és venni egy 3 év körüli dízel Avensis-t vagy Ford Galaxy-t? Vagy megtartani még vagy 3 évig, de felvállalni, az esetleges nagyobb javítási számlákat és azt, hogy akkor 380-400000 kilométerrel már szinte semmit nem adnak érte, és jobban zsebbe kell nyúlni egy cseréhez?

Nyilván van érzelmi és racionális döntés. Kívülállóként hogyan döntenél?

Üdv!

Csaba

Kedves Csaba!

Én még most eladnám, és vennék egy Avensis-t.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Három gyerekhez Espace vagy Picasso?

2014.04.01. 10:04 - becsuletesnepper.hu

 

Tisztelt Nepperűző!


Második autónak, három gyermek szállításához keresek autót 1 millió forintig. A háromból két kritériumot mar elmondtam, a 3. a biztonság lenne, 4* os NCAP tesztje pedig tudomásom szerint ennek a két autónak van. Évi 20-25 ezret menne. A Picassorol hallottam meg olvastam mindenfélét, hideget meleget is, ismerősnek is van es utálja....

Pár napja került a látómezőmbe az Espace. Érdemes ezeket nézegetni? Elég sok szervizkönyves van fent a neten. Ha véletlen Dieselt akarnék akkor melyiket érdemesebb, az 1,9 est ,vagy a 2,2-est? Vagy felejtős mind a kettő, és vegyem a 2 literes benzinest?

Szívem szerint Sharant vagy a rokonait vennem, de lényegesen szarabbul törik mint bármelyik a két francia közül. Ha mondjuk megkapom 800 körül es 2-300 at rá kell költeni, de van egy jó autóm az úgy rendben lenne.

Tisztelettel:

Kasnya Tamás

Kedves Tamás!

Picassója az én egyik ismerősömnek is van, ő meg nagyon szereti, ez ilyen. Ő jó tíz évvel ezelőtt vett egy használt Picassót, és azóta már a harmadikat fogyasztja, annyira meg van elégedve vele. Én még soha nem vettem autót töréstesztek alapján, általában a várható megbízhatóság alapján próbálok vásárolni. Nekem is van két gyerekem, én is féltem őket, de nem gondolom, hogy a védelemnek ez a módja. A Csikós sem potenciális gyerek gyilkos, mert harminc éves autókba ülteti a családját.

Az öreg Espace nem rossz konstrukció, de mint minden öreg autónál, ezeknél is előfordulhat bármilyen meghibásodás. Elektromos nyűgök előfordulhatnak, ha a kiszemelt példányon már nem működik ez-az, akkor hagyja ott, hacsak nem elektromos hibakeresés a hobbija. A régi Galaxy/Alhambra/Sharan trió nagyon jó konstrukció, de elég sok a letaposott példány, óvatosan válogasson, nem egy közülük már több, mint tízszer, van amelyik tizenötször is megkerülte a Földet, csak az óra más mutat. Ha azonban rendben van, akkor normális karbantartás mellett még sokáig jó lehet még.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Kis haszonjárműből dízelt vagy benzinest?

2014.03.30. 09:03 - becsuletesnepper.hu

 

Üdv,


bővül a család, ezért egyterűt szeretnénk venni. Kinéztem egy Caddy-t 2006/10. havi 1,6 benzin és egy Renault KAngoo-t, ami 2008/5.havi.
Úgy tudom a sima 1.6 szívó benzin jó motor, de mi van a dci-vel? Mégiscsak két év van köztük és egyhamar nem fogunk tudni autót cserélni.
Köszönöm a választ, tanácsot.

Üdv,
Róbert

Kedves Róbert!

