Első szerelmem egy Megane. Fájni fog?

2016.08.20. 08:53

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt becsületes nepper.


Életem első autóját szeretném megvásárolni. Nem vettem Swiftet 200k-ért 318-as BMW-t 500-ért. Éveket vártam túlóráztam hogy jó autóm legyen. Keret 1.3m + egy kicsi. Főleg Focus 2 és Astra H-kat nézegetem de igazából ami megtetszik és jó állapot van és a keretbe is belefér megveszem.

Mindenki tudja a jó szögből beállított fotókon szereplő kivalló állatban lévő autót, megnézzük saját szemünkkel egyszerűen kifordulunk a kereskedésből. Már a sokadik 10-est tankoltam haver autójába, mikor csalódottan hazaértem péntek este, apám mosolyog és annyit mond: főnököm eladja a Megane kettesét! Első gazdás 2008-as 1.6 16v K4m motoros majdnem fullos (ülésfűtés, tempomat, digit klíma) fekete metál, 17"-es gyári alufelni. Megnéztem leesett az állam. Egyszemélyes autó, hátul még soha senki nem ült. Csak munkába járásra használta, 88.000km van csak benne. (még a gyári gumikon gurul az autó DOT 0308 az autó 2008 harmadik havi) Fűtött garázsban tartott.

Amíg garanciális volt addig szakszervizben szervizelték átunna a cég karbantartó csapata végezte az olajcserét pollenszűrőcserét ilyesmit. Soha nem volt még vele gond. Még a gyújtótrafók is a gyáriak. Most lett teljesen leszervizelve ELF olaj + a többi cucc: NGK gyertyák a féktárcsák felszabályozva új BOSCH fékbetétek klíma 9 fokos levegőt fúj alapjáraton 35fokban. Nem nyikorog zörög csörög, mintha új autó lenne. (na jó kicsit as műszerfal zörög de ahhoz tényleg nagyon rossz úton kell menni.

Teljesítményről annyit, hogy az Astárt H 1.6-ost lenyomja bármikor, de nagyon, kellően erős autó. Fogyasztása a fedélzeti számítógép szerint kedvező 7.1L, ami a tulaj szerint 80%ban 120km/h tempomattal visszaút klímával. Hogy őszinte legyek, életemben először szerelmes lettem. Fájni fog?

Kedves Kérdező!


2008-ban volt a modellváltás, ha ez harmadik havi, akkor vélhetően még a régi "kacsaseggű". Szerintem ez volt a legrosszabb Megane evör, és a népítéletek sem dicsérik agyon. De! A legrosszabbnak tartott modellek között is van néhány olyan, amelyek megfelelő karbantartással és jó gazdával párosulva rácáfolnak a hírükre. Lehet, hogy ez is egy ilyen autó. Egy ennyire ismert előélettel rendelkező autó mindig jó ajánlatnak számít, és ebbe még kilométer sincs. Egy ennyit futott motor még újnak számít. Ha ennyire tetszik, vágjon bele.


A vicc kedvéért arra a "nagyon lenyomásra" kíváncsi lennék egy Megane-H Astra test test elleni küzdelemben. Azt el tudom képzelni, hogy minimálisan gyorsabb, de a "nagyon lenyomást" nem.


Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.