Nagy autót sok gyereknek, sok csomagnak

2016.10.02. 07:33

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületesnepper!

4 gyerekünk van, és még lehet, hogy több is lesz! :-) Első kocsinkat vásároljuk, feleségemnek és nekem is friss jogsink van. A kocsi a gyerekek hurcolására, feleségem házi orvosi praxisában betegekhez kijárásra, nagy nyaralásokhoz kell (biciklik cipelése).

Felmerült a kisbusz vásárlása, de most úgy tűnik, hogy a VW Caddy Maxi Life és a Toyota Previa is jó alternatívának látszik és méretre is elég lehet (tetőbox-szal és vonóhorgos kerékpárszállítóval kiegészítve). A kérdésem az, hogy a rendelkezésünkre álló 2 millió Ft-ból melyiket válasszuk?

A Caddy-ből kevesebbet futottat és kb. 3-4 évvel fiatalabbat kapunk (tudom, állapotra vásárlunk, de azért megemlítettem), a csomagterve is egy kicsit nagyobb, viszont a Previa, ha kell 8 személyessé is alakítható (hátsó sorba 3 személyes pad beépítésével). Motorikusan mindkettőt jónak mondják a Caddy-nél nem félnék dízelt venni (1.9 PDTDI), és gondolom a Previa motorjai is jók lehetnek? A Previa személykocsi, viszont a Caddy sem annyira rossz, mint más kishaszongépjárműből átalakított autó.

Köszönöm válaszát!

Attila

Kedves Attila!

Mindkét típus jó, a Toyotával csak annyi a baj, hogy lehetnek olyan meghibásodások, amiknek a javítása a drágább új, illetve a drágább és ritkább bontott alkatrészek miatt zsebbe nyúlósak lehetnek. Ezzel szemben az 1.9 PDTDI-hez minden van relatív olcsón, nagy választékban. Én elsősorban a Caddy-t venném, annyira ezt venném, hogy pont én is ilyet keresek jelenleg magamnak.

Volkswagen Caddy Maxi Life (3)

Az önök helyében egy távirányítós állófűtést beszereltetnék a kocsiba, így indulás előtt a rendelőben ülve fel lehetne melegíteni a hűtővizet, mert a háziorvosi felhasználással a motor szinte mindig hideg lesz, ami nem tesz jót neki. Azt nézzék meg, hogy a megvásárolandó autóban BXE motorkód van-e, mert akkor azonnal foglalkozni kell vele, nehogy úgy járjanak, mint a mi Göbölyös dokink. Pusztán ettől még nem kell elállni a vételtől, ha egyébként jó az autó, de bele kell kalkulálni a vételbe.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.