Xedos 9 kontra Legacy

2015.04.29. 10:53

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves Becsületesnepper!

Lassan autócsere előtt állok. '93-as swiftem cserélném egy erősebb, nagyobb, szebb autóra. Mindenképp japánt szeretnék, ha lehet olyat amit japánban is gyártottak. Jelenleg 4 kiszemelt típusom van: Toyota Carina E, Mazda Xedos 6, Xedos 9, Subaru Legacy. Carinám volt már, nagyon szerettem, de nem túl izgalmas a formája ezért Ő most az utolsó helyen áll a listán. A Xedos 6, 9 nekem nagyon tetszenek, de nem ismerem őket. A Subaru pedig az összkerékhajtása és a boxer motorja miatt van versenyben, nem a szépsége miatt :-)

Mazdából és Subaruból van is két kiszemeltem:

http://www.hasznaltauto.hu/auto/subaru/legacy/subaru_legacy_2.2_sedan_16v_4wd-8850325

http://www.hasznaltauto.hu/auto/mazda/xedos_9/mazda_xedos_9_2.0i_v6_x9-8719116

Mi a véleményed a típusokról? Milyen fenntartási költségekre és jellemző hibákra kell készülnöm a Mazda és a Subaru esetében? Valamiért úgy gondolom, hogy a Subaru szervizelés tekintetében problémásabb lehet, gondolom ehhez nem minden sarkon értenek. De mond ha nem így van!


Köszönöm szépen a válaszod!

Kedves Kérdező!

A Mazdáknak és a Subarunak is van egy közös tulajdonsága, alig van belőlük. Ez akkor lesz probléma, ha netán összetörik az autó. Subaruhoz és a Xedos 6-oshoz még csak találni valamit, de a Xedos 9-hez nem tudom, hol veszel alkatrészt, ha görbül a lemez. Műszakilag mindegyik nagyon megbízható, de a Xedos-ok drága prémium autók voltak valamikor, idősebb korukban már nem feltétlenül pénzes emberek használták őket, előfordulhatnak borzalmas tákolások rajtuk. Mivel ezek nem fiatal autók, a rozsdára is oda kell figyelni.

A Xedos-ok annak idején, fiatalabb korukban, a biztosítási csalók kedvencei voltak, mert borzasztó összegeket lehetett felvenni rájuk. Amikor egy ismerősömnek ilyen Xedos 6-ost kerestünk, a megnézett autók között rengeteg romból feltámasztott hulladékot találtam. Érdemes őket nagyon megnézni ebből a szempontból is.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.