Csak egy maradhat: 320xd vagy Legacy D?

2015.04.13. 13:49

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Becsületesnepper!

Segítségét kérem, s tanácsát megfogadom. Két autóra szűkül a választás: 320xd vagy Legacy D, kombik, kézi váltóval.

Kombi, mert megszoktam, s kell a hely. Kézi váltó, mert automatát nem szeretem, s ha elromlik, sok forint. Dízel, mert sokat megyek, s a nyomaték. :) Összkerék, vezettem már ezeket, s ég és föld a különbség más hajtásokkal szemben. (tehát nem elsősorban a tél miatt)

Egyszerűen melyik a "jobb" autó, Ön melyiket választaná? E kategóriában a két kocsi közötti fenntartási költségek szerintem nem döntők, vagy mégis? Állítólag mindkettőnél 2011 előtt gyártottaknál voltak motor gondok, igaz-e?


Köszönettel, MJ

Kedves Kérdező!

Mindkét autó benne volt a húsz legrosszabb motorral foglalkozó cikkben
 
A BMW-nél a vezérléssel voltak gondok, ott a lánc elkoptathatta a főtengely anyagából kimunkált alsó lánckereket, és annak cseréje csak a főtengellyel együtt lehetséges, de voltak láncszakadások is. Ezeket a dolgokat megelőzi a lánc csörgése, de egy nem hozzáértő tulajdonos nem feltétlenül veszi ezt észre. 2011 márciusa után gyártott motorok már állítólag rendben vannak ebből a szempontból.
Subaruknál az injektorok hibája, a túlzott korom képződés, a részecskeszűrő problémák voltak az első szériáknál. Volt még egy egészen buta hiba is, a gyártás során tömítőpaszta kerülhetett az egyik csapágyhoz, ennek következtében a kenés nem volt megfelelő, és besültek a motorok. Sok motort cseréltek garanciában, de a 2010-től gyártott, már euro 5-ös motorral szerelt autókat már meg lehet venni. 
Jó kocsi mind a kettő, de az alkatrészek nem olcsók. A BMW mellett szól, hogy lehet hozzá bontott dolgokat is venni, a Subaruhoz semmi sincs.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.