Osztrák autót, ne potyautat

2014.07.05. 08:14

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Üdv!

Manapság a használtautón elterjedtek az osztrák és német papíros autók, én pedig elérkeztem autóvásárláshoz...

Egyenlőre bátor vagyok, ki szeretnék menni Ausztriába egy klímás dízel csodáért (Toyota, VW előnyben). Viszont nem szeretnék sem üres kézzel, sem egy kompromisszumos-megoldással hazajönni, így gondoltam rákérdezek, merre érdemes indulnom, ha nincs konkrét autó kinézve. Olyan helyet-helyeket keresnék ahol akad választék, nem csak 5 autó van egy udvaron, és lehetőleg az árak is barátiak (max 500 euro a keret).


Üdv
Tamás

Kedves Tamás!

Nem kertelek, belecsapok a lényegbe mindjárt az elején. Ön, kedves Tamás, ha nem írta el és tényleg 500 eurós klímás Toyotát keres, álomvilágban él, de legalábbis álmot kerget! Beírtam a mobile.de keresőjébe a klímás dízel Toyotát és Volkswagent, itt van a találati lista. Toyota egy sincs benne (micsoda véletlen!), de a Volkswagenek képeit elnézegetve sem a kompromisszum mentes állapot, hanem a bontó hátsó sarka jut az eszembe. Igazi hullák, sok rozsdával, a végtelenségig leélt mocskos belsővel, bizonytalan műszaki állapottal, és klasszikus nepper javításokkal (taknyolás spay-ből közvetlenül a rozsdára a parkolóban). Ha lenne ilyen hely, ahol 500 euróért sorban állnak a klímás dízel csodák, akkor sem árulnám el Önnek, illetve a nyilvánosságnak, hanem kamion számra dönteném haza őket, és betegre keresném magam, mert nepper vagyok, nem hülye. De sajnos nincs ilyen hely, csak az álmok világában, a jó kint is drága, a nyugatiak sem hülyék, hogy elkótyavetyéljék a portékát. Gyanítom, hogy ha ilyen alacsony a költségvetés, és ilyen irreálisak az elképzelései, akkor a járulékos költségekről sincsenek pontos elképzelései. Ki kell menni érte mondjuk Münchenbe, mert nem mentünk messzire, haza kell hozni, haza felé már két autót kell tankolni, zoll rendszámot kell venni, két autóra osztrák és magyar pálya matrica, itthon vizsga, regadó, rendszám, forgalmi, törzskönyv, vagyonszerzési illeték, és mindjárt elköltött 3-400 ezret a vételáron felül. Maradjon itthon, annyi esélye van a sikerre, mint Hitlernek lett volna a nürnbergi perben.   
 

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.