Lexus, Audi vagy BMW?

2015.08.15. 08:41

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves Becsületesnepper,

férjemmel autóvásárlás előtt állunk, és kisebb vitába keveredtünk. Az autót elsősorban én vezetném, de természetesen az ő véleményét is kikértem. A fő szempontjaim az automataváltó, összkerékhajtás, biztonság, kényelem.


3 típus jött szóba:
Lexus RX300 / 400h
BMW E61 530xd/xi
Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro 3.2 FSI quattro


Nekem a Lexus és a BMW tetszik leginkább, férjemnek az Audi. Szeretném kikérni az Ön véleményét is, hiszen több rálátása van ezekre az autókra. Ön melyik típust ajánlaná, melyik motorral? Mire figyeljünk vásárlásnál? (Keret ~4-4,5 millió)


Kérem szépen mutasson nekem (nekünk) irányt.

Ezer köszönet:
Ági

Kedves Ági!


A Lexus nagyon jó, megbízható japán technika, a hibrid sem szokott elromlani, de a sima benzinesben még kevesebb a hibaforrás. BMW-ből inkább benzinest vennék, ha főleg csak ön használná, akkor gondolom nem megy le a térképről, szerintem fölöslege a dízel, és a benzinessel sokkal kevesebb baj van.


Az Audiból is inkább a benzinest venném az előbb már említett okokból, de a dízel sokkal hisztisebb is mint a BMW dízele. A 3.2-es benzinessel van tapasztalat a családban, a nagybátyám közel 200 ezret tett egy ilyen motorral szerelt Passatba, és soha nem volt semmi baja. Most egy közös barátunknál van, és már 250 ezer fölött van az autó, bármi probléma nélkül. A Lexus felépítése miatt nem összehasonlítható a másik kettővel, az egy SUV, de nagyon megbízható. Én imádom a sorhat benzin motor hangját, és ez a BMW motor nagyon jó, nálam az lenne az első.

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.