Pickupot, mielőtt elviszi előlem az ISIS

2015.11.17. 11:06

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Becsületesnepper,

36 éves férfi vagyok. Költözünk családilag, és a ház a domb tetején van, hó is elég gyakran esik arrafelé, ezért szeretném lecserélni a mostani kétkerékmeghajtású autómat egy négykerék-meghajtásúra.

Mivel régi vágy egy pickup, ezért olyat néztem, amibe négyen is beférünk ha kell. Néha a városba is bejárok vele, kb. 10 km távolságra. 2-2,5 millióban gondolkodtam, de ez lehet, hogy kevés lesz. Úgy láttam, ebben az árkategóriában 10-15 év körüli autóban gondolkodhatom vagy idősebben, ha nem szeretném, hogy 250e km legyen benne (nem tudom, hogy a km és a kor a terepjárónál mekkora gond...).



Leginkább a Mitsubishi L200 tetszik, de nem a forma a lényeg. Fenntartásra szeretnék minél kevesebbet költeni, száguldozni nem szeretnék vele, a lényeg, hogy a dombon felmenjen.

Szeretném kérni a tanácsát, hogy milyen típus felé orientálódjak. Még nem volt pickup és nem nagyon van őstermelő ismerősöm...

Válaszát előre is megköszönve,

Zoltán

Kedves Zoltán!


A legjobb ebben a kategóriában a Toyota Hilux. Ő a minden, egy terminátor, a Top Gear-ben összetörték, megfürdették a tengerben, fölgyújtották, utána felrobbantottak alatta egy házat, és még mindig ment. Legyen benne olaj és víz, onnantól mindegy neki. Egy lengyel kereskedőnél láttam egyszer egy olyan autót, aminek a kaszniján a macska ki-be járhatott volna, az ajtóknak nem volt alja, salátára volt rohadva, de a motor úgy járt benne, hogy az ember nem hitt a szemének. 4500 eurót kértek érte, én egy százast adtam volna érte maximum. A kereskedő mondta, hogy a tálibok és a négerek vakon utalják érte a pénzt alku nélkül, mert a bódé mindegy, csak a motor menjen. Átfúrják a kasznit, és az alvázhoz rögzítik a géppuska állványt, a többi csak világi hívság.


Egy baj van vele, hogy egyre kevesebb van belőle, mert kereskedő hálózatok jöttek létre annak érdekében, hogy felhajtsák ezeket az autókat. Voltam olyan telepen, ahol háromszáz Corolla, Hilux és Hiace várta az afrikaiakat. Ha talál egy jót, azonnal vegye meg, mert lassan mind Afrikában lesz. Az ön kiszemeltjével, a Mitsubishi L200-zal már jobb a helyzet, mert ez nem került ebbe a fókuszba, de ez is nagyon strapabíró autó, és a választék is sokkal nagyobb. 2.5 millióig már tényleg nagyon szépeket lehet találni. Ha nincs Toyota, akkor ez is jó lehet.

Üdv:


-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.