A dízel vásárlása előtt olvassa el ezt. Mindkét felsorolt autó kicsit teherautós, mivel abból lettek kialakítva, de a Caddy lényegesen kulturáltabban adja elő ugyanazt, az inkább hasonlít egy személyautóra. Szeretnék visszakérdezni, hogy mi van akkor, ha az autó két évvel fiatalabb? Nem attól megbízható egy autó, hogy mennyi idős, hanem attól, hogy milyen konstrukció, és hogy volt karbantartva. Nekem egy 2002-es SDI Caddy-m van 335 ezer kilométerrel, és semmi baja, és karbantartva, nagy eséllyel nem is lesz, még 600 ezer kilométer múlva sem. Ha sokat mennek, úgy értem 20-25 ezer körül, akkor egy Caddy 1.9 PDTDI-t vennék. Ha sokkal kevesebbet, akkor jó lehet egy benzines is, akár a Kangoo is.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Harmadik autónak nagyon takarékosat

2014.03.27. 14:23 - becsuletesnepper.hu

 

Tisztelt Becsületes Nepper!


A családban 3. autónak kellene egy alacsony fogyasztású valami, amit felváltva vezetne a friss jogosítványos fiam, a vásárolni elruccanó feleségem, és én is, amikor vidéken egyedül van dolgom. A havi megtett kilométer (főleg nyáron) 6-700 km, kb fele város. Nem félek a dízeltől, (mai napig visszasírom a Golf I 1.5 d-t). Suzuki Alto és Volswagen Lupo 1.7 SDI között vacillálok. Mindent elolvastam, de nem tudok dönteni. Segítene?

Köszönettel,
Imre

Kedves Imre!

A Lupót én is nagyon kedvelem, nekem is volt egy 3L, meglepően nagy hely van benne elől, igaz egy kicsit szervizigényesebb, mint az 1.7SDI. Ha a VW Lupo 1.7 SDI-n gondolkodik, gondolkodjon Lupo 1.4 TDI-n és a Polo 1.9 SDI-n is. Szintén nagyon problémamentes és takarékos a Citroen Saxo/Peugeot 106 1.5 D is. Az 1.5-ös dízelek kimondottan keveset fogyasztanak, elmennek akár négy liter alatt is.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Skoda Octavia kontra Ford Mondeo

2014.03.26. 10:57 - becsuletesnepper.hu

 

Kedves Becsületesnepper Úr!


Használtautó vásárlás előtt állok és tanácsát szeretném kérni az alábbi autók közül való választásban:

Skoda Octavia - 2007-2010 (1.9tdi, 2.0tdi, 2.0tdi rs)
Ford Mondeo - 2007-2010 (2.0 és 2.2 tdi)

Hetente 2-3szor használnám az autót 15-30km-es utakra, illete havonta egy hosszabb túrára, ami 2-3nap alatt 1000-2000 km-t jelent.

Fontos és a fenti típusok kiválasztását segítő paramétereim:
- alacsony fogyasztás
- megbízhatóság
- kényelem
- 4 embernek is megfeleljen hosszabb távon
- na meg persze lehetőség szerint jó legyen vezetni is
- maximum 2.5 mft ár

Kérdéseim:
- mennyire kell félni az octaviák, különösen az rs PD TDI motoroktól? (DPF problémákról hallottam főként)
- mondeókban mennyire problémás a motor? (motorvezérlés)
- mire kell odafigyelni a fenti típusok kapcsán, mit szükséges megnézni, megvizsgáltatni mindenképp vásárlás előtt?
Van-e bármilyen másik típus a fenti paraméterek mentén amit esetleg ajánlani tudna?

Természetesen leginkább az RS-re fáj a fogam, de az észérvek is közbe kell hogy szóljanak.

Előre is köszönettel,
Tamás

Kedves Tamás!

Ha dízelen töri a fejét, akkor olvassa el ezt. A két autó közül az Octaviát választanám a régi 105 lóerős 1.9 PD TDI motorral. Szerintem egyáltalán nem problémás motor, feltéve, hogy nem kerülte meg tizenötször a Földet. Minden rendelkezésre áll az esetleges javításokhoz, mindezt relatív olcsón, ezzel szemben a Mondeo már egy sérülékenyebb technika. A Mondeonál nem a vezérlés, hanem a befecskendező rendszer szokott problémás lenni. Ha nem ért az autóhoz, vigye el állapotfelmérésre egy szervizbe, majd ott átnézik.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Focus, A4 és 6-os Mazda között őrlődünk

2014.03.25. 10:48 - becsuletesnepper.hu

 

Kedves Nepperűző!


