Költsek rá vagy vegyek kis dízelt?

2015.03.15. 10:15

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves Becsületesnepper!

Négy éve van meg 2001-es 1.4-es benzines Xsarám valós 110.000 km-rel. Szeretem, ápoltam, szép állapotú, de eljött egy nagyobb szervíz ideje (fékek, akku, stb.). Kb. 150 ezret kéne ráköltenem idén. Új munkahelymre kocsival járok, napi 50 km az M0-áson.

Kérdésem a következő: költsek-e rá ennyi pénzt vagy vegyek egy kisdízelt? Saxo-t, 106-ost néztem az örökéletű 1.5-össel, de még a drágábbak esztétikája is messze elmarad az enyémtől. Viszont éves szinten kb. hetvenezret spórolnék, ráadásul találtam egyet ami még ugyahogy elviselhető, és valóban rendbe lett rakva. Viszont kisebb (biztonság), nincs benne klíma (kényelem).

Egyszerűen nem tudok dönteni. Néztem más dízeleket 2002-től 900 ezer forintig, de valahogy az újabb dízelt egyszerűen nem merek venni, évi 15-20 ezer km-hez nem merem vállalni a rizikót.


Kérlek pár tanáccsal segítsd a döntésem.

Köszönöm

Kedves Kérdező!

Egy Xsarát 150 ezerből nagyon meg lehet csinálni, hacsak valaki nem akar lehúzni. Az ilyen kiadások az autózással járnak ez az ára annak, hogy nem a BKV-val jársz. Ha van egy szép állapotú autód, amit szeretsz, és tudod, hogy mibe ülsz, akkor költsd rá a pénzt, és használd tovább. Utána az autó neked lesz jó, és te fogod élvezni annak a gyümölcsét, hogy rendbe raktad. A biztosan jóból beleülnél egy talán jóba? A Saxo és a 106-os nagyon jó, a kis 1.5-ös dízel nagyon keveset eszik, és szinte agyonüthetetlen, de csak akkor cserélj, ha találtál egy olyat, amit nem éreznél kompromisszumnak.  

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.