Németet vagy japánt?

2014.04.20. 15:02

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!

Azt szeretném kérdezni, hogy melyik autót válasszam többnyire túrához és városi használatra egyaránt? Egy BMW Z3-ast, Mazda MX-5-öst, vagy Honda S2000-est? A magasságom kb. 185 centiméter, és kicsit nagyobb darab vagyok. Mindennel együtt 2-2,5 millió forintot tudok ráfordítani.

Köszönöm válaszát!

Kedves Kérdező!

Elsőként a Honda S2000-et egy elegáns mozdulattal húzzuk ki a listáról! Nem azért, mert rossz. Egyáltalán nem az, sőt, de a legolcsóbb itthon 3,5 millió, és kint is kilencezer euró, ha a kamu hirdetéseket nem nézzük. A maradék kettő hasonló adottságokkal rendelkezik, már ami a méreteket illeti, egyik sem egy kamion. Az MX-5 egy legenda, nem véletlenül, és ezért az összegért már a C változatot is megkapni, amelyben már több erő is van, nem csak a zseniális futómű, kormány és váltó.



A Z3 szintén jó autó, már az 1,9-es motorral is használható, de lehetőség szerint nagyobbal venném. Sajnos a kínálat jellemzően a kis motorosokból áll, elvétve van egy-egy nagyobb motorváltozat. Én elgondolkoznék a kintről történő vásárláson is, ott sokkal nagyobb a kínálat, és ennyiért már lehet venni 2,8-asokat is. Azt vegye a kettő közül, amelyik jobban tetszik, mindkettő nagyon jó autó.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.