Autóvásárlás előtt állunk, van rá 1,5 milliónk + átírási költségre szervizre egy kis tartalék. Van egy gyerkőc is ezért mindenféleképpen kombit szeretnénk. Persze a feleségem szemében teljesen más a jó autó mint az enyémben. Neki nagyon fontos az évjárat és hogy mennyi km van benne. Az Ő kedvence a Ford Focus, mert hogy ezért az árért már lehet kapni 2007-08-as évjáratot is, nekem jobban tetszene egy Mazda 6 2004-05-ből vagy egy Audi A4 2000-01-ből (persze szerinte ez már nagyon öreg autó, szinte bontószökevény).

A Ford és az Audi között elég nagy a korkülönbség, de szerintem minőségben is, vagy ez csak belemagyarázás a márkába? Évente kb. 30.000 km használnánk. Az autókhoz nem nagyon értünk. Ennek függvényében kérem segítségét. Ön szerint melyik lenne a jobb választás vagy más javaslat esetleg? Segítségét előre is köszönöm.

Üdv. Tamás

Kedves Tamás!

Sokszor találkozom ezzel a problémával, mert a teljesen laikusok számára nincs más kapaszkodó, mint a kilométer és az évjárat. A Mazda 6 egy nagyon jó autó, én is nagyon kedvelem, de ennyi idősen már el tud kezdeni rohadni. Az A4 szintén jó kocsi, bontószökevénynek a legkevésbé sem nevezném. A Focus szintén nagyon jó kocsi, egyáltalán nem vetném el, és valóban fiatalabb, esetleg kevesebbet futott példányokat lehet ennyi pénzért kapni. Egyre kell figyelni, a Focus nagyon népszerű flottás kocsi, ami önmagában még nem baj, de belefuthatnak egy szép visszatekert kilométeróra állásba. Ennek célszerű utána járni. Ha Ön is meg tud barátkozni a Focus-szal, nyugodtan vegyenek egyet. Ha a felesége a választ olvasván elkezdené az orra alá dörgölni, hogy "na ugye, megmondtam", nyugtassa meg, hogy attól, hogy a Focus tetszik neki, még nem feltétlenül ért az autókhoz, csak most szerencséje volt. Ha más autót mondott volna, lehet, hogy simán lebeszélem róla, és azt mondanám, hogy bármilyen húsz éves Mazda vagy Audi jobb nála. :-)

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mit vegyek egymillióig?

2014.03.22. 08:57 - becsuletesnepper.hu

 

Tisztelt Nepperűző!


Én szeretnék egy autót vásárolni heteken belül 1 millió forintig! Az elvárásaim: Legalább 1.9-es motor benzin vagy dízel mindegy, klíma, legalább 2000-es évjárat, viszonylag olcsó szervízköltség, és megbízható legyen mert 1-2 havonta járok haza Németországból!

Nézegettem a BMW 320d-ket illetve az 525, 530d-ket. Mennyire megbízhatóak ezek? Illetve ha nem ezeket, akkor milyen autót ajánlana?

Köszönöm!

Üdv.: Tibi

Kedves Tibi!

A 320 is megbízható, az 5-ös sorozat is, ezek közül nekem az 525 a kedvencem. A BMW-k esetében van néhány dolog, amire figyelni kell. Nagyon szeretem a BMW-ket, de egymillióért még nem láttam olyan dízelt, amit megkívántam volna úgy igazán. Ha ilyen hosszú ingázásokra kellene autó, én valami 1.9-es TDI-t vennék, mondjuk egy Passatot, nagy hely van benne, kényelmes autó, jól fogyaszt. Az 1.9 TDI-re jellemző, hogy nem akar tönkre menni, de ha mégis, akkor olcsóbb javítani, mint a BMW-t. Nem tudom milyen nagy növésű, de lehet, hogy elég egy Octavia, Bora vagy Golf is.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Citroen C5 vagy Skoda Octavia?

2014.03.18. 13:23 - becsuletesnepper.hu

 

Tisztelt Nepperűző!


