Fabia kell 600 ezerig. Milyen motorral vegyem?

2015.01.08. 10:59

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves Becsületesnepper,

első autónak szeretnék egy megbízható, praktikus autót venni, 600.000 körül. Az 1.2 6v, 1.2 12v, és 1.4 es benzineseket néztem; sokak szerint az 1.2-es motor megbízható, hálás. Ön szerint a három motorból melyik a megbízhatóbb hosszú távon?


Köszönöm
Attila

Kedves Attila!

 Volt már mindegyik Fabiához szerencsém, nekem különösebb gondom nem volt velük. A népítéletekben is jellemzően szeretik, bár van néhány elégedetlen tulaj mindhárom motortípussal kapcsolatban. Van néhány tulaj, aki el van ájulva a kocsijától, ezek szerintem csak önigazolások, hogy mennyire jól választottak, mert pl. a repülés, száguldás még egyszer sem jutott az eszembe egy Fabiában ülve. Az egy olcsó kis autó, elmegy A-ból B-be, de az ülései nekem kifejezetten kényelmetlenek hosszú távon. Igazából mindegy szerintem, hogy a három közül melyiket veszi, bár nekem a négy hengeres a legszimpatikusabb. Azt vegye, amelyikből jobb állapotút talál. Az elektromos szervóra kell figyelni, az egy jellemző meghibásodásuk. A tünetei, hogy időnként elnehezül a kormány.
 

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.