Autónézést vállaltok?

2016.02.22. 09:09

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Becsületesnepper!

Érdeklődni szeretnek, hogy napi-/ óradíjas alapon van-e olyan kolléga nálatok, aki megbeszélt összegért tudna segíteni autóvásárlásnál a szakértelmével, ha megvan nehány kinézett autó? (Budapesten)

Öcsém szeretne a közeljövőben autót vásárolni (500-600 ezer körül), és nem szeretnénk, ha valami kipofozott hulladékot sóznának rá...

Köszi,

Üdv,

Péter

Kedves Péter!

Rengeteg ilyen jellegű megkeresés érkezik, de több okból sem tudok ilyet vállalni. Egy ilyen autónézegetős túrával elmegy az egész nap, még akkor is, ha csak Budapesten szédelgünk. Mi van, ha egész nap autót néztünk, de az összes vacak volt, és semmit nem vettünk? Ott állunk este autó nélkül, nekem meg elment vele a napom.

Voltak már nagyon megmosolyogtató ajánlatok is. Egyik alkalommal felhívott egy úr, hogy talált Csepelen egy kocsit, menjek már el vele megnézni. Mondom neki, hogy ezzel lemegy három óra, két óra oda-vissza az út, egy órát eltökölünk, nem érek rá. Nem akartam elmenni semmiképp sem, de annyira mondta, hogy rákérdeztem mégis mennyire gondolt. Természetesen kifizetem az üzemanyagot!

Egy másik alkalommal felhívott egy fiatalember azzal, hogy Bécsben él, menjek ki hozzá, és nézzünk autókat Bécsben. Tudja, hogy Bécs messze van meg minden, természetesen kifizeti a napomat. Mégis mire gondolt? Egy húszasra. Hát bőkezűnek nem neveznélek! Nekem ez ötszáz kilométer vezetés az én autómmal, az én üzemanyagommal, autópálya-matrica, és indulástól érkezésig lehet akár 16-17 óra is. Mi van, ha nem vettünk autót? Magyarul ingyen szeretnéd, de az sem baj, ha kicsit ráfizetek. Itt lefagyott a srác. Akkor én mire gondolok? Arra, hogy nemet mondok a felkérésre.

A másik oldala a dolognak, hogy ha autót nézek neked, vagy bárki másnak, akkor az én autóim nem készülnek, az én dolgaim nem intéződnek. Egyszerűen nem lehet érte annyit kérni, hogy ez megérje. Keress rá az interneten, vannak olyanok, akik foglalkoznak helyszíni állapotfelméréssel, ez az egyetlen járható út.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.