Múltkor olvastam a csontis C5-ről a tesztet. Meg is tetszett az autó, és rögtön le is mondtam a három F betűs szlogenről. 2,5-3 millió forintom lenne új (használt) autóra. Sokat nézegettem a hirdetéseket, már nap mint nap arra eszmélek, hogy hajnali kettő van, de érdemleges választ még sehol sem kaptam.

Két kiszemeltem a citroen C5 2.0 HDI automata exclusive felszereltséggel, és 200 ezer körüli km-rel (sose lehet tudni). Ő 2008-as. A másik pedig egy 2011-es skoda octavia 1.4 tsi manuális elegance felszereltséggel. Ön melyiket ajánlaná?

Melyik az az autó ezek közül, amelyik csak benzint/gázolajat és olajat szűrőt és vezérlést kér csak, és nem fog budapesttől 300 kilométerre lerohadni?

Várom válaszát, tanácstalan vagyok. Ez lehetne az első komolyabb autóm.

Köszönettel: K. Márk!

Kedves Márk!

Az új C5 már sokkal jobb, mint a régi, sokkal szebb is, sokkal jobb a kidolgozása is. Nekem még nem volt hozzá szerencsém, ezért személyes tapasztalatokról nem tudok beszámolni, de ismerőseimnek volt, és ők szerették. A HDI motorokkal sosem volt különösebb gond, megbízható konstrukciónak számítanak, ugyanez nem mondható el a kis TSI motorokról, ott már sűrűbben előfordulnak problémák, ráadásul csak a katalógusban fogyasztanak jó, a valóságban nem. Olyan nincs, hogy csak gázolajat, olajat és vezérlést kér egy autó. Minden autónál lehetnek nem várt költségek, elfáradhatnak alkatrészek, amiknek a cseréje pénzbe fog kerülni, egyszer sokba, másszor kevésbe. Ilyen ez a popszakma. Ha lenne még 1.9-es TDI az Octaviában akkor azt javasolnám, de sajnos már nincs. A két típus közül inkább a C5-öst venném meg, mint a TSI-t.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Honda Accord vagy Mazda 6?

2014.03.17. 08:13 - becsuletesnepper.hu

 

Kedves Becsületesnepper!


Autóvásárlás előtt állok, 1,2-1,3 millió Ft körül nézegetek és két típus maradt fent a listán: Mazda 6 2.0 CD (2003) valamint Honda Accord 2.0ESi (1999). Valószínűleg a dízel a fogyasztás miatt jobban megérné (évi max. 10 ezer km-t mennék), de valahogy a szívó benzines Accord megbízhatóbbnak tűnik. Képtelen vagyok dönteni e kettő között. Mindkét autó 200-250 ezer km-t futott. Ön mit javasol?

Köszönettel,
Bence

Kedves Bence!

Egy ilyen idősebb dízelnél egy esetleges befecskendező rendszer javítás az autó árához képest már nagyon jelentős tétel tud lenni, ráadásul egy 2003-as autónál biztos, hogy az óraállás nem minden esetben azonos a valós futásteljesítménnyel, simán előfordulhat, hogy kétszer annyi van az autóban. Évi 10 ezres futáshoz nem feltétlenül kell dízel autó, hiába fogyaszt a benzines többet, egy esetleges javítást sokkal kevesebből meg lehet úszni a benzines esetében. A kettő közül én egy benzines Accordot vennék inkább.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

BMW-zzek vagy adjam lejjebb?

2014.03.15. 09:43 - becsuletesnepper.hu

 

Tisztelt Becsületesnepper!


Nyáron szeretnék autót vásárolni és jelen pillanatban több alternatíva is szóba jön.

A keret kb 1,2 millió + szerviz. Fiatal vagyok, fontos a vezetési élmény, de gondolkozom előre is, esetleges családi létszám bővülése esetére is. Most érkeztem el oda, hogy megcsapott a BMW szele, és szemezgetem egy 320, as illetve 525-ös kombival. Kicsit tartok tőlük, mert mégiscsak prémium márka, alkatrész javítás egyebek. Olvasgattam a hibákról is, de az ijesztőbbek csak az 525tds modellnél voltak.

