2011.11.18. 14:33

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző,

szeretnék egy használtautót venni Németországban. Valahol talán a Totalcaron olvastam, hogy van egy adatbázis nyugat európában, ahol az autó adataival le lehet kérdezni a történetét, biztosítási káresemények stb. Tudna nekem erről valami információt adni? Nem találom már sajnos a cikket, ahol olvastam erről. Válaszát előre is köszönöm.

Norbi

Tisztelt Uram!

Központi adatbázis nincs. Egyes márkáknak van ilyen nemzetközi adatbázisa, ahol minden márkaszervizben tett látogatásról egy rövid protokoll készül: mit cseréltek, milyen munkaműveleteket végeztek. Ahol biztosan van ilyen: Audi, BMW, Mercedes, Skoda, SEAT, Volkswagen, más márkáknál érdemes felhívni a szervizfüzetben levő pecsét szerint a munkát végző szervizt, és információt kérni. Nyugaton ez rendszerint nem ütközik akadályba.

Biztosítási eseményekről egyes országokban létezik független adatbázis, ilyen pl. Belgium és Egyesült Királyság. Keressen rá a neten: Car-pass, Carfax, Autocheck.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.