Ötcsillagos törésteszttel 800 ezerig?

2015.01.07. 10:53

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Becsületesnepper!


Mivel bukom a legkevesebbet? A munkahelyemen elvárják a saját autó használatát céges kiküldetésekhez.

Jelenlegi autóm: VW Polo classic 1.9 sdi gyártási év: 1997 futott km: 600.000 +, érték kb. 300.000 Forint.


Tények:

-       évi 13.000-15.000 km/év céges használat (80% autópálya, ált. 400-1000km /út), 5000km/év saját használat (város)
-       a cég kizárólag a 9Ft/km amortizációs díjat és a NAV által megállapított fogyasztási normát fizeti
-       jelenlegi autóm városi használatra megfelel, de hosszabb távra nem szívesen használom (nincs légzsák, gyűrődő zóna, kényelmetlen, abszolút fapad)
-       havonta 40.000-50.000Ft-ot tudok megtakarítani, az új autóra maximum 800.000Ft tudok kiadni (nettó fizetésem 230.000Ft/hó)
-       a cégnél felkínáltak hitelt autóvásárláshoz (ezt csak a legvégső esetben tenném, soha életemben nem vettem fel hitelt)


Új autóval szembeni elvárások:
-       alacsony fenntartási költség és fogyasztás (a mostani autóm e tekintetben tökéletes)
-       legyen biztonságos (lehetőleg 5 csillagos törésteszt)
-       legyen elég hely 4 személynek (2 felnőtt + 2 gyerek)
-       legyen megbízható a hosszú utak miatt (ha lerobbanok, valahol minden költség engem terhel pl. hazaszállítás akár 500km távolságból vagy a helyszíni javítás, szállás, utazás költsége)


Kérdések:
-       Ön milyen autót venne?
-       Mivel bukom a legkevesebbet? Véleményem szerint minél drágább, újabb autót veszek, annál nagyobb lesz a veszteségem (olvastam az Ennyit költesz az autódra valójában cikküket).


Köszönettel,

"Kovács Béla"

Kedves "Kovács Béla"!

Még eszembe nem jutott autót törésteszt alapján keresni. Én is féltem a családom, én sem akarok meghalni, nyilván nem kockáztatok az úton fölöslegesen, és másnak se akarok bajt okozni, de ha azt dobta a gép, akkor azt dobta. Itt olvasgathat a teljesség igénye nélkül, hogy melyik autónak hány csillagos a töréstesztje. Mindjárt látni is fogja, hogy egész jó kocsiknak is csak négy vagy kevesebb csillagja van. Ebből a listából azonnal kitűnik, hogy a 800 ezer forint nagy eséllyel kevés lesz egy öt csillagos autóhoz, így ezt a paramétert át kellene gondolni.

Hitel felvételével tudna venni ilyen autót, de erre nem biztatnám, inkább legyen kevesebb a csillag. SDI tulajdonosként már megtapasztalta a régi 1.9-es VW dízelt, én is valami hasonlót javasolnék, mondjuk egy Octaviát. Ugyanaz a szög egyszerű technika, mint a Polo, és ez a régi 1.9 TDI tényleg az egyik legjobb dízel, amit az elmúlt huszonöt évben gyártottak.

 

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.