Kérdésem az lenne, hogy megéri-e belevágni ilyen árkategóriában BMW vásárlásba, vagy maradnom kéne a "realitás" talaján és más márkát választani.

Ilyen árban általában sok km-es autókat lehet venni. Mennyire kell tartani az esetleges 250-280 ezret futott daraboktól?

Válaszát előre is köszönöm:
Gergely

Kedves Gergely!

Nem kell annyira félni a BMW-től, pláne nem egy benzinestől. A rozsdára kell odafigyelni, a kerékíveken kezdődik általában, de alaposan át kell nézni mindenhol. A motorokkal nagy dolgok nem szoktak lenni, persze oda kell rájuk figyelni, és karban kell őket tartani. Bontott és után gyártott alkatrész hegyekben van hozzá. A 250-280 ezres futások még önmagukban semmit nem jelentenek, ennél az árkategóriánál ez teljesen normális, nem fognak a jövő héten atomjaikra bomlani.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Jobbkormányos autót Magyarországon?

2014.03.13. 07:56 - becsuletesnepper.hu

 

Tisztelt Becsületesnepper!


Ma bekukkantottam telephelyére. Ezt folytatva szeretném  megkérdezni, hogy mi a véleménye az angliai használtautók magyarországi üzembehelyezéséről és használatáról? Milyen terheket vállal, aki erre a kompromisszumra vállalkozik?

Előzmény annyi volt, hogy pályakezdő fiam angliai autó vásárlását most vezényeltem le internetes keresés és telefonos távirányítás útján, sikeresen, egy Honda Jazz végeredménnyel. Elég jól belelátok most az ottani vásárlási lehetőségekbe.

Üdvözlettel
Sándor

Kedves Sándor!

Az angliai árak lényegesen az európai alatt vannak, ezért csábító lehetőség sokak számára. A fogalomba helyezéssel nincs gond, simán megoldható. A használatával kapcsolatban Önnek kell mérlegelni, hogy jó lesz-e. Maga az autó kezelése könnyen megszokható, nem igényel különösebb képességeket. Az előzés nehezebb dolog, mert a másik oldalon ül, nehezebben vagy egyáltalán nem tud kinézni egy teherautó mögül. A parkolóba való behajtásnál nem fogja elérni az automatából kijövő jegyet, illetve minden olyan dolog problémát fog jelenteni, amikor a bal első ablakon kell kinyúlni valamiért. A majdani eladáskor jelentősen csökken a potenciális vásárlók száma. A "jelentősen" kifejezést úgy értem, hogy a kutya nem fogja felhívni, kivéve a bontósokat, és majd gombokért fog megválni az autótól, csak már valaki vigye a háztól. A bontósnak viszont jó lesz. Ilyenkor az emberek azt szokták mondani, hogy nem eladásra kell a kocsi, hanem magamnak. Igen, de egyszer minden kocsi eladó lesz, és akkor szívni fog. Nagyot. Nekem nem kéne, de Ön tudja.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Napi hetven kilométeres ingázáshoz

2014.03.10. 13:52 - becsuletesnepper.hu

 

Tisztelt Becsületesnepper!


Úgy hozta az élet, hogy munkahelyváltás miatt (megéri) napi 35+35 km-t kell munkába/ból autóznom. Autót keresek, kutatok, Vásárolnék - pár héten belül. Ehhez kérném a tanácsát!


Mihez kellene?

70 km napi ingázás, hétvégi kutyát, brngát, barátnőt kocsibabevágós kirándulásokra, fiatal - aktív élet élésére (színház, randi, kisbolt, stb). Évi kb. 18.000 km.


Mit várnék el tőle?

Legyen megbízható, relatíve olcsón fenntartható-üzemeltethető, lehessen vele haladni a forgalomban (városon kívül 80%-ban), és persze baleset után épségben másszak ki belőle.


Keret?

Legkeményebb szűrési kritérium, 800.000 ft + X ezer ft a kötelező szervízekre, stb.


