Autó négy főnek és egy nagytestűnek

2013.06.28. 11:26

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!

Meglévő autónk cseréjén gondolkodunk a nem oly távoli jövőben. A család 4 tagú és van nagytestű kutya is. Csak olyan autó jöhet számításba, ahol hátul szállítható a négylábú is. A keret 2 millió Ft körüli. Az első gondolat a 2003-2009 között gyártott Toyota Avensis 1,8 benzines változata, természetesen csak kombiban (az éves futás kb 15 ekm, szóval dízelben nem gondolkodok). Aztán elindult a vezérhangya, hogy igen ám, de van amikor a nagyi is jön vagy esetleg mindkét nagyi. Az Avensisbe 5 fő még ok, de 6 nem annyira. A hétszemélyes gépeknek általában nincs csomagtere teljes kapacitáskihasználtság mellett. Vannak ám 6 személyesek is! A Multipla nem az én világom. Japán fetisiszta vagyok, de lehet, hogy más irányba is meggyőzhető. Japánból van a Honda FR-V (1,7 vagy 1,8 benzines).

Most itt tartok. FR-V és kombi Avensis sincs túl sok a kínálatban. Lehet, hogy külföldön kellene nézni (ott Avensisből a többség kombi). Mi a javaslata? Mire figyeljek? Van más alternatíva?

Köszönettel: István

Kedves István!

Az Avensis jó gondolat, de hat személy esetén kilőve. Japánból tényleg csak az FR-V a hatszemélyes, bár a Multipla emlékeim szerint egy kicsit tágasabb. Az 1.7-es motor a Civic Coupéban és a Streamben is szolgált, kiforrott, nem romlik el, jól fogyaszt, az 1.8-as az ufó Civic-ből való, erősebb, azokkal sincs gond. Mindenképp érdemes külföldön is körülnézni, sokkal nagyobb a választék, a mobile-n tízszer annyit hirdetnek, mint itthon.

- Becsületesnepper -

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.