2014.04.13. 07:02

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületesnepper!

Eljött az idő, hogy a 124-es 2,5 szívódízel autómat lecseréljem, mert szétrohadt az alja (különben valószínűleg soha nem cserélném le). Megszoktam, hogy nem romlik el úgy, hogy megáll alattam, és azt is, hogy olcsón javíttatom. Elég volt az extrája, elektromos tükör, légkondi. Évi 15-20 ezer kilométert megyek vele, főleg városban. Na, az Ő helyére keresek valamit.

Ford Focus, Mondeo, vagy Toyota? Lehet épp benzines is, ha az olcsóbb üzemanyag miatt nem járok lényegesen rosszabbul. Egymillióban gondolkodom, de mondjuk 1,5-ig el tudok menni.

Üdv,

Bernát

Kedves Bernát!

A Focusból jó a benzines és a dízel is. Az 1,6-os dízel még városban is elmegy hat liter alatt, hosszútávon pedig öt liter körül. A 90 lóerősben ha jól tévedek nincs részecskeszűrő sem, az még egy problémaforrással kevesebb, a befecskendező rendszere nagyon stabil. Pont most került a látókörömbe egy ilyen, 420 ezret futott autó, aminek még semmi baja nem volt. Mondeóból inkább az 1,8-as benzinest venném.

A Toyotából nem említett típust, de jó a Corolla és az Avensis is. Mindegy, hogy benzines vagy dízel, például a Corolla még az 1,4-es dízellel is jó, és menetdinamikában mind hozza azt, amit a Merci tudott.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.