Lázas totalcar olvasás után (:)) a következőkre szűrtem le a kínálatot:

Ford Focus (98-04) 1.6-1.8 benzin /- TDCI, TDI től óva intenek/, kizárólag KOMBIban

Toyota Avensis (97-03) Benzin és Diesel (D-4D) egyaránt, 4-5 ajtós és KOMBI is szóbajöhet.


Azért a németekről sem mondtam le:

VW Golf IV./ Passat 1.9 TDI variant

Audi A/4 (95-01)avant 1.9 TDI - esetleg quattro, ha olyan jó a vétel.


Őszintén bevallom, kombikra vagyok leginkább kihegyezve, de kész vagyok kompromisszumok kötésére is természetesen - ilyen összegért.


Köszönettel,
Máté

Kedves Máté!

Az összes Ön által említett autó jó választásnak számít, egyikre sem mondanám, hogy ne vegye. Egy sokat futott TDCI Focus-ról Zách Dani kollégánk írt egy tesztet, de a benzines is ugyanilyen jó. A Toyota Avensis egy közismerten megbízható, szinte elpusztíthatatlan autó, mindegy melyik motorral veszi. Az Audi A4, VW Golf, VW Passat ugyanarra a megbízható technikára épül, nagy buktató nincs bennük. Ha már ezek szóba kerültek, említsük meg a Skoda Octaviát is. A quattro hajtást nem értem, szerintem tök felesleges Magyarországon, ezen a télen például milyen előnye származott volna belőle? Persze jól néz ki a hirdetésben, meg az autó elején a kis címke, de csak többet eszik és egy plusz meghibásodási lehetőség. Azt vegye, amelyikből jobb állapotút és valódi kilométeróra állásút sikerül találni.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Öreg Peugeot vagy még öregebb Merci?

2014.03.09. 09:29 - becsuletesnepper.hu

 

T. Nepperűző!


Négytagu családom kinőtte a szuzukit, és kellene valami nagyobb, viszont a keret max 300 000 Ft (+ 30-50 000 az azonnali javitásokra). Kereskedő honlapokat nézve a Pegueot 405 1990-es kiadásuak és az idősebb 1983-tól gyártott Mercédesz 123, 124 tünik reálisnak. Mindenképpen diesel kocsit szeretnék, mert a cégem munkábajárásra +egyébb magánutra biztosit 50 liter MOL gázolajat havonta. Sajnos benzint nem tudom milyen oknál fogva nem (Fuvarozó cég). Szóval dizel, belül tágas, max 300 000-es kategória ami + 50-80 ezer forintból használhatóvá tehető. Lényeges hogy a szuzuki megmarad, tehát 2. autó lesz. A Szuzi nem hajlandó elromlani soha ezért biztonsági okból megmarad, meg az árát se fizetnék meg.

Üdvözlettel: Péter a dizeles.

Kedves Péter!

A 123-as Mercihez nagyon kell érteni, vannak helyek, amelyeken igencsak tud rohadni, és még számos buktató. Az említett 300 ezer környékén nincs jó 123-as Merci csak még támolygó romok, a 124-esről már nem is beszélve. A 405-ös Peugeot viszont teljesen használható, a benne lévő dízel motor a legjobbak közé tartozik, megfelelő karbantartással szinte örök életű. A hátsó futóműre kell figyelni, az tipikus Peugeot-probléma. Nagyon sok rettenetesen lefingott roncs van közöttük, de nem lehetetlen jót találni.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Octavia kombit, de milyet?

2014.03.04. 07:59 - becsuletesnepper.hu

 

Kedves Nepperűző!


20 éve használok egy 1,6-os F-Astra kombit, és lassan eljön az ideje, hogy lecseréljem. Mindenképpen kombit és egy megbízható "tömegautót" szeretnék. 64 éves nyugdíjas vagyok, évi 8-10 ezer kilométert autózom, ezért csak egy benzines Octavia jöhet szóba.


Az első kérdésem: 1,4 TSI motorral vagy 1,6-es szívó-motorral. Adatai alapján nagyon tetszik a TSI, de nagyon sokan mondják, hogy a TSI túl bonyolult, és ezért, ha a turbó meghibásodik, annak a javítása nagyon macerás, drága, és kevés helyen értenek hozzá. Ön melyiket választaná?


