W124-et mindennapos használatra

2016.05.17. 12:47

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Becsületesnepper!

Adott két millió forint, amit autóra szeretnék költeni. Olyan autóra, ami elvisz a munkahelyemre, majd munka miatt elvisz vidékre és haza is hoz. Évi 25.000 km, télen, nyáron.

Nagyon tetszenek a W124 Mercedesek, ebből az összegből tényleg lehet venni rozsdamenteset és relatív kevés kilométereset, dízelt, klímásat, talán automatát, minimum 250D-t.

Megugorja a mindennapi használatot 5 éves távlatban, vagy inkább nézzek egy benzines Accordot és ébredjek fel?

Köszi
Endre

Kedves Endre!

Ezért a pénzért már tényleg lehet valóban jó 124-est venni, ami nem tette meg a Föld-Hold távolságot többször, és egy ilyen nagyon jó autó tud lenni. Nyugodtan álmodozzon és keressen egy jó Mercit. Ezekből egy jó nem 5-6 évet tud, hanem megfelelő karbantartással még szinte bármennyit. Alváz és üregvédelmet tegyen rá azonnal, hogy meg is maradjon a bódé szépnek, ha már talált egyet, a lakatos és fényező munka sokkal többe kerül, mint egy komoly alvázvédelem.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.