Dögös olaszt az asszonynak

2016.10.08. 14:40

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves István!

Párom jelenlegi dízel 1,8 TDCI Focusát szeretnénk valami érzelemdúsabb, dögösebb, csajosabb verdára cserélni (ez a Focus nem nőtt a szívéhez...), és ami a lényeg, benzinest szeretnénk, évi kb. tízezer kilométerre. Nagyon bejön neki a Giulietta, de nem vetné meg a Golfot, A3-ast, esetleg Leont sem. Első számú kiemelt most egy Giulietta 1,75 235 LE, amit én is támogatnék... Csakhogy nem ismerem ezt a típust, ill. a motort, mire kell vigyázni, mik lehetnek a típushibák, milyen gyártási évtől/évig nézegessek, stb. (fogyasztás most irreleváns). A VW csoport fent említett változataiból a minimum az 1,4 TSI 160 LE, bár erről sok rosszat hallottam, ill. vannak még az 1,8 TSI 160 LE (erről sok jót hallottam), ill. 2,0 TSI, amelyből 200, ill. 211 LE verziókat nézegettem. Ezek közül melyiket válasszuk? A keret max. 4 millió. Köszönöm a segítséget.
Üdv. Előd

Kedves Előd!

Nemrég beszélgettem egy VW csoporthoz tartozó fejlesztőmérnökkel, és mondtam neki, hogy elég szarul állnak benzines motorokkal, a 3,6-os szívó motoron kívül nincs rendes benzines motor a VW palettáján. Nevetett ő is, és azt mondta, jól látom, tényleg nincs, és a 3,6-ost is kivonják, csak a turbósak maradnak. A lényeg, hogy én nem vennék semmilyen VW csoportos benzinest, egyedül a 2,0 TFSI-ről nem hallani annyi rosszat, mint a többiről.

06-alfa-romeo-giulietta-live

A Giulietta nekem is nagyon tetszik, szerintem magasan a legjobb forma ebből a válogatásból, és ez az egyetlen, ami dögösnek mondható, a többire nem használnám ezt a jelzőt. Ráadásul a Fiat csoport 1,4-es kis turbósaira nem jellemző a kokszosodás, mert szívócső befecskendezésűek, és nem is hallani felőlük rosszat. Az 1,75-ös motort nem ismerem, még sose mentem olyannal. Nem hittem volna, hogy eljön a pillanat, amikor Alfát fogok ajánlani, de ebből a felsorolásból a Giuliettát venném, de szerintem már az 1,4-es motorral is arrébb lehet állni, és abból legalább van valami választék is.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.