MX-5 vagy Impreza WRX?

2015.02.28. 14:02

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves Nepperűző!

Szeretném a segítségedet és a tanácsodat kérni a választásomhoz. Jelenleg egy 150 LE-s, 1,5 éves automata Mazda 6 dízel kombival járok, éves szinten kb. 40-50 ezer km-t. 41 éves vagyok, mielőtt megkopaszodom, szeretnék másodiknak egy olyan autót, ami nagyobb élményt nyújt, mint a Mazda 6-os (megjegyzem azt is imádom, előtte is 6-osom volt 5 évig és azt is imádtam). 3,5-4 milliót szánnék a vásárlásra, és vagy Impreza WRX (esetleg STI) vagy MX-5 jöhet szóba. A Subarura kb. 20 éve vágyom, vezettem már sima WRX-et, STI-t is, de saját nem volt. Lenyűgözött az ereje, maradandó élményt adott. MX-5-öt még nem volt szerencsém kipróbálni, csak sokat olvastam róla (itt a TC-n is), szinte csak szuperlatívuszokban beszélnek róla. Eddig egyszer próbáltam kabriót, 5 éve egy 200 LE-s Audi TT quattrót, azóta sem tudom elfelejteni. Nehezíti a választást, hogy családom van két kicsi gyerekkel, ez a Subaru mellett szólna, az adrenalin/endorfin faktor meg az MX-5 mellett. Mindkettőt nem tudom megvenni, ezért kérlek hogy szakavatott hozzáértőként oszd meg velem véleményedet, és segíts a döntésben.
Előre is köszönöm, hogy időt szánsz rám!

Üdvözlettel:
Zsolt

Kedves Zsolt!

A Subaru tényleg erős, de az a bajom ezekkel az autókkal, hogy jellemzően többet tudnak, mint a pilótáik, de ha esetleg a pilóta is jó lenne, akkor sem tudná kihasználni közúton a kocsi képességeit. A Subaru ellen szól, hogy nem mindegy melyiket veszed meg, vannak rosszabbul sikerült szériák, amik hajlamosabbak a csapágyasodásra, ha elromlik, akkor zsebbe nyúlós tud lenni. Léteznek hozzá erősített csapágyak, dugattyúk, de ezek közel milliós tételek tudnak lenni.




Az MX 5-ben az a szép, hogy nem túl erős, de mégis nagyon intenzív élményt ad, mert ügyesen mozog, és nem kell Michelisz Norbinak lenni, hogy jót autózzunk vele, ráadásul jó helyen kapar. Ha kinyomod a szemét, akkor sem romlik el, csak legyen benne jó olaj. Ha második autó kell, amiben rendetlenkedhetsz, azt a gyerekekkel úgysem tudod megoldani a Subaruban sem.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.