A második kérdésem: Ár / érték / megbízhatóság szempontjából melyik évjáratot és futott kilométert érdemes megcélozni a kereséskor? Ön a helyemben milyent keresne?


Köszönettel: S. György.

Kedves György!

Az első kérdésem: 1,4 TSI motorral vagy 1,6-es szívó-motorral. Adatai alapján nagyon tetszik a TSI, de nagyon sokan mondják, hogy a TSI túl bonyolult, és ezért, ha a turbó meghibásodik, annak a javítása nagyon macerás, drága, és kevés helyen értenek hozzá. Ön melyiket választaná?
 
1.6 szívó benzin, nem kérdés, ezzel nem fog tovább őszülni, legalábbis nem emiatt.


A második kérdésem: Ár / érték / megbízhatóság szempontjából melyik évjáratot és futott kilométert érdemes megcélozni a kereséskor? Ön a helyemben milyent keresne?
 
Árat nem írt, de a TSI-ből úgy gondolom, hogy egy újabb modellt nézett ki magának. Egy 2009-től gyártott, 1.6-os szívót vennék, 100-150 ezer kilométer körülit. A kilométert nem kell nagyon szorosan venni, ha kicsit több, de az autó állapota jó, akkor sincs semmi. Ön nem megy sokat, ezek a motorok még húsz évig menni fognak ilyen éves futással.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

BMW E46 vagy Alfa 159?

2014.03.02. 11:30 - becsuletesnepper.hu

 

Kedves Nepperűző!


Előszó: Kizártnak tartottam, hogy valaha is tanácsot kell kérnem autóvásárlásban, a reggeltől estig használtautó-kínálatot böngésző embertípus vagyok. Uno Turbo-tól G-Merciig néha minden érdekes.


A helyzet: 2007-es évjáratú E92 BMW-m nyűgös egy autó. 3 éve szolgál engem közel sem olyan megbízhatóan mint előtte az E46. Ezért el szeretném adni.


A kérdés: Melyik autót válasszam a következő két típus közül, melyik lehet jobb választás? Évi kb 30e km-t megyek, sportosan vezetek (küldtem is önnek képet az idei pályanapról amin kergetjük egymást)

Alfa 159 1.9 , 2.0 JTD - 2008 utáni (150/170ló) vagy BMW E46 320d - 2004 utáni (150 ló). Ez a két autó tetszik. (Kasztni mindegy, akár cabrio is jöhet, de mindenképp kéziváltós) Az ár is szinte mindegy ugyanis olcsóbb autókról beszélünk mint a mostani kocsim. (3 000 000 körül a kinálat teteje, ez teljesen belefér)


A "megbízhatatlan" olasztól joggal félek? A gondtalan E46-kilométerek már csak megszépült emlékek? Mit gondol? Ön melyiket ajánlaná?


Előre is köszönöm válaszát,
Üdvözlettel,
Áron

Kedves Áron

Na, ha már együtt csapattunk, akkor tegeződjünk, ne púposkodjunk itt. Ennyi pénzből már a legszebb M pakettes BMW-ket is meg lehet már  kapni. Szerintem az E46 nagyon jó kocsi, de ezekre a dolgokra figyelni kell. Ha nem ragaszkodunk az M paketthez, akkor kb. kétmillió környékén vagy picivel fölötte már tényleg 150-160 ezret futott autókat vehetünk kintről. Az Alfa 159 nekem is személyes kedvencem, mert egy jó színben észveszejtően szép autó, az utóbbi tíz év talán legszebb formája, nekem különösen a kombi tetszik. A benne lévő multijet motor nagyon jó, megbízható darab. Igazából nehéz helyzetben vagyok, mert mindkettőt szeretem, nem tudom egyiket sem kiemelni. Menj el, nézz meg mindkettőből többet, amelyiknél nagyobbat dobban a szíved, azt vedd meg.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-


h i r d e t é s

Nepperűző Nepperűző

Kérdezze a Nepperűzőt, vagy böngéssze a rengeteg eddigi tanácsot. Kereshet is!

KeresésKeresés

IndapassIndapass