Mindent bíró kicsi, olcsó autót

2015.05.21. 14:06

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves Nepperűző!

Mivel nem annyira konyítok az autókhoz, tanácsát kérném. Olyan városi és tanyasi durva kátyús-földes utat bíró gépjárművet keresek aminek olcsó a fenntarthatósága, nem zabálja az üzemanyagot és nem sok baj van vele, vagy ha el is romlik, akkor olcsóak hozzá az alkatrészek. Bírja a kiképzést, heti 3-4 alkalomnyi használat mellett. Maximum napi 100 kilométernél. Plusz mivel csak az utcán tudok vele leparkolni, nem kéne, hogy bárkinek is bűnös gondolatokat ébresszen a fejében. Meg 3-4 személyt (esetleg még egy újszülött kisgyermeket) lehessen benne szállítani rövidtávon.

Létezik ilyen kisautó 500 000 Ft alatt?


Tanácsát előre köszönöm!
Péter

Kedves Péter!

Sajnos olyan nincs, hogy nem vágja haza a földes út. Mivel nő a futómű igénybevétele, az élettartam is csökkenni fog. Drasztikusan. Van olyan ismerősöm, aki napi tíz kilométert tesz meg földes úton, ők elég sűrűn cserélik a futómű alkatrészeket, de ezzel nem lehet mit csinálni ez ilyen. Ha keveset szeretne tankolni, akkor valami régi TDI-t vennék, mondjuk pl. egy III-as Golfot. Nem kerül hozzá vagyonokba az alkatrész, és nem szokott baja lenni. A rozsdára kell odafigyelni, de ki lehet fogni viszonylag rozsdamentes példányokat. Ha talál egy ilyet, akkor csináltasson rajta egy üreg és alvázvédelmet, akkor megnövelheti az autó élettartamát.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.