Irracionális dilemma: Lancia Lybra vagy Volvo 850?

2015.05.04. 08:11

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Nepperűző / Becsületesnepper!

Újabb autó vásárlásán gondolkozom, és természetesen nem a racionális modellek érdekelnek. :) Kettő kiszemeltem van, nem igazán populáris modellek, és ebből kifolyólag nem sok információ kering róluk a neten. Fórumok véleményére annyira nem adok, mert a tulajdonosok nagy része elfogult.

1. Lancia Lybra SW 2.4 JTD 2002- (faceliftes):
Amennyi információt össze bírtam ollózni, az annyi, hogy alapjában véve árához képest jó konstrukció (népítéletben szeretik), és, hogy a JTD motorok elég megbízhatóak voltak akkoriban.
Arról viszont sajnos nem tudok érdemi infót, hogy a futóműve mennyire egyezik meg az Alfa Romeo 156 futóművével, ami köztudottan nem nagyon bírja a magyar utakat, és sűrűn szorul felújításra.

2. Volvo 850 Combi 2.5 TDI:
Tudomásom szerint egy jól összerakott, masszív, nagyon szerethető szerkezet, és manapság már az alkatrészek sem vészesek hozzá. Olvastam, hogy Vályi István is mennyire szerette a sajátjukat, de ő ugye benzinest használt. Ebben ugye egy régi Audi motor van, ettől félek leginkább, mert nem sokat tudok róla. Mennyire tartós, mikre kell figyelni, mi az achilles-sarka?

Tudom, hogy ez a két kiszemelt jármű egyáltalán nem ésszerű, és meglehetősen ritka kép az utcáinkon... de valamiért ez a kettő modell az, ami megdobogtatja szívemet. De azt sem szeretném, hogy emiatt álljon meg a ketyegőm. :)

Bármilyen hasznos tanácsnak nagyon örülnék!



Tisztelettel:
András

Kedves András!

A Lybra futóművében nem vagyok biztos, mert egyszer volt ilyen autóm, amikor ezek még három millió körül voltak, ennek kérdezzen utána egy Fiat szervizben.

A 850-s Volvo egy agyonüthetetlen valami. A Pistának már a következő kasznis S70-ese volt. Ebben a 850-esben a valaha gyártott legjobb Audi-motor van, a régi 140 lovas öthengeres TDI, rendkívül tartós, a világból kimegy, ha szervizelik. Sajnos ezekben életkoruknál fogva benne van a Föld-Hold távolság többször, de ha talál egy szervizelt darabot, akkor az még sokáig jó lehet. Ezt a legkevésbé sem nevezném irracionális döntésnek, sőt.


Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.