Tempós, fiatalos autót nyolc kiló alatt

2015.03.17. 08:14

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Nepperűző!

Fiatalos autót szeretnék, valami 1.6-1.8-as benzin motorral, nem az évjárat a lényeges számomra, mint inkább az ár, fenntartási költségek és a megbízhatóság. Max. 800.000 Ft-om van erre célra.

Városban járkálok leginkább, de néha van autópálya is, ezért egy olyan kocsira lenne szükségem, ami kielégíti ezeket az igényeket és nem gond neki egy 150-es tempóval való autózgatás és jól viseli az előzéseket is. Felőlem lehet akár egy Honda CRX del sol is, ami régi, csak nem tudok túl sokat róla, de ez csak példa volt. Elérhető legyen hozzá alkatrész aránylag olcsón vagy használtból. Hyundai Coupe is tetszik, de tájékozatlan vagyok ezen autók felől, illetve, hasonló kategóriásakról se tudok túl sokat, mivel eddig teljesen mást hajtottam (dízelt). 2, 4 vagy 5 személyes nem számít.

Mi lenne az ideális választás (Nem családot akarok hurcolni vele, de egy hétvégi közepes bevásárlás beleférjen)?

Válaszát előre is köszönöm.


Üdvözlettel: Kornél

Kedves Kornél!

A Honda CRX del sol formailag egészen mást hozott, mint az elődje volt, de műszaki tatalomban ugyanaz a megbízhatóság jellemzi a mai napig. mechanikailag nagyon stabil konstrukció, a rozsdásodásra kell jobban odafigyelni. A targa tető szigetelése szintén odafigyelést igényel, hajlamos a beázásra. A Hyundai Coupe formája elég érdekes, mindennapinak semmiképp sem mondanám. Műszakilag viszont már akkor is nagyon jók voltak a Hyundai-ok. Én elgondolkodnék még a 96-tól gyártott Honda Prelude-ön is.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.