Első autót egymillióig

2015.08.11. 16:32

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Nepperűző!

23 évesen autóvásárlás előtt állok. Főleg autópályás túrákat terveznék vele, városban kevésbé használnám. A fő szempontok: ne kelljen vele sokat szervízbe járni, lehessen vele lendületesen haladni (a fogyasztás nem lényeg), legyen tisztességes csomagtere, ha emellé még szép, komoly külső is társulna, az lenne az igazi főnyeremény. Van remény 1 millió forint körül, vagy spóroljak még? Ha rengeteg pénzem lenne Maserati Quattroporte-t, Citroen C5-t, Mazda 6-t, vagy az új Renault Espace-t venném. De sajnos nincs, így Önhöz kell forduljak.
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv,
László

Kedves László!

A szép és komoly külső elég szubjektív fogalom, mindenkinek más tetszik. Azt tudom elmondani, hogy én mit vennék ebben a helyzetben. Honda Accordot, a 98-tól gyártott modellt. Műszakilag atom biztos, nem szoktak elromlani, még a mostohán tartottak sem. Erről árulkodnak a Népítéletek is.

A karosszérián lehetnek rozsdák, arra oda kell figyelni. A belseje nagyon bírja a gyűrődést, a plüss kárpit nem kopik ki, egyedül az ajtókon lévő szövet borítás ragasztása szokott elengedni, és ennek következtében lóg az ajtókárpit. Ez nagyon rosszul néz ki, de egy ragasztó spray-el, és némi kézügyességgel tökéletesen megjavítható mind a négy kb. fél óra alatt.

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.