2011.12.05. 15:21

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!

Ötajtós Astra G-nket tervezzük lecserélni valami nagyobbra, mert útban van a második gyermek. Két kérdésem lenne:

- Ha szervízkönyvvel hirdetik a kocsit, az mennyire garantálja, hogy a kocsi tényleg annyit futott, amit az óra mutat?

- Kombiban gondolkodunk, én mindíg is imádtam őket, végre a feleségemet is sikerült rábeszélni. Három lehetséges befutó van: Astra H, Focus, Octavia 1. generáció kb 5 éves, 1.4-1.6-os. Melyiket ajánlja inkább? Előre is köszönöm válaszát: Gábor

Tisztelt Uram!

A szervizkönyv is hamisítható, de egy magyarországi autónál azonnal kibukik a turpisság, ha elkéri a számlákat, illetve gyanú esetén ellátogat a pecséten szereplő szervizbe. Vigyen egy tábla csokit, és kérje, hogy bólintsanak, vagy rázzák a fejüket az Ön által mondott km óra állásokra. Elképzelhető, hogy telefonon is segítenek, de jogos, ha nem. Alapvetően nem azért vannak a munkafelvevők, hogy közszolgálati adatbázisként szolgáljanak.

A három típus közül ízlés dolga, hogy melyik jobb, lényeges minőségi különbség nincs köztük. Azt válassza, amelyik ismert előéletű, sérülésmentes, vagy szakszerűen lett javítva, és garanciát adnak mellé. Ennél többet nem tehet a melléfogások kivédése érdekében.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.