Alfa helyett igáslovat

2012.11.06. 10:30

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Fejembe vettem, hogy vásárolnék egy igazi igáslovat! Ez idáig csak Alfáim voltak, és jelenleg is egy 91-es 33-as 1.7 16V-t hajtok, így a keresést egyből leszűkítem az olasz térfélre! Évente kb. 20.000 km-t tennék az autóba, melynek kb 70%-at autópályán teszem meg, így csak valami nagy és kényelmes vasra van szükségem. Új autó nem jöhet szóba, mivel azoknak nincs igazi egyéniségük, szívük, lelkük... tehát azok csupán autók, használati eszközök. Nekem nem erre van szükségem.

Két típusra szűkítettem a kört, mégpedig az Alfa 164 és a Lancia Thema-ra. 164-esem már volt, egy 2.0 TS 8V. Ez már bizonyított, mivel több mint fél év állás után is benzin és aksi kellett bele és pöcre indúlt, majd 1000 km-t mindenféle gond nélkül lefutott (bár barátaim 10 km-re nem indultak volna el vele az állapota alapján). Viszont a Thema sokkal jobban tetszik nekem. Egyszerűen gyönyörűek azok az autók. Mind a két típusnál csak a 2.0 16V benzines motor jöhet szóba, diesel-t nem akarok ilyen korban! A 164-est már ismerem, arról tudom, hogy egy jó autó, és tévesek a negatív vélemények róla. Viszont a Thema-ról nem találok elég információt a neten... Így a kérdésem az lenne, hogy Ön melyik típust javasolná, illetve mit tudna mondani a Thema-ról?

Köszönettel: Szabolcs

Kedves Szabolcs!

Ez az egyik kutya, másik eb tipikus esete. Ezek az autók zömében eléggé letaposottak már, nézegesse mindkét típust, és azt vegye, amelyikből jobb állapotút talál.

Üdv
becsuletesnepper.hu

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.